Wij gaan op vakantie naar… Thailand!

Wij gaan op vakantie naar… Thailand!

s‘Reizen maakt je rijker’. Misschien denken onze portemonnees er op dit moment anders over, maar onze eerste, verre reis is geboekt! We gaan naar het land van de glimlach! Ik vind het ontzettend spannend, maar ook een geweldig vooruitzicht. Mijn vriend heeft al vaker verre reizen gemaakt, voor mij is het de eerste keer dat ik buiten Europa zal gaan. Oké op dat half uurtje in het Aziatische gedeelte van Istanbul na. De reis is officieel geboekt en we kijken er ontzettend naar uit. Laat de voorbereidingen maar beginnen!

Amerika versus Thailand
We twijfelden ontzettend, maar een ding stond vast: we zouden buiten Europa op vakantie gaan en lekker buiten het seizoen. We zijn voor net eerst beiden niet gebonden aan studies of bepaalde vakantieperiodes, waardoor we zelf een termijn konden bepalen. De keuze viel op twee kanten van de wereld, om het even makkelijker te maken. Amerika, vanwege de natuur, de sfeer en de geweldige verhalen die we erover hoorden en Thailand vanwege de niet-westerse cultuur, de magisch stranden en de andere manieren van leven. Beiden stonden op onze wishlist, maar vanwege het klimaat van Thailand ( hoge luchtvochtigheid) hadden we onze twijfels of het wel goed zou gaan met mijn gezondheid. Mijn plannen om sterker te worden en te werken aan mijn conditie namen de twijfels weg en we besloten onze dromen te realiseren: Thailand it is!

ByDagmarValerie Thailand
Het vooruitzicht
De komende tijd moeten we onze paspoorten vernieuwen en ons oriënteren waar we welke prikken moeten halen. Ook hebben we onze eerste informatie in huis gehaald met deze handige ‘Wat en hoe’ boekjes (ik kan niet zonder! Deze zijn compleet voor zowel culturele als actieve vakanties inclusief handige insider tips en leuke kaartjes. Je mist daardoor geen enkele hotspot!)en ga ik aan de slag om Thais te leren. Ook mogen deze geweldige limited edition Havaianas (in de Spring Summer Collection 2015 zijn zelfs Havaianas met Minion print!) niet ontbreken in de koffer, echt zo’n vrolijke en leuke print! En deze zitten echt als gegoten, waarom ontdek ik het nu pas? Ik krijg er gelijk zin door in de zomer, laat de zon maar komen! Lekker met een zonnebril, vrolijke bikini-top, Havaianas en shortjes aan het strand met de golfen op de achtergrond terwijl het zand tussen de tenen kriebelt en de wind met je haren speelt… Ik ben er klaar voor!

Onze plannen
Wat we gaan doen? Vooral het Thaise leven (be)leven. We hebben onze reis geboekt bij Fox reizen, ik kwam ermee in aanraking door het programma ‘Wie is de reisleider?’ en sindsdien wou ik heel graag met hen op avontuur om een onvergetelijke reis te ervaren. We gaan veel bezichtigen en we hebben ervoor gekozen om zowel het noorden als het zuiden te bewonderen van Thailand, zo leren we veel over de cultuur, de natuur en kunnen we tevens ontspannen aan de magische stranden. Een gouden combinatie!

Mijn vliegangst en ik
Ik ben geen fan van vliegen, sterker nog: ik heb vliegangst. Maar zoals ik dat vaker doe met obstakels die de weg blokkeren, ik doe er alles aan om toch bij de bestemming te komen en ik zet mij er graag overheen. Spannend vind ik het zeker, ik heb nog nooit zolang gevlogen en die gedachte vind ik ook niet prettig, maar als je de wereld wilt ontdekken dan gaat dat soms eenmaal sneller per vliegtuig. Even doorbijten en ik hoop er veel moois te mogen ervaren, dan zijn die paar uurtjes in de lucht snel vergeten.

ByDagmarValerie Thailand
De voorbereidingen
Er spoken natuurlijk veel vragen door mijn hoofd; zou ik het lichamelijk wel volhouden? Ervaar ik er een cultuurshock? Hoe zal het vliegen zijn? Drie weken geen verplichtingen, aah! Ik heb nog nooit zo’n lange periode zonder verantwoordelijkheden en verplichtingen ervaren, wat een luxe! En zou ik afkickverschijnselen ervaren van mijn telefoon? Ik weet het zeker: dit wordt een groots avontuur waar we samen van gaan genieten. Het wordt een ervaring om nooit te vergeten, eentje die onze werelden letterlijk groter zal maken dan ooit.

Ben jij al een keer in Thailand geweest? Alle tips zijn welkom! Wat is jouw droombestemming?

Liefs Dagmar

Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 67 reacties.

 1. Dita

  Wauw, wat gaaf! Ik ben een keer in New York geweest en 2x in mijn geboorteland India, verder reizen we veel binnen Europa. Zo mooi om te reizen

 2. Els

  Wat leuk! Ik ben er nog nooit geweest. Vrienden van mij wel en die zijn dol enthousiast. Ik ken zelfs iemand die bijna elk jaar naar thailand gaat om te relaxen op de mooie stranden.
  Els onlangs geplaatst…#SecretvalentijnMy Profile

 3. Amy

  Zo ontzettend gaaf! Mijn broer en zusje zijn er allebei al geweest en die kwamen ontzettend enthousiast terug. Bijzonder om zo’n reis te maken samen, geniet van de voorpret!
  Amy onlangs geplaatst…#Plukhetgeluk Durven, dromen, doen!My Profile

 4. Frauke

  Waaauw, ik zou d’r ook wel een keertje heen willen! Heerlijk dat jullie lekker ver op reis gaan, Thailand lijkt me prachtig. Een geweldig vooruitzicht! Ik ben ervan overtuigd dat het qua vliegen en gezondheid helemaal in orde komt en jullie een topreis zullen hebben ;)! X
  Frauke onlangs geplaatst…Top 5 geurtjes van het momentMy Profile

 5. Naomi

  Aawh, wat leuk! Ik ben zelf voor een minideel Thais en heb zelf heel veel familie ook door heel Thailand wonen, en ben er nu al een aantal keer geweest. (maar dan echt onder de inwoners, en niet echt toeristisch, een klein deel woont namelijk in een niet-toeristisch deel in bangkok) Je gaat het geweldig vinden!

  Sawadiekhaaah (dat is ‘hallo’ voor vrouwen!)

  Liefs,

 6. Ingrid

  Heel gaaf dat jullie samen zo’n reis gaan maken! Ik heb helaas geen tips voor je, Amerika kom ik nog wel eens, maar Thailand ben ik nog nooit geweest. Wat ik persoonlijk nooit zou doen in Thailand is een olifantenrit, vanwege de levenslange zware mishandeling van de dieren. Ik ben wel benieuwd hoe je daar tegenaan kijkt. Misschien kan je nog wel iets doen met een campagne daarentegen?

 7. Eline

  Wauw super gaaf!!! Dit wordt onwijs bijzonder voor jullie geniet er vooral van! Geniet van de boekjes doorpluizen en het Thais leren!!!
  Eline onlangs geplaatst…Mijn week in foto’s #8My Profile

 8. Anneleen

  Wauw superleuk! Thailand lijkt me een prachtig land! Ik zat 3 jaar geleden een jaar met een AFS-studente in de klas. Zij kwam uit Bangkok. Ik vond het altijd heel leuk om haar verhalen over haar ‘thuisland’ te horen! Bereid je al maar voor op de warmte… ;)
  Anneleen onlangs geplaatst…#PlukhetGeluk project 3My Profile

 9. Saar

  Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar het lijkt me wel geweldig om te doen. Zelf ben ik ook nog niet buiten Europa op reis geweest, maar dat ervaar ik zelf nu niet specifiek als een gemis.
  Waar ik wel heel graag eens heen wil is Nepal of Sri Lanka. Gewoon eigenlijk een land waar ik eens het boeddhisme kan beleven, de vele tempels kan gaan bezoeken en zo meer! Dat lijkt me geweldig!
  Saar onlangs geplaatst…DankbaarheidMy Profile

 10. Annika

  Zo, ik had net een onwijs lange comment geschreven, alleen is er iets mis gegaan :S Maar ik doe het gewoon nog een keer. Thailand is echt onwijs gaaf. Ik ben er twee jaar geleden geweest. Voor mij was dat toen ook de eerste keer dat ik buiten Europa op vakantie ging, dus ik begrijp je gevoel helemaal. Ik heb het er super naar m’ n zin gehad. De reis heeft veel indruk op me gemaakt en ik denk er nog regelmatig aan terug. Ik heb een aantal reisverslagen op mijn blog staan, mocht je dat leuk vinden.

  Ik heb het volgende rondje gemaakt: Bangkok- Kanchanaburi- Ayutthaya- Chiang Mai- Koh Phi Phi- Koh Lanta.

  In Bangkok is het heel tof om een fietstour te doen i.c.m. boottocht, echt heel leuk. Chiang Mai vond ik erg leuk, heel relaxed stadje. Vanaf daar hebben we een jungle tour gedaan, vond ik ook heel tof. De eilanden zijn heel idyllisch met witte stranden en een blauwe zee. Koh Phi Phi was wel een beetje Lloret de Mar stijl, maar Koh Lanta was echt heel relaxed.

  Geniet alvast van de voorpret!
  Annika onlangs geplaatst…Reisverslag Parijs deel 3My Profile

 11. Justine

  Wauw, super gaaf! Thailand is echt prachtig en hoewel je misschien even een cultuur shock ervaart, is er ook zoveel moois waarvan je na 3 weken misschien geen afscheid wilt nemen. Alvast heeeeeel veel plezier!
  Justine onlangs geplaatst…My life in photo’s – februari 2015 #3My Profile

 12. Isabelle

  Oh wat een ontzettend gave bestemming en een mooie beloning voor als het beter met je gaat! Ik ben er nog nooit geweest maar wens je alvast ontzettend veel plezier (:
  Isabelle onlangs geplaatst…Als ik even vragen mag….My Profile

 13. saskia

  wat gaaf dat je naar Thailand gaat, Ik heb ook heel erg vliegangst en ben een aantal keer ver gevlogen. Ik wil altijd ruim van te voren op schiphol zijn zodat ik kan wennen aan het idee dat ik ga vliegen, dat helpt wel iets. en aangeven bij personeel, dan houden ze er rekening mee…
  saskia onlangs geplaatst…Unboxing Styletone Box (vip box) Februari…My Profile

 14. Maaike

  Aah, wat supertof! Ik ben zelf niet zo’n reiziger, ben dan ook nog nooit buiten Europa geweest, maar Thailand is wel één van de landen waar ik echt nog héél graag heen zou willen. Het wordt vast super, lijkt me ook echt heel leuk om je verhalen te horen! En ik ben ook niet zo van het vliegen, maar dat komt vast wel goed. :)
  Maaike onlangs geplaatst…Column: Ik ken jou wel, maar jij mij nietMy Profile

 15. Esther

  Wat tof! Ik wil ook heel graag een verre reis maken met mijn vriend, maar de komende tijd is mijn portemonnee daar nog niet voor bestemd. Ik zou heel graag naar de ABC-eilanden willen en Australië! Maar ooit op een dag zullen we samen genoeg geld hebben gespaard om zo’n mooie vakantie te maken <3
  Esther onlangs geplaatst…Onze valentijnsdag My Profile

 16. Bente

  Super tof zeg, drie weken naar de andere kant van de wereld! Azië (en dan met name Thailand/Indonesië, en andere SEA landen) staat ook heel erg hoog op mijn lijstje! Maar Amerika vind ik ook wel heel erg tof. Vorig jaar voor het eerst naar New York geweest, en over 2 weken zitten ik voor mijn werk een weekje in San Francisco.. Amerika heeft toch ook wel mijn hart gestolen..
  Bente onlangs geplaatst…Nu is ons huisje af!My Profile

 17. Marieke

  Klinkt echt super goed! Ik ben heel benieuwd wat je ervan gaat vinden! Ik ben zelf nog nooit in Azië geweest (op dat halve uurtje aan de Aziatische kant van Istanbul na, inderdaad, haha), maar we zijn van plan dit jaar voor het eerst te gaan! :)
  Marieke onlangs geplaatst…11 redenen waarom Warschau awesome is (+ kasboek!)My Profile

 18. Daisy

  Heel veel plezier in Thailand, lekker genieten. En mijn ervaring is; in de warme landen heeft de hoge luchtvochtigheid niet zo’n slechte invloed op je lijf dan in ons koude kikkerlandje. Gewoon goed naar je lijf luisteren en een stranddagje plannen als het wat minder aanvoelt. Maar je krijgt vast een hoop energie van al die nieuwe ervaringen, daar kan je vast lang op teren! xo Daisy
  Daisy onlangs geplaatst…Review: Cien Natural Kiss & Sweet Violet lipstickMy Profile

 19. Xaviera

  Wauw wat geweldig! Knap dat je ondanks de vliegangst toch zo’n lange reis gaat maken. Havaianas met Minion print? Wat gaaf :D Geniet van alle voorpret meis, ik heb verder geen tips want ik ben ook nog nooit buiten Europa geweest. Mijn droombestemming is Canada!
  Xaviera onlangs geplaatst…Plog Zwolle & Mini Shoplog!My Profile

 20. Fleur

  Zo leuk dat je hier een artikel over schrijft! Wat een heerlijk vooruitzicht hebben jullie, zeg! Ik zelf ben 2 jaar geleden voor 1,5 maand naar Thailand geweest en het is echt heel bijzonder om eens geweest te zijn! Een tip waar jullie echt heen moeten: Pai in het noorden! Zo’n top plek!

 21. Deisy

  Zo ontzettend gaaf dat je toch de stap hebt genomen om naar Thailand te gaan :-) Ik geloof ook van harte dat het je leven gaat verrijken en dat je heel anders terug gaat komen dan hoe je er naartoe ging. Door jouw artikel krijg ik nu ook helemaal zin om een verre reis te boeken haha ;-) Lijkt mij in ieder geval leuk om over je voorbereidingen (want dat zijn er wel wat volgens mijn vrienden) te lezen en jouw tips. Leuk! X
  Deisy onlangs geplaatst…De succesfactor: toeval of controle?My Profile

 22. Bertine

  wat stoer dat je ondanks je vliegangst toch zo ver weg gaat! ik denk echt dat het een onvergetelijke reis gaat worden! al was amerika ook mooi geweest, daar waren wij vorig jaar en we zijn zoo verliefd geworden dat we dit jaar weer gaan<3

 23. Lijkt mij ook een prachtige bestemming, al had ik stiekem zelf voor Amerika gekozen gok ik. Ik ben niet zo van reizen en ook dit jaar ga ik volgens mij niet op vakantie, maar ooit komt het er wel weer van. Hoop in ieder geval dat je het super gaat hebben. xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…Shoplog #6 – Primark, H&M, Douglas, Flying TigerMy Profile

 24. Mira

  Jeeeej leuk! Fox is ook echt super! Ik heb echt miljoen tips maar de belangrijkst is denk ik om lekker bij de kraampjes op straat te eten, dat is echt megalekker! Ook de kraampjes met megagoedkope fruitsappen moet je zeker eens aandoen! Oja nog één haha neem vooral veel shirtjes mee want zeker in de stad had ik iedere keer t idee dat mijn kleding binnen een uur super vies was. Oja ennnnn op het vliegveld voor als je terug gaat zijn de Westerse make-up merken veel goedkoper, lekker cultureel haha;)
  xx
  Mira onlangs geplaatst…Life | Tag: Three ThingsMy Profile

 25. Joyce

  Thailand is zo gaaf!
  6 jaar geleden was ik er. Toen heb ik 3 maanden door Thailand heen gereisd met mijn backpack.
  Het was fantastisch.

  Ik heb genoeg tips ;)
  Als je wil, heb ik nog een paar boeken over Thailand, waaronder de Lonely planet. Als je ze wil lenen, stuur me dan even een mailtje :) We wonen toch in hetzelfde dorp, kom ze zo bij je langs brengen! :)
  Joyce onlangs geplaatst…Mama valt af – Waarom ik wil afvallenMy Profile

 26. Sofie

  Wat leuk!! Ik moet het qua bestemmingen buiten Europa inderdaad ook doen met het halfuurtje Azië in Istanbul, haha.
  Bestemmingen als Amerika en Australië lijken mij wel wat! En aangezien mijn vriend ‘Amerikafiel’ is, zal het dat eerste wel worden ;-)

  Veel plezier met de voorpret!
  Sofie onlangs geplaatst…Waarom je niet te laat moet komenMy Profile

 27. Emmy

  Okeeee, poging twee :) Ik ben zelf 10 jaar terug met mijn ouders naar Thailand geweest, dus ik heb wel een paar tips (die hopelijk nuttig zijn).

  1. Als je niet zo van het spicy eten bent, bestel dan GEEN eten waar spicy achter staat. Want dan is het ook echt heet heet heet. Zelfs niet-heet is vrij heet. Kan je er beter tegen, dan went het sneller.
  2. In Bangkok hangt mega veel smog en is het verkeer echt eng.. Maar het is het waard op een tuktuk te nemen!
  3. Neem voldoende kleding mee (het is er erg vochtig), ook met lange mouwen en pijpen, in tempels moet je namelijk bedekt zijn.
  4. Net zoals in de meeste landen geldt ook hier; eet waar de bevolking eet. Ook op straat zijn echt heerlijke dingen te vinden.
  5. Kledingmaten zijn anders dan in Nl, even checken dus. Ze hebben vaak overal op straat leuke marktkraampjes met kleding en prulletjes.
  6. Mocht je gaan rondtrekken, ga niet vliegen maar neem bijvoorbeeld de bus of een taxi. Wij hebben toen een stukje door Thailand gereisd met een taxibusje.. en dat was fantastisch om te zien!
  7. Bij toeristische plekken buiten de stad verkopen ze vaak vers fruit. YUM.

  Mega veel plezier! :D
  Emmy onlangs geplaatst…Grisha Party met Blossom BooksMy Profile

 28. Inge

  Ik heb drie jaar geleden ook met fox een reis naar Thailand gemaakt. Thailand is echt prachtig! Fox is fantastisch, de hotels zijn top, de service is fijn en je hoeft je werkelijk nergens druk om te maken. Ga je ook met de nachttrein van Chiang mai naar Bangkok? Ik zag daar enorm tegenop na al die luxe resorts maar achteraf was dat een groot feest! Mocht je nog vragen hebben over Fox of Thailand, let me know! XO
  Inge onlangs geplaatst…LIFE LATELY #28 – ROTTERDAM EN CARNAVAL ONTWIJKENMy Profile

 29. Marijke

  Lijkt me een geweldige reis. Uit ervaring weet ik dat het met Fox prima reizen is in Azië. Zelf Maleisië en Indonesië mogen ervaren. Als Azië je bevalt kan ik deze twee ook zeker aanraden. Overigens Amerika is ook wel een aanrader hoor….
  Marijke onlangs geplaatst…Een frisse start: verjaardagMy Profile

 30. Wat een heerlijk vooruitzicht! Thailand is ge-wel-dig! Ben echt verliefd geworden op dit land.. Wij zijn er in totaal 7 weken geweest in 2013 en hebben er veel over geschreven op ons blog. Iig heel veel plezier met de voorpret!
  Kirsten | Travelaar.nl onlangs geplaatst…5 Perfecte spelletjes voor op reisMy Profile

 31. Lieke

  Wat ontzettend gaaf dat je naar Thailand gaat. Mijn schoonzusje is er al een paar keer geweest en die komt altijd met de mooiste verhalen en foto’s terug.
  Ik heb trouwens nog een tip. Koop de muggenspray in Thailand zelf. Die werken beter dan de Nederlandse!
  Lieke onlangs geplaatst…#Plukhetgeluk – De grootste glimlachMy Profile

 32. saskia

  Zelf ben ik er nog nooit geweest en om eerlijk te zijn zal ik er ook nooit naar toe gaan vermoed ik. Maar wat ik van anderen gehoord heb, moet het écht super zijn daar je vakantie te vieren.
  Ik wens je alvast heel veel (reis)plezier en een super tijd daar in thailand. Ga vooral veel zien! aan een strand liggen kun je ook in ons eigen kikkerlandje ;)
  saskia onlangs geplaatst…Amsterdam. De HotSpots?My Profile

 33. Frederique

  Thailand lijkt me zo vet! Mijn vriend en ik twijfelen serieus ook om deze zomer naar Amerika of Thailand te gaan! Hoe toevallig. En ook via FOX haha! Beide zo’n totaal andere wereld, maar zo mooi! En ik heb ook jaren last gehad van vliegangst (ik starte er voor geen goud in zei ik altijd), tot ik naar Zanzibar en Curacao ben gevlogen valt het eigenlijk allemaal nu wel mee, komt vast goed! Je krijgt er een geweldige ervaring voor terug! X
  Frederique onlangs geplaatst…Random Winter shoplog; Zara, Mango, Costes, Nike & ConverseMy Profile

 34. Jasmijn

  Wat tof! Ik ben er nog nooit geweest, maar het lijkt me geweldig! Ik vind het heerlijk om andere culturen te zien en het dagelijks leven van andere mensen mee te maken. Ik wens je alvast heel veel plezier! Geniet ervan!

 35. Lonneke

  Wat leuk dat je naar Thailand gaat. Ik ben er nu twee keer geweest en je kunt wat reisverslagen vinden op mijn blog mocht je interesse hebben.
  Wat ik je echt echt echt aan kan raden is het maken van een fietstocht in Bangkok met Ko van Kessel. Zo ontzettend leuk. Ik heb dat twee keer gedaan en het zo tof!
  Lonneke onlangs geplaatst…Smilenotes & NonsensMy Profile

 36. Evelien

  Wat gaaf dat jullie naar Thailand gaan. Het lijkt me een prachtig land, wat ik zeker een keer wil bezoeken. In ben heel erg benieuwd naar je ervaringen tegen die tijd! Geniet van de voorpret <3
  Evelien onlangs geplaatst…Londen wishlistMy Profile

 37. Luana

  Ik heb zelf goeie ervaringen met hypnose! Heb al een aantal sessies gedaan via Trancewerk.nl. Ben nu toevallig bezig met de sessie Vrij van vliegangst. Eerder werd ik al nerveus als ik alleen al aan vliegen dacht, en nu merk ik dat ik dat helemaal niet meer heb. Eind april vlieg ik weer naar Spanje en dan zal ik met een heel ander gevoel in het vliegtuig zitten dan vorig jaar september :-D
  Luana onlangs geplaatst…Tortellini maaltijdsoep | €3,- challengeMy Profile

 38. Linda

  Zo onwijs gaaf Dagmar! Jullie gaan mooie plaatsen bekijken <3 ik kijk nu al uit naar je artikelen over de reis. voor ons staan Bangkok en Krabi op de planning, ik kan niet wachten en droom er zelfs al over<3
  Linda onlangs geplaatst…Onze Jip op canvasMy Profile

 39. Yvon

  Wat een geweldige bestemming! Ik ben hier via via gekomen, heb wat rond gekeken en moet zeggen dat ik het knap vind dat je ondanks je angsten tóch op reis gaat.
  Zelf ben ik al drie keer in Thailand geweest, je leest daar meer over op mijn site. Je mag in elk geval sukhumvit 88 (correct me if I’m wrong) in Bangkok niet missen. Het eten is daar goddelijk!
  Yvon onlangs geplaatst…Travel Tag: stempels in mijn paspoort.My Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge