Blog

Trouwen – Een maand verloofd, wat nu?

We zijn verloofd én we hebben een belangrijk besluit genomen: in de zomer van 2016 gaat er getrouwd worden! Wait what? Je leest het goed, wij gaan deze zomer nog het ja-woord tegen elkaar zeggen en we kunnen niet wachten tot onze grote dag. Het leek ons leuk om jullie regelmatig een update te geven hoe het gaat met de voorbereidingen en tips achteraf te delen zodat we ervaringen uit kunnen wisselen. We hebben er veel zin in en we hebben in een maand al flink wat vinkjes mogen zetten op de to-do lijst!

De verloving, what’s next?
In Thailand ging Jord op 6 december op zijn knieën en wat was dit een sprookjesachtig moment. Bij Jord viel er een paar kilo van z’n schouders af nadat hij mij gevraagd had zijn vrouw te willen worden en ook ik zweefde van geluk door deze onvergetelijke dag. We belden onze ouders op en we genoten nog meer dan we al deden van onze magische vakantie. Langzaam begon het besef te komen dat we écht verloofd zijn. Dat wat in sprookjes gebeurde, overkwam ons ook! Alleen al bij het idee dat ik de vrouw van Jord zou worden schoot ik al vol, ik vind het idee achter trouwen prachtig en ik zou niets liever willen dan altijd voor hem klaar willen staan (dat begint overigens niet pas bij het trouwen, dat doen we al vijf jaar voor elkaar). In Thailand, letterlijk aan de andere kant van de wereld, konden we ook samen uren kletsen en ons langzamerhand een voorstelling maken van dé dag. Want wat willen we eigenlijk en wat past bij ons?

Datum en gastenlijst
Met onze tenen in het zand, uitzicht op de ondergaande zon in de zee en een lekker drankje in de hand deelden we onze gedachtes met elkaar. Zo stelden we eigenlijk nog in Thailand de gastenlijst samen en dat voelde al snel erg goed. Ook besloten we dat de bruiloft in 2016 zou plaatsvinden, de datum bepaalden we toen we weer op Nederlandse bodem stonden en dat voelde ook meteen goed. En toen we het uitspraken naar dierbaren zagen we al snel een verbazing, ‘zo snel al’? Heb je niet veel langer de tijd nodig om het allemaal te regelen? Een bruiloft heb ik nog nooit georganiseerd (en ik ben ook van plan het maar één keer te doen!), maar events plan en creëer ik regelmatig waardoor ik vrij snel kan schakelen en weet wat er nodig is om een goed feest neer te zetten. Daarom kunnen we alvast verklappen dat we in één maand de hoofdlijnen al hebben geregeld!

Locatie en oriënteren
Wat voor ons nog wel iets langer een vraagteken was, was de locatie. Sowieso gaat er een wereld voor ons open wat trouwen en bruiloften betreft, maar ik had nooit verwacht dat de keuze zo groot zou zijn. Daarom hebben we als eerste belangrijke tip ervaren dat je echt dicht bij jezelf moet blijven en van je eigen ideeën moet uitgaan om deze vervolgens te vertalen naar de trouwdag. Praat goed met elkaar over wat kan en wat je erbij voelt, ga vervolgens ook echt op je gevoel af. We zetten momenteel de puntjes op de i van onze locatie (spannend!) en ook zijn we bezig om onze ideeën te gieten in een plan. Daardoor wordt het wat overzichtelijker wat we op korte termijn moeten regelen en wat in een later stadium kan.

Say yes to the dress
Haha of ik al weet wat ik wil met de jurk? Die vraag krijg ik opeens regelmatig, maar weet je wat grappig is? Als klein meisje wist ik precies in wat voor soort jurk ik graag zou willen trouwen. Ik tekende deze en kon niet wachten tot het zover was. Maar nu ik echt moet gaan kiezen, weet ik het opeens niet meer! Er zijn zó gigantisch veel modellen, vormen, kleuren en mogelijkheden en ik zie even door de bomen het bos niet meer. Gelukkig ga ik trouwjurken passen en naar een trouwbeurs waardoor ik vast genoeg inspiratie krijg om deze te vertalen naar mijn droomjurk. En natuurlijk ga ik er niks over verklappen richting Jord!

Kleuren
Weet je wat wij écht heel erg lastig vinden? Of we moeten gaan voor een bepaald kleurenthema die je in de accessoires verwerkt. Pfoe dit vinden we echt een moeilijke beslissing, want we weten simpelweg nog niet voor welke kleuren(tinten) we moeten gaan. Maar als ik dit stukje dan even teruglees, dan vraag ik mij af of de wereld zou vergaan als we hierbij een verkeerde keuze zouden maken… Opeens wordt een kleurentint of niet een serieus vraagstuk haha, wie had dat gedacht. Zolang we op dé dag op het juiste moment ‘ja ik wil’ zeggen, dan vind ik dat véél belangrijker uiteraard, maar grappig om nu over zulke aspecten van de trouwdag na te moeten denken.

*Ik heb, geheel per ongeluk uiteraard, al een witte ‘Just married’ slinger gekocht #Oeps Iets met erg enthousiast zijn en prioriteiten stellen… *

**Voor onze verjaardagen hebben we o.a. een polaroid camera gekregen (yay, een witte!), een gastenboek en een supermooie en lieve decoratie taart topper waar we heel erg blij mee zijn. Het voelt opeens heel echt!**

Alle tips voor inspiratie en handige ervaringen zijn van harte welkom. Dankjewel alvast voor het meedenken!

Liefs, Dagmar

Follow me on
Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.