Blog

DIY / 8 keer meer geluksmomentjes ervaren

Durf verder, dieper en breder te kijken dan gebruikelijk. Stap van je automatische piloot af en duik het leven in! In het vorige Do it yourself-artikel gaf ik tien tips hoe je positiever in het leven kan staan die ik dagelijks toepas (lees het artikel hier terug). We beseffen pas wat we hebben als het er niet meer is. Waarom pas op zo’n moment? Als het lichamelijk bijvoorbeeld niet goed met mij gaat, dan baal ik dat ik niet extra heb genoten van toen het wel naar behoren functioneerde. In dit artikel lees je tien tips om meer geluksmomentjes te ervaren, want we worden er allemaal door omringd. Count your blessings!

✩ It’s all about energy
Yin en Yang, geven en nemen; het draait allemaal om balans. Haal je voldoening uit je dagelijkse activiteiten? Schenk je aandacht aan datgene waar je energie van krijgt? Of leef je het leven dat anderen van jou verwachten? Focus je op wat je kracht geeft, zodat je sprongen vooruit kunt maken op het pad dat jij wilt bewandelen. 

✩ Open houding

Wil je het echt? Stel jezelf dan open voor alle kleinere wonderen die het leven te bieden heeft. Heb geen verwachtingen en laat je niet belemmeren door negatieve gedachten als ‘ik kan het toch niet’. Laat je gevoel toe (hoe confronterend dit ook kan zijn) en neem datgene wat op je afkomt zoals het is. Sta open om te leren, want dan ga je groeien. Laat het alsmaar denken los, maar zet je zintuigen in! Kijk, ruik, voel, proef en luister! 

✩ Spoil yourself

Vul jezelf niet met verplichtingen en activiteiten die moeten. Als je op deze manier blijft vullen, dan loop je juist leeg. Je moet jezelf niet vergeten! Het is eigenlijk net als met eten. Vul jezelf niet, maar voed jezelf. Wat is goed voor je? Zorg dat je hier een balans in hebt (ooh dit puntje is lastiger dan het opschrijven, dat geef ik toe!). Verrijk jezelf met ervaringen, mooie momenten, dierbaren… Work hard, play hard! 

✩ Haast en spoed is zelden goed

Racen, rennen, vliegen; we hebben het vooral druk, druk druk. Op elk moment van de dag als je iemand vraagt naar hoe het gaat, dan krijg je voor 99,9% het antwoord ‘Goed, maar druk! Maar dat is nu even en over een week of drie hopelijk minder’. En dan vraag je het drie weken later en dan krijg je hetzelfde antwoord. Maar wat levert deze continue druk op? Ik vind het heel moeilijk om nee te zeggen, maar zo fijn om een avondje rust te ervaren. En eens in de zoveel tijd is dit ook nodig om op te laden. Gun jezelf ook dit soort momentjes! 

✩ Zoomen

Zoomen? Ja, zoals bij een camera: in en uit. Zoom uit op problemen en zoom in op wat je gelukkig maakt. Durf het geluk te versterken door het meer aandacht en ruimte te geven. 

✩ Lijstjes en reflecteren
Ik vind het heerlijk om elke avond in bed te schrijven in het ‘One line a day’ boekje. Elke avond vat ik de dag samen in een zin en zo filter je de belangrijkste momenten eruit. Ook ben je je bewust van de fijne momenten die je zijn overkomen en zo val je een stuk gelukkiger in slaap. Als je elke dag een zinnetje opschrijft of een lijstje maakt van je geluksmomentjes, dan bouw je in een korte tijd een schat aan belevenissen en onvergetelijke ervaringen op. Hoe fijn is het om dan even terug te bladeren? Ik vind het voor mijzelf ook een fijne reminder om te lezen waar ik eerst stond en waar ik nu mag zijn. 

✩ Stop!

Efficiënt, efficiënter, efficiëntst… We moeten elke dag méér met minder en waar is de grens? Je moet tussendoor ook stil kunnen staan om te bekijken welk punt je hebt bereikt terwijl we blijven racen tegen de klok, maar zal dat ooit anders zijn? Gun jezelf de tijd om te genieten van waar je nu staat en wat je om je heen hebt opgebouwd.  

✩ Kijk als een toerist

Ik ben dol op reizen en het ontdekken van magische plekken en hotspots. Waarom? Omdat je opnieuw leert kijken. Je ziet de details van architectuur, de stijl en persoonlijkheid van de mensen. Maar ook vallen juist de kleine, mooie plekjes je op. Je gaat meer zien. En als je dan terugkomt naar je vertrouwde omgeving, dan houd je nog even die blik vast en vallen je dingen op die je eerder niet meer zag. Je liep er in haast aan voorbij, maar het is én was er wel. Kijk als een toerist naar je huidige omgeving en laat je verrassen door datgene wat er altijd al was! 

Wat helpt jou om meer geluksmomentjes en lichtpuntjes te zien en te ervaren? 
Liefs Dagmar
Follow me on

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.