BEAUTY / Maskermania met Van der Hoog

Of je nu lekker wilt ontspannen tijdens je schaarse vrije uurtjes of dat je een avondje met vriendinnen gaat bankhangen; een heerlijk gezichtsmasker past helemaal in dit plaatje thuis. Maskertjes zijn er in verschillende vormen en voor uiteenlopende huidtypes, maar welke past nu bij jou?

Stel jezelf allereerst de vraag wat je met het masker wilt bereiken. Wil je dat je huid lekker kan ontspannen of moet het goed gereinigd worden? Dankzij een gezichtsmasker wordt je huid namelijk tijdelijk afgesloten en wordt er vocht en warmte vastgehouden door de huid. Hierdoor ontstaat er een goede doorbloeding waardoor huidcellen beter van zuurstof worden voorzien. Afvalstoffen worden daarom beter afgevoerd en de huid voelt gladder aan wanneer de losse schilfers worden verwijdert door het masker.
Je hebt maskers in poeders, crèmes, schuim en gelei. Ik vind het schuim altijd erg fijn om aan te brengen en de crèmes zijn ook ideaal. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat, maar kijk goed op de verpakking in welke vorm het masker wordt aangeboden en of het aansluit op je wensen. Lees dus goed op de verpakking of het masker voldoet aan je eisen en dan kan het maskerfeestje beginnen. Als je iets langer haar hebt, dan is het handig om het in een paardenstaart te doen. Ook is het aan te raden om een haarband te gebruiken, zodat de losse plukken niet in je gezicht vallen terwijl jij probeert te genieten van je masker. Zo voorkom je dat het masker overal blijft plakken. Heb je wat langer de tijd? Breng je masker dan aan nadat je een stoombadje hebt gedaan. Je poriën staan dan namelijk open en het masker kan dan haar optimale werking realiseren. 
Breng het masker masserend (goed voor de doorbloeding van de huid) aan met je vingertoppen of gebruik een maskerkwastje. Dit kan bijvoorbeeld een schone foundationkwast zijn, deze zijn wat groter en brengen beter het masker aan. Laat je wel wat ruimte over om je ogen en je mond? De huid is hier namelijk wat gevoeliger, omdat het op deze plekken dunner is. Laat het masker niet langer zitten dan op de verpakking staat, zo voorkom je een rode en/of geïrriteerde huid. Spoel na afloop het masker af met lauw water en dep je gezicht met een handdoek om de laatste beetjes eraf te krijgen. Bescherm je gezicht na afloop met een fijne dag of nachtcrème, afhankelijk van het tijdstip. 

Wat is jouw favoriete masker? Ik ben heel erg benieuwd en ik zou graag verschillende toppers willen uitproberen. Ik ben vooral dol op de maskers van Dr. Van der Hoog; zo is Charming Chocolate om te smullen en Romantic Roses heel ontspannend. Heb je tips, let me know en deel het in de comments.

Liefs, Dagmar 
Follow me on

Dit bericht heeft 21 reacties.

 1. Marloes

  Ah dr van de Hoog heeft zulke fijne maskers<3. Mijn favoriet is Gorgeous Grain. Voelt lekker aan op de huid en is als enige masker parfum vrij. Crazy Cranberry vind ik ook erg fijn, deze voelt zo lekker fris aan op je gezicht. En je poriën worden er echt goed door gereinigd.

 2. Lidewij

  Jaaaa, dr van der Hoog heeft zulke lekkere maskers! Freeman vind ik ook fijn, maar dr van der Hoog ziet er ook nog eens heel mooi uit qua verpakking en dat zijn echt leuke cadeautjes!

 3. Charlotte

  Leuk artikel dagmar! Ik hou van maskertjes, zeker in stress situaties is dit heerlijk. Het chocolade masker van dr van den hoog is heerlijk! Puur genot op je gezicht :D

 4. Ellen

  De maskers van Dr. van der Hoog zijn ontzettend fijn!

 5. Irene Niec

  Ik heb al verschillende maskers van D. van der Hoog gebruikt en vind ze allemaal heerlijk. Charming Chocolate, die ken ik niet. Moet hem toch eens proberen.

 6. Petra

  Hmmm, ik moet heel eerlijk zeggen dat ik die maskertjes weinig, heb gebruikt…en waarom niet?…Ik heb geen idee, misschien niet de tijd of het geduld voor opgebracht, geen idee…maar vind het wel heel leuk om dit soort artikelen te lezen…tenslotte is een mens nooit te oud om te leren of veranderen..

  Groetjes Petra

 7. Maaike

  maskertjes heerlijk, maar toch doe ik dat te weinig.. Ik heb er eentje van dr Hoog gehad en die was echt super fijn en de andere favoriet is er een van Yves Rocher uit een tube :) Je hebt me op een idee gebracht, ik ge lekker bloggen met een maskertje op :)

 8. Michaela

  Mijn favoriete maskers zijn de poeder variant die je met heet water moet mengen van Dr. Van Der Hoog. Werkt het beste!

 9. Goede tip om een masker pas op te doen na een stoombad. Ik smeer het er altijd gewoon op. Ik vind de maskers Van Der Hoog ook altijd het fijnst werken.

 10. Puck

  Ik houd van de maskertjes van Dr van der Hoog, ik vind ze super fijn! :) xoxo

 11. Dana

  Ik heb zoveel soorten en merken maskertjes gebruikt dat ik niet eens meer weet wat mijn favoriet is.oeps…

 12. Heleen

  Ik ben gek op maskertjes. :) Deze van Dr. van der Hoog zijn ook errug fijn! <3

 13. Suzanne

  Ik vind de maskers van Dr. Van der Hoog altijd heel erg fijn! Heb geen aanraders voor je, sorry!

Geef een antwoord

CommentLuv badge