Blog

35 weken zwanger – Heftige griep, de box en aftellen

35 weken zwanger dagmar valerie

Zoals je ziet is deze foto niet gemaakt tijdens de griep, maar net daarvoor. Ik was dan ook ongelooflijk blij dat ik over nog lekker veel energie mocht beschikken om deze laatste loodjes van de zwangerschap goed te doorstaan. We zijn amper ziek, maar afgelopen week was het goed raak. Gelukkig hebben we er weinig ervaring mee, maar dit keer had het veel impact en kwamen we (Lucas en ik) er ook moeilijker uit. Op het moment dat ik het typ, voel ik mij al iets fitter dan de afgelopen dagen. De nasleep onderschat ik niet en daarom doen we het nog even rustig aan. Een nieuwe update staat voor je klaar waarin ik vertel over de box, het aftellen en de puntjes op de i in de babykamer. Lees je mee hoe het gaat met de zwangerschap?

Ik ben 35 weken zwanger

Straks ga ik naar de controle bij de verloskundige en binnenkort hebben we de laatste (!) echo. Jord en ik gaan er samen naartoe, want het is zo speciaal om nog even op deze manier naar je kindje te kunnen kijken. Er wordt op dat moment gekeken naar de ligging van ons mannetje die bepalend zal zijn voor de bevalling. Tijdens de vorige controle kreeg ik al te horen dat hij goed is ingedaald, maar op dat moment kon het door voldoende ruimte in de buik nog veranderen. Ik ben erg benieuwd hoe het nu zal gaan. Ook bespreken we de laatste vragen en tips rondom de bevalling n.a.v. het geboorteplan en nog wat handigheidjes waar ik tijdens deze dagen op kan letten. Ik ben dankbaar en blij dat ik 35 weken zwanger mag zijn, een mijlpaal!

De box en Stokke Tripp Trapp met newbornset

De woonkamer is babyproof, want de box staat klaar en de nieuwe Stokke Tripp Trapp met newbornsetje mag ook niet ontbreken aan tafel. Lucas is dol op ‘klussen’ en kon niet wachten om de items in elkaar te zetten voor zijn broertje. Wij houden hem natuurlijk niet tegen, al hebben we wel even gekeken naar een handig moment. We vinden het spannend en heel leuk om te zien dat het plekje van ons tweede zoontje steeds meer zichtbaar wordt in de woonkamer. We zijn helemaal gewend aan het idee dat hij ons leven gaat verrijken, maar hoe leuk om binnenkort met z’n vieren te genieten van het eetmoment? Op dit moment ligt ‘meneer Haas’ (de knuffel van Lucas) er tijdens het eten in, maar over een paar weken onze lieve babyboy. Lucas heeft al regelmatig aangegeven naast zijn broertje te willen zitten, we merken straks vanzelf wat fijn voelt en goed werkt voor ons gezin. Aftellen!

Zelf het geboortekaartje illustreren

De laatste voorbereidingen zijn in volle gang. Zo hebben we de vluchtkoffer klaargezet, maar ook het tasje van Lucas voor de zekerheid. We weten niet met welk scenario we rekening kunnen houden, dan kan je maar beter voorbereiden wat binnen jouw mogelijkheden ligt. Ook hebben we raamdecoratie (met de naam, yes!) besteld én binnen, net als de proefdruk van het geboortekaartje, de posters met naam voor zijn kamer en de traktatie die Lucas op de opvang kan uitdelen. Wat er extra speciaal aan is? Ik heb het geboortekaartje en de bijbehorende producten waaronder de postzegel en de posters zelf geïllustreerd. Over dit proces vertel ik graag later meer!

Nu is het tijd om verder te herstellen en op te laden, zodat ik straks weer over de energie mag beschikken zoals op de foto. De wasmachine maakt overuren en de ramen staan open zodat het huis lekker kan luchten. Weg met de griep en welcome back kostbare energie nu ik 35 weken zwanger ben. Op naar soepele laatste loodjes en een voorspoedige bevalling!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.