Blog

Wij gaan op vakantie naar… Thailand!

s‘Reizen maakt je rijker’. Misschien denken onze portemonnees er op dit moment anders over, maar onze eerste, verre reis is geboekt! We gaan naar het land van de glimlach! Ik vind het ontzettend spannend, maar ook een geweldig vooruitzicht. Mijn vriend heeft al vaker verre reizen gemaakt, voor mij is het de eerste keer dat ik buiten Europa zal gaan. Oké op dat half uurtje in het Aziatische gedeelte van Istanbul na. De reis is officieel geboekt en we kijken er ontzettend naar uit. Laat de voorbereidingen maar beginnen!

Amerika versus Thailand
We twijfelden ontzettend, maar een ding stond vast: we zouden buiten Europa op vakantie gaan en lekker buiten het seizoen. We zijn voor net eerst beiden niet gebonden aan studies of bepaalde vakantieperiodes, waardoor we zelf een termijn konden bepalen. De keuze viel op twee kanten van de wereld, om het even makkelijker te maken. Amerika, vanwege de natuur, de sfeer en de geweldige verhalen die we erover hoorden en Thailand vanwege de niet-westerse cultuur, de magisch stranden en de andere manieren van leven. Beiden stonden op onze wishlist, maar vanwege het klimaat van Thailand ( hoge luchtvochtigheid) hadden we onze twijfels of het wel goed zou gaan met mijn gezondheid. Mijn plannen om sterker te worden en te werken aan mijn conditie namen de twijfels weg en we besloten onze dromen te realiseren: Thailand it is!

ByDagmarValerie Thailand
Het vooruitzicht
De komende tijd moeten we onze paspoorten vernieuwen en ons oriënteren waar we welke prikken moeten halen. Ook hebben we onze eerste informatie in huis gehaald met deze handige ‘Wat en hoe’ boekjes (ik kan niet zonder! Deze zijn compleet voor zowel culturele als actieve vakanties inclusief handige insider tips en leuke kaartjes. Je mist daardoor geen enkele hotspot!)en ga ik aan de slag om Thais te leren. Ook mogen deze geweldige limited edition Havaianas (in de Spring Summer Collection 2015 zijn zelfs Havaianas met Minion print!) niet ontbreken in de koffer, echt zo’n vrolijke en leuke print! En deze zitten echt als gegoten, waarom ontdek ik het nu pas? Ik krijg er gelijk zin door in de zomer, laat de zon maar komen! Lekker met een zonnebril, vrolijke bikini-top, Havaianas en shortjes aan het strand met de golfen op de achtergrond terwijl het zand tussen de tenen kriebelt en de wind met je haren speelt… Ik ben er klaar voor!

Onze plannen
Wat we gaan doen? Vooral het Thaise leven (be)leven. We hebben onze reis geboekt bij Fox reizen, ik kwam ermee in aanraking door het programma ‘Wie is de reisleider?’ en sindsdien wou ik heel graag met hen op avontuur om een onvergetelijke reis te ervaren. We gaan veel bezichtigen en we hebben ervoor gekozen om zowel het noorden als het zuiden te bewonderen van Thailand, zo leren we veel over de cultuur, de natuur en kunnen we tevens ontspannen aan de magische stranden. Een gouden combinatie!

Mijn vliegangst en ik
Ik ben geen fan van vliegen, sterker nog: ik heb vliegangst. Maar zoals ik dat vaker doe met obstakels die de weg blokkeren, ik doe er alles aan om toch bij de bestemming te komen en ik zet mij er graag overheen. Spannend vind ik het zeker, ik heb nog nooit zolang gevlogen en die gedachte vind ik ook niet prettig, maar als je de wereld wilt ontdekken dan gaat dat soms eenmaal sneller per vliegtuig. Even doorbijten en ik hoop er veel moois te mogen ervaren, dan zijn die paar uurtjes in de lucht snel vergeten.

ByDagmarValerie Thailand
De voorbereidingen
Er spoken natuurlijk veel vragen door mijn hoofd; zou ik het lichamelijk wel volhouden? Ervaar ik er een cultuurshock? Hoe zal het vliegen zijn? Drie weken geen verplichtingen, aah! Ik heb nog nooit zo’n lange periode zonder verantwoordelijkheden en verplichtingen ervaren, wat een luxe! En zou ik afkickverschijnselen ervaren van mijn telefoon? Ik weet het zeker: dit wordt een groots avontuur waar we samen van gaan genieten. Het wordt een ervaring om nooit te vergeten, eentje die onze werelden letterlijk groter zal maken dan ooit.

Ben jij al een keer in Thailand geweest? Alle tips zijn welkom! Wat is jouw droombestemming?

Liefs Dagmar

Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.