Blog

BEAUTY / Review Hannah Cleansing Clay

Wohooo! Ik ben heel blij, want ik heb een erg mooi merk ontdekt. En als ik ergens over mijn oren enthousiast van kan worden, dan vind ik het ook extra leuk om het met jullie te delen. Ik heb een moeilijke huid (en dat was het leuke nieuws waar ik zo intens gelukkig van word, einde artikel. Grapje!) en ik heb eindelijk een manier gevonden om het een beetje te kalmeren (en te temmen zoals ik het noem). Ik kreeg namelijk de kans om de Hannah Cleansing Clay te proberen en ik had niet verwacht dat het zo’n positief effect zou hebben op mijn huid. In dit artikel vertel ik meer over de werking ervan en het resultaat!

IMG_2278
Mijn onzuivere huid

Doordat ik lang heb geworsteld met mijn gezondheid (en deze strijd nog dagelijks voer), heb ik veel medicijnen in het verleden gebruikt waarbij niet alles even goed aansloeg. En als het niet goed gaat met je weerstand of je lichaam, dan is dit al vrij snel zichtbaar via de huid. En als je huid er niet mooi en onzuiver uitziet, dan kan je er ook onzeker door worden. Ik heb veel moeite om mijn huid er goed (en gezond) uit te laten zien en ik heb al een heleboel geprobeerd om de oneffenheden en de onzuiverheden te laten verminderen. Weinig sloeg echt aan. De laatste tijd ben ik opzoek naar kwalitatief goede producten die betaalbaar blijven, net als ik mij focus op gezonder eten. Ik denk dat het een wisselwerking is als je je lichaam minder vult en meer voedt, zowel van de buiten- als de binnenkant. Voor mij heeft het zichtbaar effect. Toen ik de Cleansing Clay ontving, sprong ik een gat in de lucht; wat een plaatje om te krijgen! Het is echt een cadeautje waar je blij van wordt en de uitstraling is erg professioneel (een relatief grote pot) en luxueus. Dat verdient onze huid ook, want het krijgt dagelijks veel te voortduren! 

Een ‘detox-behandeling’ voor thuis 
De Cleansing Clay is een diep reinigend detoxmasker waarmee de huid op een zachte en milde wijze een intensieve behandeling krijgt dankzij de twee kleisoorten die in het product zijn verwerkt (kaolien en bentoniet). Deze combinatie zorgt ervoor dat de huid effectief wordt gezuiverd, door de opname van afvalstoffen, onzuiverheden en overtollig talg. Tegelijkertijd wordt de huid door het masker geactiveerd middels het laten vrijkomen van zuurstof in de cellen. 

IMG_2276

Cleansing Milk & Sensitive Skin Lotion

Door een verkeerde en/of een sterke reiniging, wordt de huid droger en trekt het meer. Dit laatste ervaar ik regelmatig waardoor ik weet dat ik een verkeerde reinigingsmethode gebruik. De natuurlijke beschermlaag wordt namelijk aangetast en dat waardeert je huid een stukje minder. De Hannah Cleansing Milk is geschikt voor de meest gevoelige huid en reinigt de huid zacht en intensief. Je verdeelt de milk over de huid en mengt het met water. Vervolgens spoel je het eraf. Ik dacht bijvoorbeeld dat ik mijn huid van de make-up had ontdaan, maar door deze manier van reinigen nam het ook de allerlaatste restjes mee. De milk laat je huid niet droog achter en voelt goed aan. 
IMG_2264
Daarna verdeel je de Sensitive Skin Lotion (speciaal voor de normale, gevoelige of geïrriteerde huid) over je gezicht en je masseert het in. 

IMG_2259

Dankzij deze lotion wordt je huid gekalmeerd en het zorgt tegelijkertijd voor een natuurlijke beschermlaag voor je huid. Zowel de Cleansing Milk als de Sensitive Skin Lotion zitten in handige pompflacons, dat is handig én hygiënisch. Ook zijn deze producten daardoor extra fijn om mee te nemen. 
IMG_2243

De Cleansing Clay
Cleansing Clay wordt aangebracht op de schone huid en deze reinigingsmethode is geschikt voor de vettere, maar droge huidconditie. Er zit een spateltje bij waarmee je het masker uit de pot kunt halen. Sommigen prefereren liever een maskerkwastje, waardoor het ook hygiënisch is. Bij een snel geïrriteerde of gevoelige huid is het masker een fijne oplossing om de huid te kalmeren. Het masker wordt hard, maar het zal niet breken (je kent vast het moment als je wilt lachen en er allemaal stukjes masker van je gezicht vallen? Dat gebeurt dus gelukkig niet). Je kunt het meerdere malen per week aanbrengen en je laat het enkele minuten inwerken om het daarna met lauw water af te spoelen. Het verwijderen gaat lekker snel en vlot en de vettigheid van je huid is zo goed als weg. Het glimmende effect heeft plaatsgemaakt voor een schone huid. 

IMG_2257
Het effect
Omdat ik al veel heb geprobeerd, had ik niet verwacht dat het effect zodanig zichtbaar zou worden dat er een groot verschil zou kunnen ontstaan. Ik had al veel reviews gelezen over dit masker en was erg nieuwsgierig naar Cleansing Clay van Hannah. Het heeft mijn hoge verwachtingen (je betaalt immers wel voor de kwaliteit, maar je krijgt er ook veel voor terug) overtroffen en ik ben heel erg enthousiast. Toen ik het masker van mijn gezicht haalde, zag mijn huidskleur er frisser en gezonder uit! Dat was al een méga pluspunt, de doorbloeding was beter en mijn huid oogde veel stralender. Bijkomend voordeel vond ik dat mijn huid verbazingwekkend zacht aanvoelde en de rode vlekjes in mijn gezicht waren verdwenen. Ik heb niet eerder ervaren dat een product zo goed aansloeg, zo’n verademing! En zelfs mijn vriend vroeg wat ik met mijn huid had gedaan (ja dit is echt een historisch moment!). 
IMG_2267
Ik kan nu ook niet meer zonder deze producten en ik neem dankzij de Hannah Cleansing Clay echt een momentje voor mijzelf om mijn huid een boost te geven. Deze producten vormen een prachtige aanvulling op mijn dagelijkse routine en het masker gebruik ik ongeveer twee keer per week. 
IMG_2241
Hannah Cleansing Clay: €31,50 – Hannah Sensitive Skin Lotion: 17,75 –  Hannah Cleansing Milk: €17,75
Hannah is te koop bij Huidcoaches en in webshops. Voor een passende crème kan je je huidcoach om advies vragen of ga je naar www.huidcoach.nl 


Heb jij al een keer een product van Hannah gebruikt? 
Liefs, Dagmar 
Follow me on

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.