Blog

Willen wij terug naar Thailand met onze twee zoontjes?

Thailand dagmar valerie

Met veel liefde en plezier denk ik regelmatig terug aan onze onvergetelijke vakantie naar Thailand. Het land van de glimlach heeft ons hart gestolen. Het is het land waar we verloofd zijn op een kano in de mangrovebossen bij Krabi. Thailand is ook het land waar we onze diepste wens (op een dag trotse ouders worden van een lief kindje) voor het eerst hebben uitgesproken tijdens het lichtjesfestival. Extra bijzonder dat een jaar later op onze verlovingsdag ons prachtige zoontje Lucas (betekenis is lichtpuntje) is geboren. Thailand heeft van onze dromen werkelijkheid gemaakt en daarom zouden we heel graag terug willen naar dit Aziatische land. We kunnen niet wachten om Thailand te kunnen beleven met onze twee zoontjes!

Terug in de tijd: in 2015 genoten wij van Thailand

We zijn ongelooflijk blij dat we met elkaar de reis naar Thailand in 2015 mochten maken. Voor mij was dit de eerste verre reis ooit en het land heeft veel indruk op mij gemaakt. De sprankelende cultuur en het overheerlijke eten maakten deze tijd compleet. Ik zal ook nooit vergeten hoe warm en vriendelijk de lieve inwoners waren. Overal waar we kwamen voelden we ons meer dan welkom. De natuur vond ik ook een plaatje; de jungle en de mangrovebossen, maar ook de zee waar je lekker kon duiken en de prachtige stranden. Ik keek er mijn ogen uit! Het fotoboek pak ik er dan ook regelmatig nog even bij om na te genieten van deze vakantie.

Zelf rondreizen door Thailand

Het lijkt mij geweldig om de reis ook met onze zoontjes te kunnen maken. Ik weet zeker dat we op een dag terug zullen gaan en stiekem kan ik echt niet wachten om Thailand als gezin te kunnen bezoeken. Als ik kon kiezen dan stapte ik volgend jaar al het vliegtuig in, maar dat is denk ik nog iets te vroeg als jong gezin. Alles kan, maar wellicht is het iets praktischer om nog even de voorpret te vergroten en te wachten totdat de jongens bewuster de reis kunnen beleven. Ook hebben we dan iets meer zekerheid omtrent mijn herstel na de zwangerschap. Wel zou ik ervoor kiezen om zelf te reizen, vooral nu ik weet hoe toegankelijk en makkelijk het land is. Iedereen stelt zich erg behulpzaam en zo vriendelijk op, dat maakt de vakantie extra ontspannend. Met Jord genoten we van een georganiseerde rondreis en de vakantie was tot in de puntjes geregeld. Je werd volledig ontzorgt en we hebben het heerlijk gehad. Nu weten we dat we zelf ook over voldoende ervaring beschikken om door het land te kunnen reizen op eigen gelegenheid. Dat geeft veel vertrouwen. Daar is Thailand erg geschikt voor, ook al ligt het land aan de andere kant van de wereld.

Een goede voorbereiding: vaccinaties, visum en vlucht

De voorpret begint al bij een goede voorbereiding. Ik denk regelmatig aan het maken van deze geweldige reis naar Thailand met ons gezin. Ik kan nu al ontzettend van het idee genieten dat we op een dag weer terug mogen gaan. Ik kan echt niet wachten! Qua voorbereidingen zou ik sowieso goed moeten nadenken over een goede planning in verband met het regelen van de nodige vaccinaties die in het land een must zijn. Daarnaast is het belangrijk om op tijd een visum aan te vragen wanneer je meer dan 30 dagen in Thailand zal verblijven. Ook moeten de paspoorten geldig zijn en willen we de route van te voren grotendeels uitstippelen. Dan weten we ongeveer waar we uitkomen en welke accommodaties we ter plekke nog moeten regelen. Wel zo fijn om dit alvast achter de hand te hebben, zodat we eenmaal in Thailand niet alleen met het organiseren bezig zijn maar vooral kunnen ontspannen en opladen met elkaar.

jungle thailand Dagmar Valerie

Een visum aanvragen voor Thailand

Een visum voor Thailand aanvragen hoeft gelukkig ook niet zo ingewikkeld te zijn. Mocht je minder dan 30 dagen naar Thailand willen, dan kan je als toerist met een Nederlandse nationaliteit prima het land in. Alleen als je langer dan 30 dagen in Thailand verblijft, dan is het nodig om een visum aan te vragen. Mijn grootste droom? Zeker een paar weken in Azië rondreizen en als Thailand nog steeds zoveel indruk op ons blijft maken dan kunnen we ons hier prima een lange tijd vermaken. Zakelijke reizigers met een Nederlandse nationaliteit hebben altijd een visum nodig voor Thailand, ook voor een kort verblijf. Zet het dus echt op jouw to-do lijstje wanneer je jouw (rond)reis naar het land van de glimlach gaat boeken!

Loi Krathong Dagmar Valerie

Thailand terugblik

Met dankbaarheid blikken we regelmatig terug op onze mooie vakantie naar dit schitterende land. We zijn begonnen in Bangkok en toen vertrokken we richting het Noorden. Vervolgens zijn we naar het Zuiden gereden met verschillende tussenstops op adembenemende plekken tussendoor. Het land heeft al mijn verwachtingen overtroffen en ik kan niet wachten om samen met mijn lieve jongens dit avontuur aan te gaan. Op een dag zijn we terug in Azië, waar we volop kunnen genieten van het kleurrijke land.

Ben jij al een keer in Thailand geweest?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.