Blog

Wroclaw – Onze eerste reis als gezin was onvergetelijk

De eerste reis met z’n drieën zit erop, we hebben een prachtige citytrip mogen maken naar het kleurrijke Wroclaw (in Polen) met Lucas. Het was een weekend waar we vol mooie herinneringen op terug kunnen kijken en eentje waarvan we vooraf al wisten: dit weekend gaat hoe dan ook te kort voelen. Lucas is nu 3 maanden oud en onze wens was om zo snel mogelijk mijn opa en oma te bezoeken die in Polen wonen zodat zij elkaar konden ontmoeten. We voelden dat we er nu klaar voor waren om deze langere autoreis samen te kunnen maken. Afgelopen weekend kon deze ontmoeting/knuffelsessie met veel tranen van geluk eindelijk plaatsvinden.

Achteraf gezien gedroeg Lucas zich echt voorbeeldig en soepel, onze verwachtingen werden echt overtroffen. We hadden het een stukje ingewikkelder verwacht om te reizen met een baby, maar als je maar goed vooruit blijft denken en er niet tegenop kijkt valt alles echt op zijn pootjes terecht. Bovendien geloof ik erin dat kids je goed aanvoelen, dus hoe relaxter je bent, hoe beter. Ook naar je gevoel luisteren is een tip die ik je graag zou willen meegeven, ondersteun elkaar waar mogelijk en maak het elkaar zo comfortabel als het reizen kan zijn. Dan doe je er maar een uurtje langer over, het belangrijkste is dat je gelukkig én met rust aankomt toch? De reis is ons – ondanks de extra filetijd – echt meegevallen. We hebben afgelopen weekend meer dan 2200 kilometer afgelegd met de auto, de volgende keer plakken we er met liefde wat extra dagen aan vast zodat we ook daadwerkelijk kunnen opladen en ontspannen. We kunnen nu al niet wachten!

Het was geweldig om mijn opa en oma met Lucas te zien. De tranen springen weer in mijn ogen als ik denk aan deze mooie momenten hoe opa en oma vol trots met Lucas wandelden, hem knuffelden en overlaadden met liefde. Lucas maakte hen overgrootouders, een rol die zij vol trots, warmte en geluk vervullen. We moesten wel even dubbel checken of Lucas op de terugweg ook in zijn autostoel zat, want mijn oma grapte vaak dat ze hem zo zou meenemen als dat kon. Ook discussieerden zij samen wie de kinderwagen mocht duwen en liepen zij stralend met hem rond. Echt goud waard deze mooie herinneringen aan en met elkaar.

Wroclaw vonden we heel erg indrukwekkend en kleurrijk.  Het leek wel alsof we in Kopenhagen waren als je  naar de vrolijk geschilderde huizen keek! Het prachtige plein zat vol heerlijke restaurants en terrasjes waar we genoten van het zonnetje. Vooral restaurant Pod Fredra op het plein kan ik jullie van harte aanbevelen, we hebben daar ontzettend lekker en uitgebreid gegeten. De sfeer was er top, net als de service, de fantastische menukaart vol lekkere gerechten, de vrolijke muziek en de aankleding; geweldig. Ook bezochten we het grootse schilderij Panorama Racławicka, waar we heel erg onder de indruk van waren. Als je in Wroclaw bent dan kan ik je deze bezienswaardigheden aanraden, ook krijg je in het Nederlands een audiotour waardoor je nog meer details en achtergrondinformatie kunt ontdekken. Ook bezochten we de prachtige dierentuin in Wroclaw, het aquarium vond Lucas vooral heel bijzonder. Elk visje kreeg van hem een gigantische glimlach en hij ging er enthousiast door met zijn beentjes spartelen. Lucas kon er niet genoeg van krijgen, hij werd er zo blij van! Ik denk dat we binnenkort ook in Nederland een bezoekje aan de dierentuin zullen brengen, het was een groot succes.

De herinneringen aan dit bijzondere weekend zitten in mijn hart, maar afscheid nemen blijft zo lastig. Nu proberen we te focussen op alle mooie momenten die we de afgelopen dagen mochten delen, wat een geluk om als vier generaties samen te mogen genieten van elkaar. We tellen nu al af tot de volgende keer! Het was een weekend vol eerste keren: voor het eerst zo’n lange autoreis maken, voor het eerst met z’n drieën slapen in het hotel, met opa en oma samen zijn, Wroclaw ontdekken, naar de dierentuin, in een restaurant eten… Onvergetelijk. Dikke knuffel van ons!

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.