Blog

Trouwen – Wij zijn in ondertrouw gegaan

13113770_568912419945119_1188878698_n
Op 3 mei was het zover, het zonnetje scheen volop en Jord en ik hadden een mooie dag voor de boeg. Op deze dinsdag zouden wij in ondertrouw gaan. Wat dat betekent, wat hierbij komt kijken en hoe wij dit hebben ervaren lees je in dit artikel. 

In ondertrouw gaan betekent dat je een melding doet bij de gemeente van voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap. Voordat je gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap aan wilt gaan, moet je dus deze melding doorgeven. Dit kan schriftelijk, per mail (zelfs vanaf de bank!) of je kunt persoonlijk bij de gemeente langs om in ondertrouw te gaan. Je doet deze melding minstens 2 weken en maximaal 1 jaar voor de huwelijksdatum of datum van het geregistreerd partnerschap. Omdat wij deze zomer gaan trouwen, moesten wij ook deze melding doen. Je tekent hierbij formulieren dat je daadwerkelijk in ondertrouw zou willen gaan en maakt je huwelijksvoltrekking kenbaar. Ook moet je je legitimatiebewijs meenemen en doorgeven wie je getuigen zijn. Ook van hen moet je een kopie van het legitimatiebewijs meenemen en dan heb je alles bij de hand om in ondertrouw te gaan.

Wij kozen ervoor om er toch een gezellige dag van te maken, al hoorden we verschillende verhalen dat in ondertrouw gaan alles behalve romantisch is. Meer ‘een nummertje trekken en betalen’. Zo hebben wij het gelukkig niet ervaren, al gingen we wel met die verwachtingen naar het gemeentehuis. Achteraf was het zo gezellig en bijzonder! We ontmoetten namelijk onze trouwambtenaar en zij is echt een fantastische vrouw met humor, daarnaast is ze heel vlot en heeft zij een warme persoonlijkheid. Zo leuk om alvast kennis mee te mogen maken, binnenkort volgt nog een gesprek bij haar thuis om de ceremonie door te spreken en eventuele wensen aan te geven. Toen was het tijd om de formulieren te tekenen en we spotten zelfs één romantische zin; dat we daadwerkelijk met elkaar zouden willen trouwen. Ja, daar komen we heel graag voor! Ook gaven we door wie onze getuigen zijn, in welke volgorde zij zullen tekenen en ondertussen was het ontzettend gezellig en zat de sfeer er goed in. We vonden het alvast fijn om alle kosten te betalen, zodat we achteraf geen verrassende facturen op de mat hoeven te verwachten en toen waren we opeens officieel in ondertrouw gegaan.

En later op de middag hadden we nog een hele bijzondere afspraak, maar dat is nog even een verrassing voor onze gasten waardoor we er nog niets over gaan verklappen. Al met al was het zo’n fijne en mooie dag, we genoten volop en hebben een hele indrukwekkende en gezellige tijd gehad. Het voelt opeens zo echt en natuurlijk komt het ook nu heel dichtbij. Deze zomer stappen we in het huwelijksbootje en we kunnen niet wachten om te gaan varen!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.