Blog

We gaan bijna naar Thailand


Het komt nu echt dichtbij. We hebben een jaar lang hard gebikkeld en gewerkt zonder echt op vakantie te gaan en we hoeven nog maar met onze ogen te knipperen of we staan in Thailand. En dat voor zo’n lange tijd! Het wordt mijn eerste verre vakantie en ik vind het dan ook ontzettend spannend. Aan de andere kant van de wereld. Slik! Time flies en de voorbereidingen zijn in volle gang. Want wat moet ik allemaal mee? Wat gaan we allemaal bekijken? En natuurlijk knuffel ik nu extra met Poes. Lees je mee?

Help, ik moet vliegen
Ja ik vind het doodeng en heel erg spannend. Het vooruitzicht dat we gaan, betekent namelijk ook dat ik mij over mijn vliegangst (lees er hier meer over) heen moet zetten en 12 uur lang als een shakend rietje op 10 kilometer hoogte boven de grond moet zitten. En dan heb je ook nog de terugreis. Ik ontken het niet: ik heb hier al ruim een maand heftige nachtmerries die steeds indrukwekkender worden naar mate de datum dichterbij komt. Mijn wens is om Jord gelukkig te maken en hij zou heel graag meer van de wereld willen zien. Ik zie ook dichterbij huis alleen al zoveel fantastische plekken die ik ook heel graag zou willen ontdekken en voel daarom niet de behoefte om de hele wereld over te vliegen (ik vlieg gemiddeld 8 keer per jaar, maar vliegen zal nooit mijn hobby worden). Maar natuurlijk zou ik deze wens van Jord heel graag in vervulling laten gaan en daarom stap ik over mijn angst heen (makkelijker gezegd dan gedaan overigens!), ben ik mij druk aan het inlezen en voorbereiden en ben ik bezig om zomerse jurkjes in te pakken. Voor je het weet gaan we al!

Inpakken maar!
Als ik naar de stralende foto’s van Thailand op bijvoorbeeld Instagram kijk of door de folder van onze reisorganisatie blader dan kan ik niet anders dan kwijlen door de mooie plekken en afbeeldingen. Het lijkt er echt een paradijs, zo mooi! En dan de cultuur, de lachende mensen, het lekkere eten… Ik denk dat de reis echt een verrijking zal vormen, al vind ik het nu vooral heel erg spannend. Ik weet denk ik ook nog niet goed wat ik kan verwachten en ben daarom heel blij met de handige boekjes en foldertjes over Azië. We beginnen in Bangkok en gaan vervolgens naar het Noorden en bezoeken ten slotte ook het Zuiden waardoor we het grootste deel van Thailand mogen bewonderen. En wat het inpakken betreft: daar ben ik ook geen held in. Ik heb nog niet eerder voor zo’n lange tijd mijn koffer moeten pakken! Ik heb mijn zomergarderobe afgestoft en ben bezig met het klaarleggen van bikini’s, een goede zonnebril, slippers, shorts en jurkjes. We nemen ook snorkels mee, goede rugzakken en de camera’s mogen ook niet ontbreken. Nog even de laatste spulletjes aanschaffen (goede zonnebrandcrème, haarbescherming anti-muggenspray etc.) en dan zijn we er denk ik echt klaar voor!

Bangkok street food 
Ik heb alvast een heel leuk cadeautje gekregen, namelijk het boek Bangkok street food, waarin meer dan zeventig recepten staan en schitterende verhalen door de ogen, neus en mond van twee ervaren avonturiers Tom Vandenberghe en Luk Thys. Het boek biedt een totaalervaring op het vlak van koken en reizen, kortom een unieke culinaire reisgids.  Tom en Luk vertrokken begin 2015 naar Bangkok, naar de wortels van hun street food avontuur om de sfeer opnieuw op te snuiven. Street food is uitgegroeid tot een wereldwijde trend. Bijna elke stad heeft tegenwoordig minstens één maal per jaar een street food festival, maar nergens is het zo verankerd in de cultuur als in Thailand. De beste manier om de Thaise cultuur te leren kennen is dan ook door zelf aan te schuiven aan een van de talloze populaire eetstalletjes en dat gaan we dan ook zeker doen. Ik ben zo benieuwd naar dit kleurrijke land! Alle prachtige reisverhalen maken daadwerkelijk hongerig, niet alleen naar het eten, maar ook om het land te ontdekken en ik ben heel nieuwsgierig geworden hoe het voelt om daar te mogen zijn. En middels dit boek mocht ik alvast proeven van het bruisende stadsleven van Bangkok en mij laten inspireren door de eindeloze stroom van culinaire impressies. Het is echt een feestje om te mogen lezen, heerlijk!

Op naar Thailand, het land van de glimlach
We gaan deze week nog voor de verjaardag van mijn broertje naar een Thai, zo leuk! Kan ik gelijk een beetje proeven en wennen aan het eten. Ik denk dat de reis ons heel erg zal verrijken en ik ben ontzettend benieuwd naar de ervaring en belevenissen. Ik hou jullie op de hoogte en mocht je zin hebben in zomerse foto’s en kiekjes van Thailand: volg mij dan via Instagram @ByDagmarValerie waar ik af en toe foto’s zal posten als we WiFi hebben (even een lange tijd Koos Internetloos, dat wordt afkicken).

Ben jij al een keer in Thailand geweest? Zin om mee te gaan? Pak dan gauw je koffer!

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.