Blog

Wij genoten van een heerlijk weekend in Limburg

Limburg in de sneeuw_Dagmar_valerie_gezin_vakantie

Lekker spontaan besloten we afgelopen weekend met de nieuwe auto naar Limburg af te reizen om hier te genieten van het heuvelachtige landschap. Dat het bedekt zou zijn met een laagje sneeuw hadden we niet van tevoren kunnen bedenken. Limburg zag er sprookjesachtig uit en we hebben erg genoten van de mooie omgeving, het drielandenpunt, lekker eten, spelletjes en de fijne accommodatie. We kunnen nu al niet wachten om terug te gaan, Limburg heeft ons hart gestolen!

Op vakantie naar Limburg

Bijzondere mijlpalen volgden elkaar snel op de afgelopen dagen. Simon werd twee jaar, we kochten een nieuwe auto en reisden af naar het prachtige Limburg. Simon werd flink in het zonnetje gezet en hij praat er vrolijk op los. Deze leeftijd vind ik zo fijn, dan kunnen kinderen steeds beter communiceren en dat geeft de interactie een nieuwe dimensie. En dan ook nog eens een nieuwe auto, zo speciaal! Het stond pas op de planning voor het najaar, maar deze kwam op ons pad en het voelde meteen goed. De eerste echte kilometers met de nieuwe auto, maakte ik in Duitsland omdat we daar even gingen shoppen. De auto rijdt heerlijk en we zijn er zo blij mee! We hebben bewust gekozen voor een wat hogere auto en het voelde meteen vertrouwd. Lekker veel ruimte en erg comfortabel; ik ben hartstikke blij dat we voor dit pareltje zijn gegaan. En dan meteen afreizen naar Limburg mét sneeuw, wat een vuurdoop!

Het ultieme vakantiegevoel ervaren

Limburg heeft ons hart gestolen, de ruimte en de natuur waren magisch. Dat je wakker mag worden met een orkest aan fluitende vogels in combinatie met het winterse landschap kan niet mooier. We hadden een heerlijk huisje en genoten van spelletjesavonden, lekker eten, het drielandenpunt waar Simon voor het eerst over de grens ging naar België en Duitsland, bowlen, knutselen, zwemmen en veel spelen in de overdekte speeltuin. Ook het stadje Valkenburg was fantastisch, wat is het er toch sprookjesachtig mooi en je krijgt er meteen het vakantiegevoel. We bezochten er de Gemeentegrot met een treintje, het was ideaal voor de kinderen en het maakte indruk. Vooral toen de lichten werden gedimd en we kennismaakten met de term ‘aardedonker’, daar heeft Lucas het nog steeds over. Tegenover de Gemeentegrot zit een fantastische brasserie, de Blokbreker, en daar ervaarden we al in de deuropening het vakantiegevoel. Echt een mooie plek om naartoe te gaan als je in de buurt bent en een bezoek aan de grotten kunnen we ook zeker aanraden.

Binnenkort een paar dagen naar recreatiepark de Leistert

Het is zeker niet onze laatste keer in Limburg, want we zijn verliefd geworden op het landschap en onder de indruk van de gastvrijheid. Het voelt er zo goed, warm en ruimtelijk. Echt een cadeau om hier een paar dagen vakantie te mogen vieren. De volgende keer willen we graag recreatiepark de Leistert bezoeken, want de parkfaciliteiten waaronder het subtropisch zwembad en indoor speelparadijs zijn perfect voor kinderen. En dit vakantiepark in Limburg is een stukje dichterbij dan de omgeving van het drielandenpunt waar we afgelopen weekend verbleven. Dat maakt de reis nog aantrekkelijker en toegankelijk. Weer of geen weer; met kids is het lekker als je je al kunt vermaken op het vakantiepark. Vakantiepark de Leistert is verkozen tot beste vakantiepark in Limburg en de accommodaties zien er ook erg aantrekkelijk uit.

Accommodaties en faciliteiten op de Leistert

Iedereen kan zich goed vermaken op het recreatiepark en het begint natuurlijk bij het kiezen van de accommodatie. Ons spreekt een bungalow erg aan (er zijn verschillende types beschikbaar), maar een safaritent is ook hartstikke gaaf! En er is echt genoeg te doen, dus je hoeft niet bang te zijn dat je je gaat vervelen. Van lekker eten en drinken bij horecagelegenheden, tot speelpret in de indoor jungle en waterpret. Je geniet er zelfs van een camping met zwembad! Aan faciliteiten geen gebrek, want je vermaakt je hartstikke goed op het park. En alsof dat nog niet genoeg is staat ook het animatieteam klaar om je een ontspannen verblijf te geven waar je de mooiste herinneringen kunt maken met elkaar.

Wij kunnen niet wachten om weer terug te gaan naar Limburg, dat gaan we zeker op de korte termijn voor een heerlijk dagje uit en hopelijk binnenkort een lang weekend weg zonder sneeuw. We zijn namelijk ook erg nieuwsgierig geworden hoe Limburg eruit ziet zonder dat magische witte laagje. Wat hebben we mooie dagen achter de rug!

Ben jij al een keer op vakantie geweest in Limburg?

Veel liefs,

Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.