Blog

3 Interieurtips – Zo creëer je een hotelbeleving in je slaapkamer

Herken je het gevoel dat je de sleutel in het slot van een hotelkamer steekt en je al geniet wanneer je over de drempel van de kamer stapt? De hele sfeer ademt ontspanning en rust uit. Het is een ruimte om op te laden. Maar wat maakt een hotelkamer nu echt bijzonder? En hoe kun je ervoor zorgen dat je met enkele interieurtips in je eigen slaapkamer een hotelbeleving ervaart? Hoe geweldig zou het zijn als je elke avond over de drempel van de slaapkamer stapt en je hetzelfde gevoel mag ontvangen? Met deze tips geniet je binnenkort van ‘hotel chique’ in de slaapkamer.

Minimaliseren

Het eerste wat je opvalt in een hotelkamer is dat er staat wat je nodig hebt. Een bed, nachtkastjes, mooie lampen en wellicht een heerlijke stoel of een bureau. Een kast voor kleding en een plant kan je ook aantreffen in deze ruimte. Maar in een slaapkamer kom je vaak meer tegen. Losse spulletjes die je even snel neerlegt, volle nachtkastjes en kleding… Een rustige slaapkamer verhoogt je slaapkwaliteit, je wordt minder gestoord door onnodige prikkels die je afleiden. Daarom is het goed om te beginnen met het minimaliseren van je slaapkamer. Wat heb je echt nodig en waar wordt je blij van? Je hoeft niet drastisch alles weg te doen, maar het voelt luchtiger en ruimtelijker als je alleen de elementen houdt waar je energie van krijgt. Want dat is wat je wil in een slaapkamer; lekker opladen en ontspannen. In een hotelkamer zie je een minimalistische stijl, daarom geef ik je deze tip als eerste mee. Stroop de mouwen op, gooi de ramen open en ga met een frisse wind door de slaapkamer. Ruim onnodige spullen op en creëer de rust en ruimte die je nodig hebt.

Luxe materialen

Een slaapkamer is natuurlijk gericht op comfortabel slapen, zodat je uitgerust aan de nieuwe dag kunt beginnen. Het bed staat centraal en is essentieel voor je slaapkwaliteit. Maar je kunt het bed ook ‘aankleden’ met stijlvolle en luxe elementen zoals mooie kussens, heerlijk dekbed of kleed. Kortom, mooie materialen die je in de slaapkamer terug laat komen. Decoratie in de vorm van kunst aan de muur (chique posters), stijlvolle verlichting en je favoriete dekbed mag natuurlijk niet ontbreken. Het juiste dekbed zorgt voor een hotel chique uitstraling én comfort tijdens het slapen. Lekkere kussens maken het slapen pas echt tot een feestje, neem daarom de tijd om deze uitgebreid te proberen. Ontdek de verschillen in kwaliteit en laat je adviseren. En slaap je in een hotel waar je uitgerust wakker wordt? Vraag eens naar het model van het bed, het merk van het beddengoed en de kussens. Grote kans dat je het thuis kunt nabootsen met de juiste elementen waar je blij van wordt.

Hoteluitstraling

Voor een hotel chique slaapkamer decoreer je de kamer met sfeervolle eyecatchers. Het gaat niet om de kwantiteit, maar om kwaliteit. Een mooie vaas met bloemen, een stijlvolle poster, een kristal of een koffietafelboek. Het maakt de ruimte helemaal af. In de basis mag het een heerlijke plek worden waar je echt tot rust komt. Kies daarom voor kleurtinten waar je je goed bij voelt en waar je door mag ontspannen. Een speciaal behang kan de ruimte ook de uitstraling geven waar je naar verlangt. En geef je de muur achter het bed een sfeervolle tint? Dan kun je ook overwegen om het plafond mee te nemen. Plafonds schilderen is helemaal van deze tijd!

Geniet van de make-over waardoor de slaapkamer een plek mag worden waar je heerlijk kunt ontspannen en opladen. Beleef het ultieme hotelgevoel voortaan thuis!

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.