Trouwen – Honeymoon, waar gaat de reis naartoe?

Trouwen – Honeymoon, waar gaat de reis naartoe?

In het prachtige Thailand, het land van de glimlach, ging Jord op zijn knieën in een kayak midden in de mangroven. Aapjes keken ons vanaf de oever aan, visjes sprongen voor de boot uit en het was echt de allermooiste plek op aarde die ik mij maar voor kon stellen. Maar waar zal onze honeymoon naartoe gaan? Als je Jord en mij vraagt waar we heel gelukkig van worden, dan antwoorden we beiden van bergen. Vandaag vertel ik je meer over onze honeymoon!

Twee jaar terug gingen we naar een superleuk en schattig hotel in het mooie Oostenrijk. Een klein en sfeervol dorpje met lieve mensen en boven alles een heel hartelijke gastvrouw; wij werden verliefd op deze mooie plek omringd door waanzinnige bergen. Overdag maakten we indrukwekkende tochten, in de avond speelden we spelletjes, lazen we boeken, praten we uren onder het genot van lekkere hapjes en drankjes of luisterden we naar onweer die regelmatig zorgde voor verkoeling in de late uurtjes. We kijken nog steeds met ontzettend veel plezier terug op deze vakantie. Ook hebben we letterlijk zulke mooie toppen bereikt en onvergetelijke uitzichten mogen bewonderen; we verlangen beiden om weer naar dit overweldigende gebied te gaan en om er meer van te mogen ontdekken.

Bergen vinden we niet alleen prachtig, ze hebben ook nog een symbolische betekenis voor ons. We zijn allebei erg nieuwsgierig naar wat er op ons pad komt, hebben zin om bergen te verplaatsen en wandelen hand in hand op weg naar mooie uitzichten en toppen die we graag samen willen bereiken. We steunen elkaar door de dalen en geven elkaar tevens een duwtje in de juiste richting om weer verder omhoog stappen vooruit te mogen maken. We trotseren obstakels in plaats van deze te mijden en genieten samen van de pieken. Going to the mountains is going home. 

Zo bezochten we onder andere de magische Köningssee, mocht je hier in de buurt zijn: écht je gaat er geen spijt van krijgen, bezoek deze waanzinnige plek! Het is een sprookjesachtig mooi meer en ik heb zelden zulke prachtige plekken gezien in mijn leven. Je kunt er heerlijk wandelen, maar ook genieten aan het water net wat je aanspreekt. Ook gingen we naar de Grossglockner Hochalpenstraße. Dit is een panoramische tolweg die je leidt naar Oostenrijks hoogste bergtop: de Großglockner. Echt een pareltje alle uitzichten! 

Je hoort het al, wij kunnen echt niet wachten om de bergen in te gaan en mooie tochten te maken door Oostenrijk. Ook gaan we een bezoekje brengen aan Salzburg, hier zijn we nog niet eerder geweest en hebben we veel mooie verhalen over gehoord.  We gaan de natuur in, bergen beklimmen, op avontuur, sportief aan de slag en we hopen lekker op te kunnen laden en samen na te kunnen genieten van de bruiloft. Wat een bijzondere gedachte is het toch dat we vanaf deze zomer getrouwd door het leven gaan. We kunnen stiekem echt niet wachten, de voorpret is al goud waard, laat staan de trouwdag zelf!

We hebben gedurende alle voorbereidingen heel bewust gekozen om dichtbij onszelf te blijven met de keuzes die we maken. We worden er nu al ontzettend gelukkig van en het geeft energie om ermee bezig te zijn. Het verlangen naar deze speciale dag wordt ook steeds groter, we worden omringd door lieve mensen die met ons meedenken en alles verloopt zo soepel en fijn; geweldig om in deze flow te mogen zitten. En wat een luxe dat we ook nog zo’n mooie vakantie tegemoet gaan en in Oostenrijk samen na kunnen genieten. We kijken er erg naar uit en tellen de dagen af!

Waar zou jij met je honeymoon naartoe willen? Ben je al een keer in Oostenrijk geweest?

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

 

Dit bericht heeft 26 reacties.

 1. Amy

  Wat een mooie plek om naartoe te gaan als honeymoon! Oostenrijk is zo mooi! Waar ik naartoe zou willen? Dat is nog best lastig! Mijn eerste idee zou (Noord-) Scandinavie zijn maar daar gaan we al vaak naartoe, dus dan is iets anders ook wel leuk. Toch maar de zon dan?
  Amy onlangs geplaatst…5 tips: een goede balans tussen werk en privéMy Profile

 2. Judith

  Wat een prachtige plek! Ik rijd eigenlijk op vakantie altijd alleen door Oostenrijk en meestal is dat nog ’s nachts, maar de foto’s zien er alleen al heel mooi uit. Ik heb echt nog geen idee waar ik op honeymoon wil, maar gelukkig ga ik ook nog lang niet trouwen. Heb nog even om erover na te denken. :)

 3. Rosanne

  Wat een prachtige plek voor jullie honeymoon! Het belangrijkste is dat jullie je er fijn bij voelen en dat zit volgens mij wel goed :)
  Ik ben vorig jaar voor het eerst in Oostenrijk geweest. We gingen skieën en ik vond het prachtig. Ben zelf alleen niet zo van het berg beklimmen dus daarvoor zou ik er niet heen gaan ;)
  Salzburg klinkt ook gaaf! Ik kan mij goed voorstellen dat jullie er nu al naar uitkijken!
  Rosanne onlangs geplaatst…Muziek met een betekenisMy Profile

 4. Desiree

  Ah wat een mooi verhaal! Je liefde spat er aan alle kanten vanaf! Oostenrijk is echt prachtig! Ik begrijp maar al te goed dat jullie daar willen nagenieten van de bijzondere dag! :-)
  Desiree onlangs geplaatst…Weekend in AmsterdamMy Profile

 5. Nicole

  Mooi geschreven! Wij dromen er allebei van om een rondreid door Noorwegen te maken. Eigenlijk wilden we deze zomer al gaan, maar aangezien het behoorlijk prijzig is gaan we een andere keer wanneer we allebei meer te besteden hebben. Nu ik jouw verhaal zo lees denk ik dat het ook wel een hele mooie bestemming is voor onze huwelijksreis. :)
  Nicole onlangs geplaatst…Music: Jasmine ThompsonMy Profile

 6. Sonja

  Wat een mooi verhaal, wat een heerlijke plek. En zo fijn om hier lekker mee bezig te zijn! Goed ook dat jullie echt dicht bij jezelf blijven :)
  Sonja onlangs geplaatst…Een halfjaar naar Zuid-AfrikaMy Profile

 7. Oostenrijk lijkt me een prachtige plek om op vakantie te gaan. Mooie uitzichten, in alle rust wandelen en van de stilte kunnen genieten … Het lijkt me echt heerlijk. Alleen ben ik niet in staat om lange wandelingen te doen én al helemaal niet wanneer ze niet over een vlak oppervlak lopen. Daarom belanden we meestal dichter bij huis in een vakantiedomein of aan de zee.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Foto-update #63My Profile

 8. Susan

  Oostenrijk is prachtig, ik heb echt genoten van mijn vakantie daar

  Liefs,
  Susan

 9. Renske

  Wat een prachtige en originele plek om de huwelijksreis door te brengen! :-) Zelf zou ik graag willen road trippen als honeymoon. De typische honeymoonplekken trekken mij niet, haha. Daarom vind ik het extra leuk dat jullie naar Oostenrijk gaan, vooral ook door de (symbolische) gedachte die erachter zit.
  Renske onlangs geplaatst…1000 vragen aan jezelf #5My Profile

 10. Rowan

  Wat leuk zeg! Oostenrijk is inderdaad ontzettend mooi. Ik ben zelf geen wintersporter dus ben er nog nooit in de winter geweest, maar wel een paar keer in de zomer en dat vond ik steeds fantastisch.
  Maar de mooiste bergen die ik ooit zag staan in Noorwegen. Daar werd ik écht omvergeblazen door de schoonheid van de natuur.
  Rowan onlangs geplaatst…Concert Imagine DragonsMy Profile

 11. Jeetje wat prachtig, een reis naar m’n hart. Kan me voorstellen dat jullie voor deze plekken en deze manier kiezen. Ik hoop dat alles super gaat verlopen als het zover is! :)

 12. Annabel

  Wat leuk, ik heb ook alleen maar positieve herinneringen aan Oostenrijk :) er is zoveel te beleven!
  Geniet lekker van het hele proces van voorbereidingen en het maken van keuzes! Ik kan niet wachten om het ooit zelf ook te mogen doen :)
  Liefs XXX
  Annabel onlangs geplaatst…Persoonlijke update: vrijheid blijheid!My Profile

 13. anna

  Wauwie, wat een mooie plek en wat een prachtige, symbolische betekenis zit erachter <3 Oostenrijk vind ik een prachtig land, ik kom er graag (mede doordat mijn roots o.a. daar liggen!). Ik wil er echt weer eens naartoe!
  anna onlangs geplaatst…MIJN BLOG BESTAAT VANDAAG 3 JAAR!My Profile

 14. Vivian

  Oh Oostenrijk is prachtig! Ik ben er een keer op zomervakantie geweest en Salzburg is inderdaad erg leuk, net als Wenen. Overigens moet je dan zeker de Sound of Music Tour doen als je daar fan van bent, enorm leuk!
  Vivian onlangs geplaatst…Mooie film: The Danish GirlMy Profile

 15. Kim

  Super leuk! Onze honeymoon ging naar Rhodos, wij kozen voor een relax- en zonvakantie.
  Oostenrijk bezoek ik het liefst in de winter, om van de bergen af te kunnen roetsjen op ski’s! :D
  Geniet van alle voorbereidingen!

 16. Vera

  Wat leuk dat jullie in Oostenrijk op honeymoon gaan! Ik vind dat ook een prachtig land en ga daar ook graag met mijn vriend op vakantie. Ben je ook in de Liechtensteinklamm geweest? Supermooi. En Zell am See is lekker in de zomer en Innsbruck vond ik een mooie stad waar je ook met een kabelbaan de berg op kan voor een fantastisch uitzicht. En de Krimml Watervallen zijn ook gorgous…. Die Großglockner hebben wij inderdaad ook gezien! Echt mooie route he? Ik wens je veel wandelplezier!

Geef een antwoord

CommentLuv badge