Blog

BEAUTY / Maskermania met Van der Hoog

Of je nu lekker wilt ontspannen tijdens je schaarse vrije uurtjes of dat je een avondje met vriendinnen gaat bankhangen; een heerlijk gezichtsmasker past helemaal in dit plaatje thuis. Maskertjes zijn er in verschillende vormen en voor uiteenlopende huidtypes, maar welke past nu bij jou?

Stel jezelf allereerst de vraag wat je met het masker wilt bereiken. Wil je dat je huid lekker kan ontspannen of moet het goed gereinigd worden? Dankzij een gezichtsmasker wordt je huid namelijk tijdelijk afgesloten en wordt er vocht en warmte vastgehouden door de huid. Hierdoor ontstaat er een goede doorbloeding waardoor huidcellen beter van zuurstof worden voorzien. Afvalstoffen worden daarom beter afgevoerd en de huid voelt gladder aan wanneer de losse schilfers worden verwijdert door het masker.
Je hebt maskers in poeders, crèmes, schuim en gelei. Ik vind het schuim altijd erg fijn om aan te brengen en de crèmes zijn ook ideaal. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat, maar kijk goed op de verpakking in welke vorm het masker wordt aangeboden en of het aansluit op je wensen. Lees dus goed op de verpakking of het masker voldoet aan je eisen en dan kan het maskerfeestje beginnen. Als je iets langer haar hebt, dan is het handig om het in een paardenstaart te doen. Ook is het aan te raden om een haarband te gebruiken, zodat de losse plukken niet in je gezicht vallen terwijl jij probeert te genieten van je masker. Zo voorkom je dat het masker overal blijft plakken. Heb je wat langer de tijd? Breng je masker dan aan nadat je een stoombadje hebt gedaan. Je poriën staan dan namelijk open en het masker kan dan haar optimale werking realiseren. 
Breng het masker masserend (goed voor de doorbloeding van de huid) aan met je vingertoppen of gebruik een maskerkwastje. Dit kan bijvoorbeeld een schone foundationkwast zijn, deze zijn wat groter en brengen beter het masker aan. Laat je wel wat ruimte over om je ogen en je mond? De huid is hier namelijk wat gevoeliger, omdat het op deze plekken dunner is. Laat het masker niet langer zitten dan op de verpakking staat, zo voorkom je een rode en/of geïrriteerde huid. Spoel na afloop het masker af met lauw water en dep je gezicht met een handdoek om de laatste beetjes eraf te krijgen. Bescherm je gezicht na afloop met een fijne dag of nachtcrème, afhankelijk van het tijdstip. 

Wat is jouw favoriete masker? Ik ben heel erg benieuwd en ik zou graag verschillende toppers willen uitproberen. Ik ben vooral dol op de maskers van Dr. Van der Hoog; zo is Charming Chocolate om te smullen en Romantic Roses heel ontspannend. Heb je tips, let me know en deel het in de comments.

Liefs, Dagmar 
Follow me on

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.