Blog

BOOKS – 4 x Happy & Healthy Lifestyle boeken

Een Happy & Healthy Lifestyle. Streven we daar niet allemaal naar? We zijn niet allemaal wandelende encyclopedieën of voedingsexperts wat gezondheid en juiste voeding betreft, maar gelukkig zijn er voldoende boeken die ons hierbij een handje kunnen helpen. De laatste tijd zijn er prachtige exemplaren verschenen die ons vooruit helpen en lekker in ons vel laten voelen. In dit artikel vertel ik je meer over Plant Power, Zonder Suiker, BikiniBoost en Powerfood. Kijk je mee?
Plant Power Lisette Kreischer 9789047203438Plant Power – Lisette Kreischer

In dit boek onthult Lisette 96 van haar favoriete recepten, waarmee je elke dag eindeloos kunt variëren. Daarnaast bevat het boek een schat aan informatie over deze nieuwe manier van eten. Het gaat niet om het perfecte lijntje, Lisette wil ervoor zorgen dat je je optimaal fit en fijn voelt. ‘Met dit boek wil ik je helpen en inspireren om de prachtige mogelijkheden van deze keuken te integreren in je dagelijks leven en je zo op weg te helpen naar je natuurlijke gewicht!’ Lisette Kreischeris expert op het gebied van groen, bewust leven en genieten. Met haar ecofabulous lifestyle laat ze zien hoe je ook helemaal groen in balans kunt leven.

Plant Power is een mustread, omdat… het boek vol staat met prachtige recepten en geweldige foto’s waar mijn mond open van ging staan. Het boek vormt niet alleen een inspiratiebron voor mij om plantaardig te eten, het is ook nog eens een lust voor het oog waardoor ik het boek met veel plezier op tafel laat liggen. Als extra handig ervaar ik de indeling van recepten voor de hele dag per seizoen. Ook de tips die Lisette tussendoor geeft vond ik heel praktisch, bijvoorbeeld het idee om voor de maaltijd een glas water met citroen te drinken, omdat dit je spijsvertering stimuleert en het ook de opbouw van gezond huidweefsel ondersteunt. Lisette maakt van bewust eten echt een feest! 

Titel: Plant Power, Auteur: Lisette Kreischer, Uitgeverij: Kosmos Uitgevers, Prijs: €24,99, ISBN 9789047203438

9789021553313 Zonder Suiker Anne Marie Reuzenaar Kosmos Uitgevers

Zonder Suiker – Anne Marie Reuzenaar
Suiker werkt verslavend en overmatig gebruik leidt tot welvaartsziekten zoals overgewicht en suikerziekte (type 2). Toch blijven we er veel van gebruiken. Hoe kan dat? Het antwoord daarop is heel eenvoudig: we zijn gek op zoet en daar maakt de voedingsindustrie handig gebruik van door aan allerlei, ook hartige, producten suiker toe te voegen. Wist je dat je ongeveer 40 kilo suiker per persoon per jaar binnenkrijgt? Zonder Suiker geeft inzicht in de effecten van ‘slechte’ suikers, en helpt je in 28 dagen het roer om te gooien. Ook laat het je zien hoe je suiker kunt vervangen. Het boek bevat meer dan 120 heerlijke recepten voor elk moment van de dag. 

Zonder Suiker is een mustread, omdat… ik hierdoor in een korte tijd het roer om kon gooien. Ik begon mij door het minderen met suikers energieker en helderder te voelen. Ik had geen idee dat ik zo verslaafd zou zijn aan suikers, bizar! Het vormde voor mij echt een eyeopener en ik ben blij dat ik er nu achter ben gekomen. Zonder Suiker is echt heel leerzaam en effectief! 

Titel: Zonder Suiker, Auteur: Anne Marie Reuzenaar, Uitgeverij: Kosmos Uitgevers, Prijs: €12,50, ISBN 9789021553313

Bodieboost Bikiniboost Charlotte Willems 9789045205366 Karakter Uitgever

BodieBoost BikiniBoost – Charlotte Willems
Dit is dé tool waarmee je in vier weken tijd een bikini-proof lichaam kunt krijgen. Met dit lifestyle dieet kun je uit eten blijven gaan, een terrasje pakken en op vakantie gaan, kortom: alles blijven eten en drinken. Dit mag zolang je het in de juiste verhouding doet en je je aan de BodieBoost formule houdt. Charlotte Willems neemt je mee door te tonen wat je vier weken lang eet, welke vorm van beweging je kunt toepassen en ze geeft inspirerende en motiverende tools om je doel te bereiken.

BodieBoost BikiniBoost is een mustread, omdat… het allereerst een heel vrolijk boek is om te zien. Het ziet er helemaal niet uit als een straf om een bikini-ready body te krijgen, zoals Charlotte Willems dit omschrijft. Zij maakt het toegankelijk en leuk, bijvoorbeeld door de handige work-out die erin staat met oefeningen. Ook de recepten en leuke tips voor het warme weer spraken mij erg aan. Wel vind ik de boodschappenlijstjes aan de lange én prijzige kant, maar je krijgt er wel een boek vol variërende recepten voor terug. Ik pak het er dan ook graag bij voor extra maaltijd-inspiratie. 

Titel: BodieBoost, BikiniBoost, Auteur: Charlotte Willems, Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V., Prijs: €16,95, ISBN 9789045205366
Powerfood Rens Kroes 9789000341016 Spectrum

Powerfood – Rens Kroes
In Powerfood presenteert Rens haar favoriete recepten met verantwoorde ingrediënten voor een happy en healthy lifestyle. Zoals de talloze lezers van haar columns en blogs wel weten, staat bij Rens Kroes het genieten van het leven centraal. Een avondje feesten of een lekker stuk taart maakt je happy en is dus bijna een must! Zeker als je zelf een gezonde variant hebt gebakken. Gezond verwennen. Verwen jezelf met de juiste voeding! In Powerfood vind je deze gezonde varianten: van ontbijtje tot smoothie-to-go en van salade tot snack: alles even lekker, healthy, en gemakkelijk om te maken. Daarnaast geven praktische schema´s aan waarom een ingrediënt zo gezond is, of wat je moet eten als je bijvoorbeeld sterkere nagels, glanzend haar of een stralende huid wilt. 

Powerfood is een mustread, omdat… de foto’s om te smullen zijn! Ik vind het een prachtig boek en ik blader er dan ook graag doorheen om geïnspireerd te worden door de mooie recepten. De persoonlijke stukken die Rens bij de recepten heeft geschreven vind ik ook heel erg leuk gedaan, bijvoorbeeld bij Phyllon’s verjaardagstaart waar Rens vertelt dat het inmiddels een traditie is geworden om deze lekkere taart voor hem te bakken. Niet alle ingrediënten waren bij mij bekend, maar wel extra leuk om mij hierin te verdiepen. Extra plus? Het boek bevat een harde kaft, waardoor het extra lang meegaat in de keuken!

Titel: Powerfood, Auteur: Rens Kroes, Uitgeverij:Het Spectrum B.V., Prijs: €19,99, ISBN 9789000341016
Plant Power Good Food lisette Kreischer Kosmos Uitgevers

Zoals Lisette Kreischer in haar boek deelt Good food is fun, fabulous and fantastic! Welk boek zou jij nog graag willen lezen voor een healthy lifestyle? Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Veel succes en plezier!
Liefs Dagmar
Follow me on

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.