Blog

Honeymoon – Sportiviteit en romantiek in Oostenrijk


We zijn net terug van onze honeymoon en wat hebben we genoten. Het was geen typische zon, zee en strand vakantie waarin we alleen maar stil hebben gezeten, want we zijn namelijk naar het mooie Oostenrijk geweest. Om precies te zijn in het prachtige dorpje St. Koloman waar we verbleven in het heerlijke Gasthof Goldener Stern. We hebben dit mooie hotel al een keer eerder bezocht en het was echt een feestje om weer terug te zijn!

Waarom Oostenrijk? We wisten al dat het onze laatste vakantie met z’n tweeën zou worden (we gaan tussendoor nog heerlijke weekendjes weg met lieve vrienden en familie) en die wouden we natuurlijk goed benutten. We houden ontzettend van bergen, daar komen we helemaal tot rust. Maar niet als wij in een rustige modus zitten, nee beweging en mooie tochten spreken ons juist aan en daarom gingen we naar deze indrukwekkende regio van Oostenrijk. Daar kan je namelijk echt van waanzinnige uitzichten genieten, bergen beklimmen, maar ook fijne uitstapjes maken naar bijvoorbeeld Salzburg, watervallen, meertjes en panoramapunten. Eerder bezochten we al de de prachtige Grossglockner, de hoogste berg van Oostenrijk met een hoogte van bijna 3800 meter. Maar er was nog genoeg over om te ontdekken!

Zo bezochten wij de Köningssee per boot waar we mooie wandelingen maakten tot aan de hoge waterval, maar maakten we ook een geweldige tocht die begon bij de kabelbaan Jennerbahn in dezelfde omgeving. Daarmee gingen we naar een hoogte van 1800 meter om vervolgens het hoogste punt uit die regio te bereiken en de afdaling te doen. Dit alles deden we natuurlijk in een wat lager tempo vanwege de zwangerschap, maar het lukte en voelde onwijs mooi om dit samen te kunnen bewonderen. We waren hier zeker een volle dag mee zoet (net als op andere dagen waarop we tochten maakten) en in de avonden genoten we in het hotel van de fantastische Schnitzels (die we nu dan ook erg missen…). We gingen ook een dagje het mooie Salzburg in waar we tevens de burcht bezochten die erg groot was. Het uitzicht vanaf de burcht is geweldig, wij hadden erg mazzel met het weer waardoor we kilometers ver konden kijken. Ook mocht een bezoekje aan Wenen niet ontbreken, dit was echt een flinke uitstap omdat het niet bepaald om de hoek lag (350 kilometer verderop). Maar bij het boeken van dit hotel hadden we wel in gedachten om deze hoofdstad te bezoeken en dat was achteraf gezien een gouden zet; Wenen is waanzinnig mooi. Hierover volgt gauw een verslag met tips en onze ervaringen, maar dat het een aanrader is om te bezoeken staat vast.

 

Ook werden we door onze lieve ouders verrast met een heerlijk diner inclusief vuurwerk én een rit met de koets door de bergen met hele mooie paarden ervoor. Hoe bizar dat zij dit voor ons hebben geregeld op afstand! We  vonden het echt heel erg leuk en hadden dit totaal niet verwacht. Toen het op een dag wat minder weer was, hebben we ook een grote kloof bekeken waar een rivier doorheen stroomde en vervolgens doken we in een zwembad met warme baden. Heerlijk om te ontspannen en lekker op te laden, maar ook wel even fijn voor de spieren na al het wandelen.

Al met al hebben we een heerlijke honeymoon gehad, we zijn lekker uitgerust en hebben volop kunnen nagenieten van alle indrukken van de bruiloft. En nu begint dan toch weer het ‘echte’ leven, we gaan vol energie weer aan de slag en kijken met veel plezier terug op deze mooie tijd.

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.