Blog

Wij gaan naar ‘het land van de glimlach’…

Onze eerste, verre reis is geboekt en samen met mijn lieve vriend ga ik naar Thailand. Thailand wordt ook wel ‘het land van de glimlach’ genoemd, een prachtige bijnaam waardoor ik er nog meer zin in heb gekregen. Ook vind ik het ontzettend spannend, dit jaar is echt het jaar van de avonturen en ontdekkingen aan het worden zowel dichtbij (het kopen van ons eerste huis) als letterlijk aan de andere kant van de wereld…

Reizen verrijkt
Ik ben opgegroeid met veel liefde in twee culturen en levensstijlen. Mijn moeder is Poolse en mijn vader Nederlands waardoor ik het beste uit deze twee werelden mocht combineren in mijn eigen leven en daar ben ik hen heel erg dankbaar voor. Niet alleen heb ik daardoor van jongs af aan al veel mogen leren omtrent verschillende talen (ik ben tweetalig opgevoed en kan zowel Nederlands als Pools schrijven, spreken en lezen) , maar ook hoe er met elkaar wordt omgegaan en weet ik meer af van zowel de Nederlandse als de Slavische cultuur. We reizen nog vaak af naar Kraków, waar mijn familie woont, maar daarnaast hebben we ook als gezin veel prachtige plekken bezocht. Zo hebben we niet alleen bijna alle hoofdsteden van Europa al bezocht, maar ook van de uiteenlopende culturen mogen proeven, ontzettend veel kilometers gemaakt samen en Europa ontdekt. Reizen heeft mijn leven verrijkt, mijn horizon verbreed en mijn wereld groter gemaakt.

De grens over 
Maar nu gaan mijn vriend en ik een stapje verder. Onze reis naar Thailand is geboekt en voor mij zal dit de eerste keer zijn dat ik buiten Europa mag genieten en er het leven kan beleven. Ik vind het spannend, voor het eerst gaan we zo lang op vakantie en ook nog eens zo’n verre vliegreis maken. Ik heb vliegangst, dat schuif ik niet onder stoelen of banken, vooral als het lichamelijk wat minder met mij gaat (voor de nieuwe lezers, ik heb Fibromyalgie en CVS). Dan krijg ik in het algemeen veel extra angsten erbij en word ik onzeker, zo kan ik opeens erg bang worden om anderen te verliezen, word ik claustrofobisch of bang voor brand/inbrekers/spinnen/snelheid… Er is geen touw aan vast te knopen. Maar vliegangst heb ik daardoor dus ook, maar dat weerhoudt mij niet om thuis te blijven. Als je de wereld wilt ontdekken, dan kan dat natuurlijk ook per fiets, maar dan duurt het toch iéts langer. We gaan letterlijk middels deze reis de grenzen over, maar voor mij is het ook een persoonlijke grens. Een grens van persoonlijke groei die verschuift en waarbij ik ontzettend ga genieten van het proces.

Het land van de glimlach
Thailand heeft ons hart gestolen.  Het is niet alleen een tropische bestemming waarbij je vele indrukken zult ontvangen, het bevat ook vele rijkdommen aan historische kunst en boeddhistische tempels. En natuurlijk stappen we ook op de fiets in Bangkok (nee, we gaan niet de Hangover 2 nadoen hoor haha) en zullen we de River Kwai bezoeken. We gaan zowel van Noord als van Zuid Thailand genieten, waardoor we ook aan de mooie, witte stranden zullen ontspannen. Reken maar dat er veel palmbomen door mij geknuffeld zullen worden! Wij hebben gekozen voor Thailand, omdat ik nog niet veel ervaring heb met verre reizen en Thailand voor toeristen erg toegankelijk is. Het is een reis met cultuur en natuur, vol activiteiten en rustmomenten, fysieke inspanning en ontspanning. Het is een reis waar mijn vriend en ik samen de tijd van ons leven zullen beleven, onze wereld zullen vergroten en onvergetelijke herinneringen zullen maken.

Thailand wordt een groots en onvergetelijk avontuur en ik kan niet wachten om samen het land te mogen ontdekken, de lieve mensen te ontmoeten en de cultuur te kunnen ervaren. Travel is the only thing you buy that makes you richer!

Van welke reis droom jij? Wat is je droombestemming?

Liefs Dagmar 
Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.