Blog

Trouwen – I said yes to the dress!

Vandaag was de grote dag: eindelijk mocht ik mijn langverwachte droom in vervulling laten gaan en voor het eerst een trouwjurk passen. Als klein meisje droomde ik er altijd al van, maar opeens zou het deze dag werkelijkheid worden. De dag begon met een gigantische blunder en eindigde… met dé jurk! Nieuwsgierig naar de zoektocht?


Superlief, ik had van mijn moeder enkele tijdschriften gekregen ter inspiratie voor onze bruiloft nadat we waren verloofd. De magazines stonden vol met de allermooiste jurken en opeens begon ik zo te twijfelen, ik wist echt niet meer wat ik mooi vond omdat het zo overweldigend en sprookjesachtig was allemaal. Na vooral veel bladeren wist ik ongeveer wat mij aansprak, maar of zo’n jurk zou bestaan was de grote vraag. Nog groter was de vraag of zo’n jurk mij eigenlijk wel zou staan! We besloten naar de Love & Marriage beurs te gaan ter inspiratie, maar vooraf hadden we een afspraak bij een bruidsjurkenspeciaalzaak. Zo werd het in ieder geval genoemd in de advertentie…

Carnavalsjurk?!
We moesten erg vroeg op, de speciaalzaak was namelijk gevestigd in Eindhoven maar we hadden erg veel zin in deze gezellige dag en eerder opstaan was daarom echt geen straf. Nadat we de auto hadden geparkeerd kregen we een méga verrassing: op het adres was namelijk een carnavalswinkel gevestigd! Ik moest eerst heel hard lachen en stamelde tegen mijn mama dat het toch een vergissing moest zijn, maar toen we naar binnen stapten bleek de ‘speciaalzaak’ op de eerste verdieping in een schimmig hoekje te zitten. Speciaal was het zeker, maar dan ook echt drámatisch speciaal inclusief hoofdletter D haha. De man die er zat had een flinke ochtendhumeur te pakken en was allesbehalve blij dat we er waren en er hing slechts een handje vol jurken aan sippe hangertjes. Met een norse stem vroeg hij of hij onze jassen kon ophangen, ik keek mijn moeder aan die haar gezicht in de plooi probeerde te houden om niet in de lach te schieten en ik aarzelde toen ik toch maar zei ‘Ehh hier voel ik mij niet zo goed bij. Doei!’. Dit was zó’n anticlimax na al die dromen die ik had over het passen dat mijn moeder en ik huilend van het lachen naar de auto strompelden. We kwamen niet meer bij! Dit was echt ‘een typisch Dagmar’ actie om in een onverwachte carnavalswinkel de zoektocht naar dé jurk te beginnen. Onvergetelijk!

De show
Vervolgens gingen mijn mama en ik gezellig naar de Love & Marriage beurs, dit was de perfecte plek om inspiratie op te doen en te kijken naar mogelijkheden. We hebben er veel van geleerd én ook superleuke mensen ontmoet waarmee we met veel plezier in zee gaan voor de bruiloft, erg waardevol en weer mooie stappen verder. Tevens was er een show waar bruidsmode werd gepresenteerd, dit was echt fantastisch. Zo kreeg ik een heel goed beeld van wat mij aansprak en er waren nummertjes geplaatst op de jurken waardoor ik na de show kon opzoeken welke jurken mijn aandacht hadden getrokken bij de betreffende bruidszaak. Omdat de locatie verder van huis is vroegen wij of we drie favorieten in een winkel konden passen. Je moet eigenlijk altijd een afspraak van te voren maken vanwege drukte en de tijd die zij voor je nemen, maar we hadden geluk: er was net een afspraak komen te vervallen en we konden er naartoe om de favoriete jurken te passen. Drie kwartier verder rijden kwamen we aan bij een prachtige winkel en we stapten naar binnen…

Een droom die uitkomt…
Als je mij vraagt naar hoe dit voelde, dan antwoord ik glunderend dat deze winkel nog mooier was dan in mijn dromen. Er hingen prachtige jurken te stralen, we werden hartelijk ontvangen en het interieur was sprookjesachtig mooi. En wat waren de dames van de winkel hartelijk en behulpzaam! Ik beantwoordde enkele vragen over de bruiloft en ze pakte drie exemplaren erbij om te bepalen welke stijl mij aansprak en wat mij goed zou kunnen staan. Ook wees ik zelf nog een jurk aan die mij al bij binnenkomst opviel. Ik mocht aangeven welke jurk ik als eerste mocht passen en werd opeens zenuwachtig. De eerste keer een trouwjurk aan, hoe zou dat voelen? Ik koos voor de jurk die mij gelijk opviel, hij voelde goed, was echt prachtig en daarom extra spannend hoe hij zou vallen. Ik kon mij er geen voorstelling van maken en mijn hart klopte in mijn keel. Ik werd in de jurk geholpen, hij werd passend gemaakt en ik mocht mij omdraaien…

I said yes to the dress!
Dit moment is amper in woorden te omschrijven. Ik begreep nooit wat anderen met ‘de klik’ bedoelden (het klonk zo over de top en cliché… toch?) als zij de juiste jurk hadden gevonden, maar ik schoot vol en was sprakeloos. Kippenvel op mijn armen en mijn mond viel open. Ik wist niet wat ik moest verwachten, maar deze jurk was overweldigend, sprookjesachtig en mooi. Toen ik in de spiegel keek zag ik natuurlijk mijzelf, maar dan wel opeens in de allermooiste verschijning en ik kon alleen maar denken aan het moment dat Jord mij voor de eerste keer in deze trouwjurk zou zien. Ook mijn moeder moest moeite doen om haar tranen in te houden en zelfs de medewerkster had kippenvel. Het allergrootste compliment? Ze vonden de jurk echt iets voor mij. De shock was eigenlijk ook nog groter, omdat we op deze dag ons alleen maar wouden oriënteren en de eerste jurk die ik aanwees zo’n fantastisch gevoel gaf die niemand zo snel had zien aankomen.

De jurk bleek ook niet meer te overtreffen. Alle jurken die ik erna paste, hoe fantastisch deze ook waren, verbleekten bij dit pareltje en toen ik de jurk nog een keer paste wist ik het zeker: in deze jurk wil ik Jord vertellen dat ik zijn vrouw wil worden, in goede en slechte tijden. I said yes to the dress!

Het had zo moeten zijn zegt iedereen. De dag moest zo lekker typisch lachwekkend beginnen, we hadden het geluk dat er net een afspraak uitviel bij de bruidszaak én we werden fantastisch en vol warmte geholpen bij het vinden van dé jurk. Alle puzzelstukjes vielen op de juiste plek en ik ben heel blij met de geweldige service die ik mocht ontvangen, waardoor ik mij nog mooier voelde. De zoektocht naar de jurk was kort, maar onvergetelijk en overweldigend mooi. Nog zoveel mooier dan ik ooit had durven dromen! Ik kan niet wachten om deze jurk aan Jord te tonen en aan alle lieve mensen om ons heen. Psst… Daar hoor jij ook bij!

Wat voor trouwjurk denk je dat ik heb gekozen?

Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.