Blog

Wat hij zegt – Over trouwen en de voorbereidingen

Het is bijna zo ver: Dagmar en ik gaan trouwen. Voordat we in ons huwelijksbootje stappen zag ik de kans om in te breken op haar blog. Want tja, binnenkort delen we toch alles? Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen,  heb ik mijn huwelijksaanzoek  wiebelend in een kano gedaan midden in de mangroven van Thailand. Een onvergetelijke dag en het begin van een heel mooi avontuur. Maar wat betekent trouwen voor mij? Dat is toch meer een vrouwen ding? 

Ik heb jarenlang met die gedachte rondgelopen en ik had werkelijk geen flauw idee of ik wel zou willen trouwen? Ik zag het vooral als een veel te duur feest waar je altijd mensen moet teleurstellen die niet welkom zijn. Pas toen ik een relatie kreeg met Dagmar ben ik een hoop situaties en momenten anders in gaan zien. Voorheen was ik alleen maar op zoek naar het grote geluk. Inmiddels heb ik een hoop geleerd, voornamelijk ook door de kleine dingen in het leven te koesteren. Wat wil ik eigenlijk zelf? En welke rol speelt de mening van anderen? Zo begon het trouwen ook steeds meer een betekenis voor mij te hebben. Dat is hét moment waarop ik tegen Dagmar kan zeggen dat ik onvoorwaardelijk van haar houd en dat ik beloof altijd naast haar te staan door dik en dun. Dat is wat ik wil en ik kan niet wachten tot onze grote dag!

Plannen
Nu onze trouwdatum steeds dichterbij komt, is een strakke planning van cruciaal belang. Toch ervaren we geen stress, we zijn tijdig begonnen. Nog niet eens een dag na mijn aanzoek in Thailand zaten Dagmar en ik op het strand, bij de ondergaande zon een gastenlijst te maken. We waren zo enthousiast, we konden niet wachten om te beginnen. Toch was het voor mij een behoorlijke stap, hoe organiseer ik nou de belangrijkste dag van mijn leven? Gelukkig zit Dagmar vol goede ideeën en daar komt nog eens bij dat zij veel ervaring heeft met het organiseren van evenementen. Ik grap wel eens dat zij al jaren een draaiboek voor een bruiloft op een geheime plek heeft bewaard en deze tevoorschijn kon toveren op de dag dat ik haar ten huwelijk zou vragen. Maar ook ik mocht aan de slag en zo begon mijn zoektocht naar het perfecte trouwpak, de trouwauto én natuurlijk het bruidsboeket!

Trouwpak
Wat mij betreft het belangrijkste onderdeel van de bruidegom. Ik heb tijdens mijn studie elke dag in pak moeten lopen dus ik had al aardig een idee wat er bij kwam kijken. Op de Love & Marriage beurs in Utrecht kwam ik op de stand van ROKA waar ik mij heb laten informeren over de mogelijkheden van trouwpakken en hier heb ik tevens gelijk een afspraak gemaakt bij de vestiging in Enschede. Het voelde zo goed en het aanbod was gigantisch. Op 26 maart ben ik met mijn lieve moeder en tante afgereisd naar Enschede om mijn trouwpak uit te zoeken. Daar werd ik geholpen door de ontzettend aardige en professionele Monique, zij is al jaren werkzaam in de bruidsmode. Samen met haar hebben we wat pakken uitgezocht om deze door te passen en te kijken welke stijl een goede match zou vormen. Voordat ik ze ging passen moest ik eerst een mooi overhemd hebben. Ik was goed voorbereid want ik had een stukje stof van Dagmar haar jurk meegenomen (nee zij loopt straks niet met een gat in haar jurk, don’t worry!). De kleur van mijn overhemd moet namelijk matchen met Dagmar haar jurk. Want wit is niet altijd wit heb ik inmiddels geleerd! Het perfecte overhemd was al snel gevonden dus werd het tijd om de pakken aan te gaan trekken. Het klinkt misschien wat cliché, maar ook bij mij was het allereerste pak meteen raak. Het is een mooi driedelig Italiaans maatpak geworden, meer ga ik er nog niet over vertellen, want Dagmar leest dit natuurlijk gelijk mee! Schoenen zijn ook erg belangrijk, ze moeten goed zitten en een mooi geheel vormen met het pak. Monique en ik zaten erg op een lijn. Bruin zou wel mooi staan maar dat draag je ook op de zaak zei ze. De bekende wit/grijze schoenen die erg populair zijn bij ROKA waren niet mijn smaak, maar wat blijft er dan over? Geloof me, genoeg! Maar dat zie je later. De accessoires mochten natuurlijk niet ontbreken en ook daarin was de keuze eindeloos. Een mooie das, manchetknopen en schoenen met bijpassende riem. Alle maten werden nog eens goed opgemeten en een paar weken laten mocht ik mijn pak ophalen. ROKA en Monique, ontzettend bedankt voor jullie professionaliteit en service!

De auto
Ja, dit is echt een mannending! Althans, dat dacht ik maar ook hierover had Dagmar nagedacht. Elke keer als we samen in de auto zaten, riep ze ineens: ‘Liefie, die is mooi!’. Ik keek haar af en toe verbaasd aan, want ze wist niet alleen het merk maar zelfs het type en model te noemen. Overigens ben ik het volkomen met haar eens, de allernieuwste XXX stond ook boven aan mijn lijstje (deze zien jullie snel genoeg op de foto’s!). Als je het mij vraagt een hele sportieve, maar ook chique auto die perfect past bij onze bruiloft. En voor het geval Dagmar haar jurk door vier bruidsmeisjes ondersteund moet worden, is er genoeg ruimte!

Bruidsboeket
Iets minder stoer, maar minstens zo belangrijk als een auto én heel leuk om te mogen doen. Samen met mijn moeder ben ik naar Bloemisterij Piet en Astrid in Cothen gegaan om het bruidsboeket uit te zoeken. Ik had al wat voorbeelden opgezocht en het was al snel duidelijk wat ik in het boeket wilde hebben. De geur van verse bloemen kwam mij tegemoet en er werd mij binnen no-time een fantastisch boeket gepresenteerd. Mijn moeder en ik moesten er erg om lachen, want we hadden er een halve dag voor uitgetrokken om op zoek te gaan naar een boeket. We werden zo goed en professioneel geholpen dat we binnen drie kwartier weer buiten stonden. Ik kreeg nog de tip dat het boeket het beste op de dag zo laat mogelijk opgehaald moest worden, want dan houden de bloemen het beste vol. Ook is het niet heel onverstandig om een mooi vaasje mee te nemen waar het boeket in kan staan tussen de gelegenheden door. O ja, ik heb het boeket niet te zwaar laten maken, omdat de bruiloft geen fitness-sessie moet worden. En dat er niemand mee bewusteloos wordt gegooid wie hem ’s avonds wilt vangen, is wel zo’n veilige gedachte.

Ik kan niet wachten tot we het ja-woord mogen uitspreken. Een ding is zeker: van de voorbereiding heb ik al erg genoten. Laat het feest en onze toekomst maar komen, wij zijn er klaar voor. Ja, ik wil!

Veel liefs, Jordy

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.