Ben ik zenuwachtig voor de bruiloft?
Wij zijn... verloofd ❤️! In Thailand is @jordyverhoeven89 op zijn knieën gegaan op het allermooiste plekje van de wereld en zei ik 'Ja' op de vraag of ik zijn vrouw wil worden. Een vakantie om nooit te vergeten! #Thailand #proposal #wedding #love #ring #isaidyes #engaged

Ben ik zenuwachtig voor de bruiloft?

Ik krijg dagelijks de vraag of ik mij zenuwachtig voel voor de bruiloft die binnenkort zal plaatsvinden. Het is een hoogtepunt in ons leven en natuurlijk is het spannend.  Je trouwt eenmaal niet dagelijks en zo’n gebeurtenis is ontzettend uniek. Sterker nog, wij hebben de intentie om één keer te trouwen en daarna nooit meer natuurlijk. Maar ben ik zenuwachtig? 

Het antwoord op deze vraag is simpelweg ‘nee’. Als ik weer de vraag krijg ik of ik zenuwachtig ben, voel ik alleen even een gekke kriebel waarom ik mij dan niét zenuwachtig voel. Mis ik iets? Ben ik iets vergeten? Waarom ben ik dan niet zenuwachtig, als iedereen daar eigenlijk vanuit gaat? Die twijfel slaat dan wel eventjes toe, maar ik ben er eigenlijk vrij relaxt onder, omdat ik weet dat we er alle voorbereidingen voor hebben getroffen die mogelijk zijn om het te realiseren. De puntjes worden op de i gezet, maar alles hebben we op een rij staan. We hebben lieve vrienden en familie die ook meekijken naar het draaiboek op de dag zelf, inspringen waar nodig en voor de rest mag het allemaal lopen zoals het zal gaan. Daar zijn we eenmaal niet de moeilijkste in, het komt zoals het komt. En er is ruimte voor spontaniteit, we hebben niet zo’n strakke planning dat alles op de minuut nauwkeurig klaar moet staan. Zo zitten we niet in elkaar en het is ook een kwestie van op een bepaalde hoogte los durven laten en kijken hoe het loopt. Je hebt eenmaal niet overal invloed op en we hebben geregeld wat we konden.

We zijn op tijd begonnen met plannen en organiseren, al moet ik eerlijk zeggen dat ik hier meer werk van had verwacht. Of het nu de ervaring is die ik heb opgedaan tijdens mijn werkzaamheden op kantoor en de daarbij behorende events organiseren of dat het komt door mijn karakter; ik kan oprecht zeggen dat het regelen mij 100% is meegevallen en dat het de voorpret erg vergroot. Eigenlijk viel alles wat we deden gelijk op de juiste plek en dat was ook echt ons geluk; zowel het regelen van de locaties, als de jurk, de trouwambtenaar, de auto, de DJ, de videograaf en fotograaf, de taart, het bruidsboeket, het pak… Alle onderdelen van het plannen en organiseren van een bruiloft verliepen heel erg soepel en naar wens. Dat gun ik iedereen toe die bezig is met deze speciale dag. We hebben een half jaar tussen de verloving en de dag gehad en in mijn ogen was dat echt heerlijk, de spanningsboog en intensiviteit was prima te doen als je maar dichtbij je eigen ritme en planning blijft. Ook waren de tips en ervaringen van experts en trouwparen heel erg welkom om te horen, zo leer je van eerdere trouwdagen en hoor je net wat meer over de mogelijkheden dan je eerder wellicht in gedachten had.

Ik ben echt niet zenuwachtig en heb alle vertrouwen in deze bijzondere dag, het is zo speciaal om het met lieve vrienden en familie te mogen vieren. Al onze dierbaren zijn aanwezig en dat maakt deze feestelijke dag helemaal compleet. We gaan de liefde vieren!

Ik kan niet wachten tot de grote dag en we tellen de dagen af 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 15 reacties.

 1. Frauke

  Nou, als je alles goed hebt gedaan, waarom zou je dan zenuwachtig zijn inderdaad?! Heerlijk dat het regelen zo lekker vlot is verlopen, en dat jullie er zoveel plezier bij beleefden. Zo hoort het te zijn! En nu alleen nog maar afwachten … :-) X
  Frauke onlangs geplaatst…Een stralende zomerlook met BourjoisMy Profile

 2. Emmy

  Ik wens je vooral heeeeeeel veel plezier op de dag zelf! Ik was zelf ook niet zenuwachtig. Zoals je zelf al zegt: als alles is geregeld (op tijd) en er ruimte is voor spontaniteit, dan kan het eigenlijk gewoon niet mis gaan. En zelfs al lopen dingen anders; zolang jullie maar ‘ja!’ kunnen zeggen, toch?
  Emmy onlangs geplaatst…Op de grens (The Edge #1) – Ilona AndrewsMy Profile

 3. Zo herkenbaar haha ik dacht echt een dag van te voren nog “Nou wanneer komen die zenuwen nu eens?” Maar nee, ik was ook super relaxt (terwijl ik normaal heel snel een stresskip ben!). Wees er maar blij mee, dan geniet je alleen maar meer van jullie dag! En ach, er gaan vast dingen net niet helemaal zoals je had bedacht, maar zolang iedereen het maar naar zijn zin heeft is het prima. Geniet van het aftellen! xo Daisy
  Homeofdaisies onlangs geplaatst…Kruidvat foot spa & elektrische voetvijl | ReviewMy Profile

 4. Melle

  Ergens snap ik wel dat je je vooral heel euforisch en blij voelt :) Ik kan er (nog) niet over meepraten maar vind het superleuk voor jou én nog leuker om stiekem zo langs de zijlijn een beetje tips en trucs mee te pakken en mee te genieten van de voorpret. Hoera hoera!
  Melle onlangs geplaatst…Gehoord bij Giel op 3FM | Vandaag vieren we maandag!My Profile

 5. Leonie

  Wij zijn 1,5 jaar geleden getrouwd en ik was pas zenuwachtig toen ik de trap af moest lopen. Dat was bij elkaar 1 minuut spanning en daarna weer compleet ontspannen. Lekker juist, dan kan je er extra goed van genieten!
  Leonie onlangs geplaatst…Unboxing Echte post is cool – editie 2My Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge