Trouwen – Een maand verloofd, wat nu?
De zoektocht naar de perfecte jurk is begonnen ❤️ Als klein meisje droomde ik er altijd al van, maar nu weet ik opeens niet meer wat ik graag zou willen... Spannend! #wedding #love #weddingdress #inspiration #isaidyes

Trouwen – Een maand verloofd, wat nu?

We zijn verloofd én we hebben een belangrijk besluit genomen: in de zomer van 2016 gaat er getrouwd worden! Wait what? Je leest het goed, wij gaan deze zomer nog het ja-woord tegen elkaar zeggen en we kunnen niet wachten tot onze grote dag. Het leek ons leuk om jullie regelmatig een update te geven hoe het gaat met de voorbereidingen en tips achteraf te delen zodat we ervaringen uit kunnen wisselen. We hebben er veel zin in en we hebben in een maand al flink wat vinkjes mogen zetten op de to-do lijst!

De verloving, what’s next?
In Thailand ging Jord op 6 december op zijn knieën en wat was dit een sprookjesachtig moment. Bij Jord viel er een paar kilo van z’n schouders af nadat hij mij gevraagd had zijn vrouw te willen worden en ook ik zweefde van geluk door deze onvergetelijke dag. We belden onze ouders op en we genoten nog meer dan we al deden van onze magische vakantie. Langzaam begon het besef te komen dat we écht verloofd zijn. Dat wat in sprookjes gebeurde, overkwam ons ook! Alleen al bij het idee dat ik de vrouw van Jord zou worden schoot ik al vol, ik vind het idee achter trouwen prachtig en ik zou niets liever willen dan altijd voor hem klaar willen staan (dat begint overigens niet pas bij het trouwen, dat doen we al vijf jaar voor elkaar). In Thailand, letterlijk aan de andere kant van de wereld, konden we ook samen uren kletsen en ons langzamerhand een voorstelling maken van dé dag. Want wat willen we eigenlijk en wat past bij ons?

Datum en gastenlijst
Met onze tenen in het zand, uitzicht op de ondergaande zon in de zee en een lekker drankje in de hand deelden we onze gedachtes met elkaar. Zo stelden we eigenlijk nog in Thailand de gastenlijst samen en dat voelde al snel erg goed. Ook besloten we dat de bruiloft in 2016 zou plaatsvinden, de datum bepaalden we toen we weer op Nederlandse bodem stonden en dat voelde ook meteen goed. En toen we het uitspraken naar dierbaren zagen we al snel een verbazing, ‘zo snel al’? Heb je niet veel langer de tijd nodig om het allemaal te regelen? Een bruiloft heb ik nog nooit georganiseerd (en ik ben ook van plan het maar één keer te doen!), maar events plan en creëer ik regelmatig waardoor ik vrij snel kan schakelen en weet wat er nodig is om een goed feest neer te zetten. Daarom kunnen we alvast verklappen dat we in één maand de hoofdlijnen al hebben geregeld!

Locatie en oriënteren
Wat voor ons nog wel iets langer een vraagteken was, was de locatie. Sowieso gaat er een wereld voor ons open wat trouwen en bruiloften betreft, maar ik had nooit verwacht dat de keuze zo groot zou zijn. Daarom hebben we als eerste belangrijke tip ervaren dat je echt dicht bij jezelf moet blijven en van je eigen ideeën moet uitgaan om deze vervolgens te vertalen naar de trouwdag. Praat goed met elkaar over wat kan en wat je erbij voelt, ga vervolgens ook echt op je gevoel af. We zetten momenteel de puntjes op de i van onze locatie (spannend!) en ook zijn we bezig om onze ideeën te gieten in een plan. Daardoor wordt het wat overzichtelijker wat we op korte termijn moeten regelen en wat in een later stadium kan.

Say yes to the dress
Haha of ik al weet wat ik wil met de jurk? Die vraag krijg ik opeens regelmatig, maar weet je wat grappig is? Als klein meisje wist ik precies in wat voor soort jurk ik graag zou willen trouwen. Ik tekende deze en kon niet wachten tot het zover was. Maar nu ik echt moet gaan kiezen, weet ik het opeens niet meer! Er zijn zó gigantisch veel modellen, vormen, kleuren en mogelijkheden en ik zie even door de bomen het bos niet meer. Gelukkig ga ik trouwjurken passen en naar een trouwbeurs waardoor ik vast genoeg inspiratie krijg om deze te vertalen naar mijn droomjurk. En natuurlijk ga ik er niks over verklappen richting Jord!

Kleuren
Weet je wat wij écht heel erg lastig vinden? Of we moeten gaan voor een bepaald kleurenthema die je in de accessoires verwerkt. Pfoe dit vinden we echt een moeilijke beslissing, want we weten simpelweg nog niet voor welke kleuren(tinten) we moeten gaan. Maar als ik dit stukje dan even teruglees, dan vraag ik mij af of de wereld zou vergaan als we hierbij een verkeerde keuze zouden maken… Opeens wordt een kleurentint of niet een serieus vraagstuk haha, wie had dat gedacht. Zolang we op dé dag op het juiste moment ‘ja ik wil’ zeggen, dan vind ik dat véél belangrijker uiteraard, maar grappig om nu over zulke aspecten van de trouwdag na te moeten denken.

*Ik heb, geheel per ongeluk uiteraard, al een witte ‘Just married’ slinger gekocht #Oeps Iets met erg enthousiast zijn en prioriteiten stellen… *

**Voor onze verjaardagen hebben we o.a. een polaroid camera gekregen (yay, een witte!), een gastenboek en een supermooie en lieve decoratie taart topper waar we heel erg blij mee zijn. Het voelt opeens heel echt!**

Alle tips voor inspiratie en handige ervaringen zijn van harte welkom. Dankjewel alvast voor het meedenken!

Liefs, Dagmar

Follow me on
Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Dit bericht heeft 44 reacties.

 1. chucky1012

  Leuk dat jullie gaan trouwen!
  Veel succes met alle voorbereidingen ;-)

  Xoxo

 2. Anniek

  Wauw, zo tof dat jullie nu helemaal in dat ´proces´ zitten van het vormgeven van dé dag! Super spannend joh :) Een jurk kiezen lijkt mij ook nog een van de lastigste dingen, er is zóveel moois… Ik ben heel benieuwd wat het gaat worden!
  Anniek onlangs geplaatst…5 x easy DIY ´s met goudspray!My Profile

 3. Kelly

  Wauw super tof dat je ons zo meeneemt in jullie proces! Heel veel succes en vooral heel veel plezier met alle voorbereidingen!
  Kelly onlangs geplaatst…Hooikoorts in januari?My Profile

 4. Ahh wat lijkt het me leuk om hier over na te denken! Ik vind het zo lief dat jullie gaan trouwen! Ik ben heel erg benieuwd wat voor jurk je uiteindelijk gaat kiezen! :) Liefs
  Tessa | LucyTess onlangs geplaatst…Tips | Miskoopjes voorkomen!My Profile

 5. carolien

  Zo leuk en spannend lijkt me dat. Heel erg veel plezier met alle voorbereidingen, en als ik dit zo lees gaat dat ook helemaal goed komen. Ik wens je alle geluk toe! Liefs Carolien
  carolien onlangs geplaatst…Life Diary | Heel veel afwasMy Profile

 6. Sophie

  Ah zo leuk dagmar! Ik ben nu al benieuwd naar die prachtige dag waarop je eruit gaat zien als een prinsesje!
  Sophie onlangs geplaatst…6x rust in je hoofdMy Profile

 7. Renske

  Ik vind het echt zo tof dat jullie gaan trouwen. De voorbereidingen zal ik natuurlijk op de voet volgen! :-) Heel veel succes met alle voorbereidingen!
  Renske onlangs geplaatst…Een gemiste kans voor jullieMy Profile

 8. anna

  Wat leuk zo’n update! Trouwens is en lijkt voor mij nog zoooo ver weg, haha. Ik ga vast wat hebben aan jullie tips :-) Ik ben zo benieuwd! En ik vind het zo leuk dat jullie gaan trouwen <3
  anna onlangs geplaatst…REVIEW | MUA STARRY NIGHT PALETTEMy Profile

 9. Tineke

  Ik ben nu al benieuwd naar de volgende trouw updates en kan niet wachten tot Remco ooit op zijn knieën gaat. Al ben ik bang dat dat nog wel even gaat duren!
  Liefs
  Tineke onlangs geplaatst…Deze blogposts wil je niet missenMy Profile

 10. Amy

  Wauw, zo bijzonder om dit proces met zijn tweetjes mee te maken. Grappig hoe nuchter je er in staat, ondanks dat er veel geregeld moet worden. En die jurk: je gaat er vast prachtig uitzien!
  Amy onlangs geplaatst…Happy list #10: Tulpen, muziek en boekenMy Profile

 11. Ayla

  Wat spannend allemaal! :D Polaroid camera’s of wegwerpcamera’s zijn altijd heel leuk op een feest :) Ik wens je héél veel plezier met het voorbereiden van het feest, lijkt me zo tof!
  Ayla onlangs geplaatst…Mijn series van het moment + tip!My Profile

 12. Rosanne

  Wat gaaf dat we worden meegenomen in jullie trouwproces!
  Jullie bruiloft komt er inderdaad al snel aan maar als het voor jullie goed voelt is het goed :)
  Ik ben zoo benieuwd naar wat voor droomjurk je uiteindelijk kiest!
  Rosanne onlangs geplaatst…Ik ben toch niet de enige..?My Profile

 13. Amy

  Ik kan helaas geen tips met je delen maar volgens mij komt het helemaal goed bij jullie! Je klinkt al super goed voorbereid :) Ben zo benieuwd naar jullie prachtige dag en de keuzes die jullie gaan maken! Natuurlijk vooral ook heel erg genieten van alle “voorpret”!
  Amy onlangs geplaatst…De kleinste dingen maken gelukkigMy Profile

 14. Evelien

  Zo ontzettend leuk al die voorbereidingen! Geniet van de voorbereidingen, voor je het weet is het zover en kun je genieten van die mooie dag.
  Evelien onlangs geplaatst…Review – foto op forexMy Profile

 15. Joyce

  Ooh dit is zo leuk om mee bezig te zijn! Ik zou het zo nog 10 x overdoen haha!
  Mocht je nog een handig draaiboek zoeken die van mij is een succes haha!
  En qua kleuren wij hadden bijna 3(! wauw zo snel!) jaren geleden zwart/wit/rood en als ik nu mocht kiezen dan koos ik voor pastel :)
  Joyce onlangs geplaatst…Aron zijn eerste kinderfeestjeMy Profile

 16. Esmée

  Wat leuk zo’n update! Ik vind die sprookjesprinses jurk uit het tijdschrift erg mooi. Het lijkt me ontzettend spannend al die voorbereidingen, en ik kijk uit naar de volgende update. x
  Esmée onlangs geplaatst…WISHLIST 2016My Profile

 17. Verie

  Ontzettend leuk Dagmar en Jord dat jullie in de zomer van 2016 hopen te gaan trouwen. Blijf inderdaad dicht bij je eigen gevoel wat jullie willen, het is jullie dag. Op mijn weblog staat een leuk idee voor eventueel een gastenboek, een leuke DIY (gastenbol). Neem maar eens een kijkje, ook heb ik een leuke blog gemaakt over onze bruiloft en onlangs een leuke blog over de bruiloft van zwager en schoonzus waar ik de weddingplanner van mocht zijn. Inspiratie genoeg op mijn blog dus! ;) Geniet ervan en ik lees lekker mee,..

  Lieve-Groetjes,
  Verie
  Verie onlangs geplaatst…♥ Crochet Cushion ,..My Profile

 18. Evelyne

  Zo spannend allemaal! Zelf heb ‘k ook nog nooit een bruiloft georganiseerd, maar weet wel hoeveel tijd ’t in beslag neemt om events te organiseren. Succes hiermee, allesinds! Het lukt jullie wel!
  Zoals je zelf al beschrijft, het is jùllie dag & alleen jùllie beslissen wat er op die dag gebeurt.
  Evelyne onlangs geplaatst…Rotterdam #1My Profile

 19. De voorbereidingen lijkt me echt super leuk om te doen! Heel veel plezier met het voorbereiden van jullie bruiloft!
  Lieke van Veen onlangs geplaatst…Herfst ABCMy Profile

 20. Wat spannend allemaal zeg :D En maak je ook een klein verslag van de trouwbeurs? Ik denk dat we allemaal wel willen meegenieten van zo’n leuke beurs ;)
  Heel veel succes en plezier met plannen!
  Laura – Dagelijkse hap onlangs geplaatst…Recept | GarnalencocktailMy Profile

 21. Bertine

  super leuk die voorbereidingen! op zich heb je helemaal niet zo veel tijd nodig voor het organiseren, maar vaak moet je er op tijd bij zijn als je een vrijdag wilt in de lente of zomer. Veel locaties zijn dan al vol. En denk er ook aan dat het ongeveer 3 a 4 maanden duurt voordat je trouwjurk binnen komt en vervolgens moet hij nog op maat aangepast worden. Verder valt het allemaal best mee vond ik. Wat goed dat jullie al eea geregeld hebben! Veel succes en plezier met de verdere voorbereidingen!

 22. Wendy

  Leuk om te lezen! De jurk bij sprookjesprinses vind ik echt prachtig. En alhoewel ik nog niet door Kevin ben gevraagd, heb ik op Pinterest wel al een bord aangemaakt met bruidsjurken die ik mooi vind. Ach, je kan maar voorbereid zijn. ;)
  Wendy onlangs geplaatst…Onze Travel Bugs – Een updateMy Profile

 23. angelique

  Wat leuk! Ik kan niet wachten om mijn eigen bruiloft te gaan plannen, maar ja dan moet mijn kerel wel eerst op z’n knieën natuurlijk haha. Het gaat jullie helemaal lukken!
  angelique onlangs geplaatst…Mommy wars tagMy Profile

 24. Kim

  ZO onwijs leuk om te lezen allemaal! :-D
  Het is een hoop geregel, maar uit eindelijk is dat het natuurlijk 100% waard.
  Kim onlangs geplaatst…HARTstikke spannendMy Profile

 25. Lieke

  Wat spannend! En leuk dat het al zo snel is!
  Mag ik je een tip geven over de trouwjurk? Mijn schoonzusje is ook snel getrouwd en toen kwamen we er achter dat het soms 3 a 4 maanden voor een nieuwe trouwjurk binnen is. En dan moet deze nog vermaakt worden. Je hebt ook zaken waar je een jurk uit het rek koopt. Dus bedenk goed hoe je het wil en ben op tijd!
  Heeeeeeel veel plezier met de voorbereidingen! X
  Lieke onlangs geplaatst…Samenwonen – Wist je dat?My Profile

 26. Miriam

  Zoooo leuk om met je mee te lezen en te leven op deze manier! Ik kan me jouw anthousiasme heel goed voorstellen (zou ik ook hebben haha). Heel veel succes, maar vooral veel plezier met alle keuzes. Komt vast helemaal goed! :D
  Miriam onlangs geplaatst…Granny hairMy Profile

 27. Nadia

  Wat leuk. ik zou het echt leuk vinden om steeds te lezen over je ‘reis naar de trouwdag’ :) Geniet ervan!
  Nadia onlangs geplaatst…Drie keer EssieMy Profile

 28. Saar

  Aaah, wat heerlijk spannend allemaal! Wij zijn ook getrouwd kort na de verloving, binnen het jaar, en het is inderdaad best regelen. De kleur hebben wij gekozen aan de hand van de bloemen die wij heel erg vonden passen. Het was de eerste die mijn Lief mij gegeven had en die had een dubbele betekenis. Dat is een beetje doorgetrokken. Voor ons was dat de doorslaggevende factor :-)
  Saar onlangs geplaatst…Ik verloor mijn hart in IerlandMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge