Blog

Wij gaan op vakantie in Nederland!

strand

We zijn reislustige types en vinden het heerlijk om nieuwe plekken te ontdekken. Voorheen genoten we van elke mogelijkheid om de grens over te gaan en ontdekten we wereldwijd de mooiste bestemmingen. Sinds vorig jaar zijn we Nederland meer aan het bewonderen en genieten we van alle prachtige plekken waardoor we worden omringd. En vakantie in Nederland vieren is minstens zo magisch! Je bent er zo en het genieten kan meteen beginnen. Wij gaan op vakantie in Nederland!

Genieten van mooie bestemmingen in eigen land

Voorheen genoten we van bergwandelingen in Oostenrijk, de prachtige stranden van Thailand, we reisden een paar keer per jaar naar familie in Polen en genoten van elke kans om de grens over te gaan. Dat is nu helaas anders, maar gelukkig is er nog steeds heel veel moois om te bewonderen. We wonen in de provincie Utrecht waardoor we overal eigenlijk relatief snel zijn. We kunnen naar het strand, genieten van het Henschotermeer, wandelen in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug, maar ook naar Zeeland om daar de zee te bewonderen of er tussenuit naar Scheveningen. Ook lijkt het mij geweldig om een keer de Groote Peel te zien, daar heb ik veel positieve verhalen over gehoord. De Veluwe is natuurlijk ook een aanrader en we zijn ook regelmatig te vinden in de Soesterduinen of bij de Leersumse plassen.  Daar heb je een kabouterpad; erg leuk voor de kleine avonturiers. En wat dacht je van de Waddeneilanden? Die zijn zeker het bezoeken waard! Vorig jaar beleefden we een onvergetelijke tijd op Schiermonnikoog, dit jaar gaan we ook onze vakantie in Nederland vieren. We gaan Vlieland verkennen en we kunnen niet wachten om af te reizen naar deze mooie bestemming.

Op vakantie naar… Vlieland!

Het eilandleven heeft onze verwachtingen overtroffen. We hadden veel geluk dat we zonnige dagen hadden, maar ook de rust en ruimte waren fantastisch. We werden omringd door zee en de duinen, ja Schiermonnikoog was heerlijk. We konden toen nog eten bij restaurants en zwemmen in het zwembad, we hopen dat we dat dit jaar ook kunnen doen. Vlieland schijnt ontzettend mooi te zijn en alleen al het idee dat we het eiland gaan bewonderen, geeft energie. Ook lijkt het ons heerlijk om een vakantiehuis in Nederland te huren voor een paar dagen. Het strand blijft ons trekken, maar misschien is een boshuisje ook aantrekkelijk. Gelukkig kunnen we vanuit ons huis ook veel fijne locaties bezoeken. Zo staat er op mijn wishlist om fruit te plukken bij de boer en een wandeling te maken in het bos waar ik als kind altijd kwam in de omgeving van Amerongen. Ook onze volkstuin gaat een feestje worden en geeft ons het vakantiegevoel. We hebben er een speeltractor voor de kids, een schommel en picknicktafel; ze kunnen graven, een tent opzetten, kikkervisjes bewonderen in de sloot, voetballen en dat op 5 minuten van ons huis. We gaan ons niet vervelen komend seizoen en maken ondanks alles mooie herinneringen met de kinderen.

Waar krijg je het vakantiegevoel van?

Deze vraag hebben we onszelf de afgelopen periode vaker gesteld, want we hebben de neiging om te blijven werken en de dagelijkse verplichtingen aan te gaan. Toch is het goed om ontspanning te vinden in deze periode, want er wordt op een andere manier veel van ons gevraagd. De dagen zijn lang, maar de jaren kort! Daarom vinden we het fijn om ook regelmatig oplaadmomenten te creëren. Zo nemen we de tijd om regelmatig extra lekker te koken, nieuwe plekken te bewonderen en vooral te focussen op wat wel kan. Ik vind het heerlijk om naar het strand te gaan of omringd te worden door bos. En in Nederland kan dat gelukkig ook, heerlijk om even uit te waaien en tot rust te komen. Een nachtje of paar dagen er tussenuit kan natuurlijk ook. Er is gelukkig nog veel mogelijk en er zijn ook in Nederland zoveel unieke locaties om te bezoeken. Nederland blijft je verrassen!

Wat betekent het vakantiegevoel voor jou en wat heb je nodig om te ontspannen? Ontdek wat er kan en wat goed voelt voor jou!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.