Blog

Trouwen – Het aanzoek in Thailand

Op 6 december 2015 vroeg Jord mij in Thailand ten huwelijk. Een droom die uitkwam en dat aan de andere kant van de wereld! Wij zweven momenteel echt nog op een wolk en we genieten volop van elkaar en deze fase. Na  5 jaar een relatie stapten we in een heel speciaal huwelijksbootje…

Op een stralende zondag op 6 december waarop het zonnetje zorgde voor een temperatuur van 35 graden, gingen Jord en ik op excursie in Krabi (Thailand). Er stond een halve dagtocht kayakken in de Ao Thalane mangrove op het programma en daar verheugde ik mij al de hele rondreis op. In dit mooie natuurgebied vol mangroven en schitterende kalkstenen rotsen mochten we onder begeleiding van een gids kayakken terwijl visjes voor onze kayak uit sprongen en de aapjes toekeken vanuit de bomen. Een magische ervaring! De zee was blauw en heel erg warm, het zonnetje scheen volop en in de verte zag je de tropische eilanden liggen… Ik weet niet of ik mij eerder zo gelukkig heb gevoeld als op dat moment in de kayak. Het was zo rustgevend en mooi dat ik hoopte dat deze excursie heel lang zou duren. En ik vertelde Jord dat ik dit echt het allerleukste op de hele wereld vond.

We vaarden tussen de rotsen door en ontdekten prachtige plekken waar we onze ogen uitkeken. Ik maakte tussendoor wat foto’s en genoot volop toen Jord aan onze reisgenoot vroeg een foto te maken. Ik vond het wel een beetje vreemd, want ik maakte immers genoeg foto’s, maar we vaarden al dichter naar elkaar toe voor de foto toen ik Jord ‘Lief, ik wil je wat vragen’ hoorde zeggen. Ik voelde de kayak wiebelen en keek om en voor ik het wist zat Jord te balanceren op zijn knieën in de kayak en vroeg hij na lieve woorden of ik voor altijd bij hem wil blijven en zijn vrouw wil worden. Zonder twijfel zei ik ‘Ja’ en kusten we elkaar.

De anderen uit onze groep dachten eerst dat Jord uit de kayak was gevallen! Daar moesten we achteraf hard om lachen, vervolgens kregen ze door dat Jord op z’n knieën in het water zat en toen ging het lampje branden dat hij mij een aanzoek had gedaan. Er werd voor ons gezongen, we werden gekust en de felicitaties stroomden binnen en wij zweefden samen op een wolk van geluk. Ouders en opa en oma werden gebeld vanuit Thailand, waarop mijn oma zei dat ze alvast ging oefenen met dansen voor het feest! Wat een dag om nooit te vergeten… Jord zag er, achteraf gezien op foto’s, inderdaad erg gespannen uit die ochtend haha. Ook hoorde ik van Jord dat de ring al een paar dagen mee ging in zijn rugzak, wachtend op het mooiste plekje dat we tegen zouden komen én de ring lag in de kayak dus achter mijn rug! Een mooier aanzoek kon ik mij niet wensen, het was prachtig!

Op het allermooiste plekje van de wereld waar ik mij ontzettend gelukkig voelde, werd ons geluk nog groter: wij zijn verloofd! Op 6 december 2015 werd er een prachtige ring om mijn vinger geschoven en zei ik ‘Ja’ op de vraag of ik de vrouw van Jord zou willen worden.  Een vakantie om nooit te vergeten en een hoogtepunt in ons leven!

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.