Blog

@ DE BOEKENPLANK / De wraak van Prada

Heb je zin in een meeslepende chicklit vol hilarische én herkenbare momenten? Dan ga je absoluut genieten van ‘De wraak van Prada’, geschreven door Lauren Weisberger. Het vormt een echte aanrader voor iedereen die chicklits verslind en daar ben ik er absoluut eentje van. Dit boek vormt een vervolg op de populaire titel ‘De duivel draagt Prada’ en het leest lekker vlot weg. Terwijl ik zat te lezen, moest de buschauffeur mij zelfs eraan herinneren om uit te stappen en dat effect heeft een boek zelden nog op mij!


Acht jaar nadat ze ontslag nam bij Runway en zo ontsnapte aan de greep van Miranda Priestly, lijkt Andrea Sachs haar leven goed op de rails te hebben. Ze is opgeklommen tot redacteur bij The Plunge, de hotste bruidsglossy van het moment, en werkt zij aan zij met Emily, haar vroegere collega bij Runway en nieuwe BFF. Andrea is stapelverliefd op Max en ze droomt al over trouwen, maar de herinnering aan Miranda Priestly bezorgt haar nog steeds nachtmerries. Andrea weet niet dat al haar inspanningen om een nieuw leven op te bouwen haar recht in de armen drijven van de vrouw die ze uit alle macht probeert te ontvluchten…


De wraak van Prada is ontzettend grappig en het bevat een goede verhaallijn. Het is geen standaard chicklit en dankzij de vlotte schrijfstijl van Weisberger, wil je het gelijk uitlezen. Het verhaal loopt heerlijk door en bevat verrassende wendingen. Alle fans van het eerste deel hebben de gedreven, maar vaak onzekere Andrea waarschijnlijk erg gemist. Dit tweede deel maakt het gemis van de afgelopen jaren meer dan goed.  Andrea Sachs is inmiddels acht jaar verder na haar Runway-avontuur en het bruidsmagazine The Plunge is mede dankzij haar inzet enorm succesvol. Ze heeft haar ideale man aan de haak geslagen, ze trouwt én Miranda Priestly is niet meer in haar leven. Maar is het perfecte plaatje nu helemaal compleet?  

De kracht van De duivel draagt Prada was een kijkje nemen achter de schermen bij een modemagazine. We hebben veel vertekende beelden van deze werksfeer en in het boek wordt een realistischer beeld geschetst van de cultuur die soms schuilgaat achter een magazine. Je leeft erg met Andy mee als je leest aan welke wensen en eisen van de hoofdredactrice Miranda Priestly ze moet voldoen. Het vervolg op dit boek creëerde hoge verwachtingen bij lezeressen. De wraak van Prada is iets langdradiger, maar het is alsnog een waanzinnig vervolg dat het wachten meer dan waard was. Hopelijk volgt de verfilming ervan binnenkort!


Ik heb nog nooit eerder een boek gelezen in e-book vorm en dit boek vormde het debuut. Ik vond het heel prettig om dit te ervaren, maar het is wel jammer dat ik overal mijn Ipad naartoe moest zeulen in plaats van dat het een tastbaar boek is waarvan je de bladzijdes echt om kunt slaan. Misschien ben ik de enige die kickt op het openslaan van een nieuw boek en die houdt van deze heerlijke boekengeur. Toch ben ik wel verrast door de positieve leeservaring op mijn Ipad. Heel handig als je bijvoorbeeld op vakantie meerdere boeken wilt lezen, maar je aan gewicht wilt besparen. 

Op een schaal van 1 tot 10 geef ik dit boek een dikke 9, omdat ik het heel knap vind dat Lauren Weisberger aan mijn verwachtingen heeft voldaan. Ook heb ik veel bewondering voor schrijvers die mij hardop kunnen laten lachen in een openbare ruimte door middel van hun boek, heerlijk!

Wat vond jij van De wraak van Prada?

P.s. deze geweldige foto hierboven is afkomstig van www.chicklit.nl. Aangezien ik een e-book las, was het dit keer wat lastiger om zelf de foto’s te maken. 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.