Blog

Zakynthos travelguide en inspiratie

Zakynthos By Dagmar Valerie Griekenland
Een vakantie om nooit meer te vergeten. Eind september gingen mijn vriend en ik naar Zakynthos voor acht dagen, het was onze eerste verdere én langere vakantie samen (lees hier mijn terugblik op de vakantie). We konden heerlijk opladen en genoten volop van de mooie omgeving van Griekenland. In dit artikel deel ik onze belevenissen, tips en informatie over dit magische eiland. Dat het een geweldig eiland is, staat vast! Reis je met ons mee?
Zakynthos By Dagmar Valerie Griekenland Palmboom
Over Zakynthos
Zakynthos wordt ook wel de bloem van het oosten genoemd. Zakynthos is te vergelijken met Texel en de temperaturen zijn er heerlijk. In de zomer kan het erg warm worden, in het najaar zit je tegen de 30 graden aan. Wij zaten in de plaats Laganas, Laganas is het meest geroemd om de mooie stranden en het ondiepe water. Het eiland bevat veel dichte begroeiing en het is er erg groen. Ook zie je ontzettend veel mooie olijfbomen en wijngaarden op Zakynthos. Op het eiland wonen 41.000 inwoners, op een zomerse dag kan het aantal personen die zich op Zakynthos bevinden gestegen zijn naar 100.000, aangezien het aantal Grieken en vreemdelingen die het eiland jaarlijks bezoeken de 1 miljoen nadert. Wist je dat je met het vliegtuig binnen 3,5 uur al op Zakynthos staat?

Zakynthos By Dagmar Valerie Griekenland laganas
Zakynthos staat bekend om de Caretta caretta, een grote schildpaddensoort met een lengte van ongeveer één meter, een gewicht van 80 kilo en poten in de vorm van vinnen, heel indrukwekkend. De kans is groot dat je deze schildpadden in zee ziet, ook op het strand worden er veel eitjes gelegd, heel bijzonder.

Op het eiland vond op 12 augustus 1953 een grote aardbeving plaats, waardoor bijna 70% van de gebouwen op het eiland beschadigd raakte. Spoedig begon de wederopbouw, maar het mooie, oude Zakynthos was voorgoed verdwenen en leeft nog voort in de herinneringen van de ouderen.

Zakynthos By Dagmar Valerie Griekenland

Boottocht om Zakynthos
Er zijn veel excursies mogelijk op en rondom Zakynthos. Zo kan je bijvoorbeeld verschillende boottochten boeken, wij kozen ervoor om het hele eiland te bezichtigen per boot. Ook kwam je hierdoor langs het beroemde Scheepswrak, waar de meningen over verdeeld zijn. Sommigen vinden het waanzinnig en anderen zien het als een teleurstellende toeristentrekker. Hoe wij erover denken? De omgeving rondom het Scheepswrak is echt práchtig, we keken onze ogen uit. Het strand was wit, het water blauwer dan blauw en de kliffen waren ook erg indrukwekkend. Het wrak was groter dan ik had verwacht, het was mooi maar we doken al snel het water in om heerlijk te gaan snorkelen. We hadden een uurtje de tijd om de plek te bewonderen, voordat de boot verder zou varen. Het was mijn eerste keer echt snorkelen en ik vond het heel spannend, maar ook zo magisch! Echt een aanrader als je naar Zakynthos gaat: neem je snorkel mee!

Zakynthos By Dagmar Valerie Griekenland
Deze foto is gemaakt met een onderwatercamera, de Nikon Coolpix S31, ook heel leuk om mee te nemen. Zoals je ziet was het water hier zo helder! Hier snorkelden we vlakbij een grot, zelfs deze angsthaas durfde het. Tot aan deze zomer kon ik de moed niet verzamelen om de zee in te gaan, maar na geruststellende woorden van mijn vriend was ik om en kon ik er ook daadwerkelijk van genieten. De ervaring was onvergetelijk, er gaat letterlijk een wereld voor je open!

Zakynthos By Dagmar Valerie Griekenland

Zakynthos (stad)
Zakynthos is de hoofdstad van het Griekse eiland Zakynthos. Het werd in 1953 bijna volledig verwoest door de grote aardbeving, maar de stad heeft alsnog een warme en mooie uitstraling. Zo is er een prachtige haven en daar vlakbij zit het Solomosplein. Verwacht hier niet veel winkels, want er zitten er wel een paar maar niet noemenswaardig veel. Geniet vooral van het mooie uitzicht! Wij gingen met de fiets naar Zakynthos (voor vijf euro huurden wij deze per dag) en het was prima te doen, de wegen waren ook prettig om op te fietsen en het is er veilig. Ook gingen wij naar het kasteel van Zakynthos en het pad tot aan de centrale poort is nog een behoorlijke klim, vooral als je het op sandaaltjes zonder grip doet haha (ja, ik spreek uit ervaring). Vanaf de burcht kan je geweldig uitkijken over het eiland, het is zeker de moeite waard om deze indrukwekkende plek te bezoeken.

Zakynthos By Dagmar Valerie Griekenland
Bergwandeling
Wij hebben ervoor gekozen om één dagje heel vroeg op te staan, zodat we met een groep Nederlanders onder begeleiding van een Nederlandse gids de bergen in konden. Dit was een hele mooie excursie waar we erg enthousiast over zijn. De stranden zijn prachtig, maar op deze manier ontdek je ook hoe de locals leven en je ziet totaal andere natuur van Zakynthos. De bergen zijn echt mooi, we hadden stralend weer en het was een aangename wandeling. We liepen door oude dorpjes, de gids vertelde over het leven op Zakynthos en als beloning stond ons een heerlijke lunch te wachten. Echt geslaagd!

Zakynthos By Dagmar Valerie Griekenland

Wij hebben een prachtige vakantie gehad op Zakynthos, we konden heerlijk opladen en vooral genieten van de mooie tijd op het eiland en van elkaar. Het was de ultieme ontspannende vakantie die ik iedereen gun. Extra tip: wij hebben elke avond gegeten bij familierestaurant Horizon Beach in Laganas. Het was er heel betaalbaar en ongelooflijk lekker. Ook hebben we nog bijna elke avond traditioneel gedanst en het was heel gezellig met de warme familie en het vriendelijke team. Het eten viel mij qua prijs erg mee, de kwaliteit is over het algemeen ontzettend goed. Vergeet alleen niet dat je hier niet uit de kraan mag drinken!

Zakynthos By Dagmar Valerie Griekenland

Ben jij al een keer in Griekenland geweest? 

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook / Bloglovin / Twitter / Instagram / Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.