Blog

Weekendje weg – Slagharen was te gek!

Slagharen weekend attractiepark vakantiepark

Welkom in september! De nieuwe maand is aangebroken, een periode waarin scholen weer beginnen en het werkleven op volle toeren begint te draaien. Ben jij klaar om het najaar in te gaan? Hopelijk mogen we de komende maand nog lekker genieten van een Indian Summer vol fijne temperaturen en een heerlijk zonnetje. Wij hebben de nieuwe maand extra goed in mogen luiden, want we waren het afgelopen weekend te vinden in attractie- en vakantiepark Slagharen! We hebben te gekke avonturen beleefd met elkaar en ik vertel je er met veel plezier meer over. 

Met ons kleine vriendje Lucas vinden we het ontzettend leuk om regelmatig mooie, nieuwe plekken te bezoeken. Waar we voor zijn komst graag over de grenzen van Nederland gingen (het kon ons niet ver genoeg zijn), vinden we het nu net zo heerlijk om op vakantie te gaan in eigen land. Nederland heeft ook te gekke plaatsen om te bezoeken en we kijken dan ook regelmatig onze ogen uit. Afgelopen weekend waren we te vinden in het attractiepark Slagharen, waar we op uitnodiging mochten verblijven in een luxe Raccoon Lodge. Alleen al het verblijven in een Lodge was een beleving! De Raccoon Lodge beschikt namelijk over drie slaapkamers, waarvan één bedstee en dat maakt het slapen tot een feestje. Heb jij al een keer in een bedstee geslapen? De accommodatie lag op slechts 5 minuten lopen van het attractiepark, je begrijpt dat we hier ontzettend enthousiast over waren. We hebben daardoor de tijd in het park extra goed kunnen benutten!

Slagharen weekend attractiepark vakantiepark

Ook voor Lucas was het een heerlijk weekend. Hij begint de leeftijd te krijgen waarop hij steeds beter begrijpt wat er gebeurt, maar hij is ook zelfstandiger aan het lopen en doet echt al mee. Dat maakte het heel gezellig, want je zag hem genieten van het mooie park. De leukste momenten waren wanneer hij enthousiast werd en hij ‘wooooooooowieeeeee’ riep of stuiterend en klappend in zijn handjes wees naar mooie attracties. Voor hem was er ook genoeg leuks te beleven en te doen, hij is niet bang aangelegd en gaat gezellig met ons mee in attracties die voor zijn leeftijd zijn bestemd. Denk aan rondrijden in auto’s waarin hij mocht sturen en een attractie waarin je in olifantjes kon zweven. Ook van het circus was hij helemaal onder de indruk en het reuzenrad vond hij super. Er was ook een attractie waarin je door het wilde westen ging per boot inclusief beren, bizons, vuur, onweer en cowboys. Lucas was er niet weg te krijgen (en dus gingen we 3x achterelkaar) terwijl wij in eerste instantie dachten dat het te spannend voor hem zou zijn… De wachtrijen waren erg kort en het weer was prachtig; we konden het niet beter treffen dit weekend.

Slagharen weekend attractiepark vakantiepark

Voor ons (als papa en mama) was er ook veel leuks te beleven. Mijn moeder, haar vriend en mijn broertje waren ook mee en zo wisselden we attracties voor volwassenen met elkaar af om er voor Lucas te zijn. Wij gingen in een spectaculaire achtbaan waarin je een paar keer over de kop ging, maar er was ook een gigantische paal waarin je een vrije val kon ervaren. Je werd nat in de boomstamattractie (dat is echt een aanrader!) en ook de achtbaan met het treintje was ge-wel-dig. We maakten er een sport van wie er lelijker op de foto van de attractie stond; het was hilarisch en ik kwam niet meer bij. We hebben het zo leuk gehad en ons goed kunnen vermaken in dit mooie park. Iedereen kent Slagharen misschien nog wel van het ponypark, maar tegenwoordig zonder beroemde pony’s is het nog steeds een geweldige locatie waar jong en oud een onvergetelijke dag kan beleven. Of zoals wij mochten ervaren: een onvergetelijk weekend met een gouden randje.

Slagharen weekend attractiepark vakantiepark

Ook hadden we toegang tot alle shows, entertainment en het waterpark Aqua Mexicana. Deze combinatie was echt fantastisch, want na een dagje park konden we lekker ontspannen in het waterpark. We vonden de glijbanen echt te gek, je kunt er op een band zitten en dan ga je ongelooflijk hard. De waterpret duurde tot in de avond en toen was het tijd voor Lucas om echt te gaan slapen. Hij hield het ontzettend goed vol (met in de middag nog zijn slaapje), wat een indrukken heeft hij weer gehad! Over het middagslaapje gesproken, het was echt zo fijn dat de Raccoon Lodge op zo’n korte afstand van het pretpark zat. Dat maakte dat Lucas echt even in zijn eigen bedje kon uitrusten en opladen. Ideaal! In de avond genoten wij van spelletjes en hapjes, het was echt een feestelijk weekend vol gezelligheid.

Slagharen weekend attractiepark vakantiepark

Attractiepark Slagharen is een park waar ik altijd al geweldige herinneringen aan heb gehad, omdat hier vroeger het ponypark te vinden was. Ik vond het daarom geweldig om na al die jaren weer terug te gaan, maar dan met ons gezin. Ook was het een beleving om in zo’n luxe Raccoon Lodge te mogen verblijven. De accommodatie was van alle gemakken voorzien en qua ligging was het perfect gelegen, waardoor je zo naar het waterpark en attractiepark kon wandelen. We hebben ons ontzettend goed vermaakt en de mooie herinneringen aan Slagharen hebben we kunnen vermenigvuldigen. Ik geniet nog helemaal na!

Ga jij graag op vakantie in eigen land?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.