Blog

Ben ik zenuwachtig voor de bruiloft?

Ik krijg dagelijks de vraag of ik mij zenuwachtig voel voor de bruiloft die binnenkort zal plaatsvinden. Het is een hoogtepunt in ons leven en natuurlijk is het spannend.  Je trouwt eenmaal niet dagelijks en zo’n gebeurtenis is ontzettend uniek. Sterker nog, wij hebben de intentie om één keer te trouwen en daarna nooit meer natuurlijk. Maar ben ik zenuwachtig? 

Het antwoord op deze vraag is simpelweg ‘nee’. Als ik weer de vraag krijg ik of ik zenuwachtig ben, voel ik alleen even een gekke kriebel waarom ik mij dan niét zenuwachtig voel. Mis ik iets? Ben ik iets vergeten? Waarom ben ik dan niet zenuwachtig, als iedereen daar eigenlijk vanuit gaat? Die twijfel slaat dan wel eventjes toe, maar ik ben er eigenlijk vrij relaxt onder, omdat ik weet dat we er alle voorbereidingen voor hebben getroffen die mogelijk zijn om het te realiseren. De puntjes worden op de i gezet, maar alles hebben we op een rij staan. We hebben lieve vrienden en familie die ook meekijken naar het draaiboek op de dag zelf, inspringen waar nodig en voor de rest mag het allemaal lopen zoals het zal gaan. Daar zijn we eenmaal niet de moeilijkste in, het komt zoals het komt. En er is ruimte voor spontaniteit, we hebben niet zo’n strakke planning dat alles op de minuut nauwkeurig klaar moet staan. Zo zitten we niet in elkaar en het is ook een kwestie van op een bepaalde hoogte los durven laten en kijken hoe het loopt. Je hebt eenmaal niet overal invloed op en we hebben geregeld wat we konden.

We zijn op tijd begonnen met plannen en organiseren, al moet ik eerlijk zeggen dat ik hier meer werk van had verwacht. Of het nu de ervaring is die ik heb opgedaan tijdens mijn werkzaamheden op kantoor en de daarbij behorende events organiseren of dat het komt door mijn karakter; ik kan oprecht zeggen dat het regelen mij 100% is meegevallen en dat het de voorpret erg vergroot. Eigenlijk viel alles wat we deden gelijk op de juiste plek en dat was ook echt ons geluk; zowel het regelen van de locaties, als de jurk, de trouwambtenaar, de auto, de DJ, de videograaf en fotograaf, de taart, het bruidsboeket, het pak… Alle onderdelen van het plannen en organiseren van een bruiloft verliepen heel erg soepel en naar wens. Dat gun ik iedereen toe die bezig is met deze speciale dag. We hebben een half jaar tussen de verloving en de dag gehad en in mijn ogen was dat echt heerlijk, de spanningsboog en intensiviteit was prima te doen als je maar dichtbij je eigen ritme en planning blijft. Ook waren de tips en ervaringen van experts en trouwparen heel erg welkom om te horen, zo leer je van eerdere trouwdagen en hoor je net wat meer over de mogelijkheden dan je eerder wellicht in gedachten had.

Ik ben echt niet zenuwachtig en heb alle vertrouwen in deze bijzondere dag, het is zo speciaal om het met lieve vrienden en familie te mogen vieren. Al onze dierbaren zijn aanwezig en dat maakt deze feestelijke dag helemaal compleet. We gaan de liefde vieren!

Ik kan niet wachten tot de grote dag en we tellen de dagen af 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.