Blog

Wat moet je zien tijdens jouw stedentrip naar Londen?

tower bridge van londen stedentrip dagmar anne

Droom je weg van een stedentrip naar Londen? Dat snap ik helemaal, Londen is fantastisch! Ik vind de bruisende, kleurrijke en indrukwekkende hoofdstad geweldig. Een stedentrip naar Londen begint al met de voorpret. Op welke manier wil je de reis maken? Kies je voor een bootreis, de trein of het vliegtuig? Hoe dan ook kan je in een relatief korte periode in hartje Londen staan en genieten van de stedentrip. In 2019 bezocht ik met Anne de stad en we kijken terug op een onvergetelijk weekend. Ook in het verleden ben ik vaker in Londen geweest en ik hoop er op een dag met mijn gezin te kunnen genieten van een geweldige tijd. Ik heb mijn tips, bezienswaardigheden en ervaringen gedeeld in dit artikel. Lees je mee?

Op stedentrip naar Londen, wat moet je weten?

Je kunt in een relatief korte tijd in het hart van Londen staan. Er zijn verschillende manieren om naar Londen te reizen; per boot, de trein of bijvoorbeeld het vliegtuig. Pak je het vliegtuig, dan moet je even opletten op welk vliegveld je graag zou willen landen zodat je niet voor verrassingen komt te staan ( haha ervaringsdeskundige). Ook is het handig om te weten dat de officiële munteenheid van Engeland de pond sterling is. Op veel plekken in Londen kan je Britse ponden uit de geldautomaten halen, maar je kunt ook de pinpas gebruiken. Toch voelt het fijn als je wat Britse ponden op zak hebt voor de zekerheid.  In Londen kan je veel wandelend bewonderen, maar het metronetwerk is ook fantastisch. En natuurlijk mag een ritje in de dubbeldekker niet ontbreken tijdens jouw stedentrip! Vergeet bovendien niet dat het verkeer in Londen links rijdt, gelukkig staat het meestal goed aangegeven bij oversteekplaatsen.

Palace of Westminster, Buckingham Palace & Tower Bridge

Denk je aan Londen, dan denk je aan de bezienswaardigheden als de beroemde Big Ben, Palace of Westminster en natuurlijk de brug over rivier de Themes: de Tower Bridge van Londen. Ook de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace is echt iets om op jouw lijstje te zetten als je naar Londen gaat. Het is voor op het plein vaak wat drukker, maar als je even de rust op zou willen zoeken dan is een picknick in het park heerlijk. Wij hebben van te voren lekkere broodjes en een drankje gekocht en we genoten hier van het zonnetje. Je kunt daardoor volop genieten van Green Park of Buckingham Palace Garden.

national gallery monet dagmar valerie

Beste musea gratis te bewonderen

In Londen zijn veel bezienswaardigheden en musea gratis te bezoeken. Dit maakt de stedentrip extra aantrekkelijk, want je kunt bijvoorbeeld naar het Natural History Museum. Dit is een indrukwekkend gebouw in de wijk Kensington. In het museum zie je allerlei dinosauriërs, fossielen en mineralen. De toegang is echt gratis, geweldig toch? Ben je geïnteresseerd in oudheden en kunst? Dan is het British Museum een aanrader. Het plafond van dit gebouw is trouwens ook de moeite waard om te bewonderen. Het is er prachtig! Waar ik helemaal fan van ben (en uren rond zou kunnen dwalen) is National Gallery. Ik kan ontzettend genieten van dit museum voor schilderkunst. Het museum ligt aan de Trafalgar Square en de kunstwerken zijn er adembenemend.

sky garden uitzicht londen stedentrip dagmar valerie

Geweldig uitzicht over Londen

Er zijn verschillende plekken waar je een fantastisch uitzicht kunt hebben over Londen. Denk daarbij aan Londen Eye, het gigantische reuzenrad in Londen. Als je weet dat je naar Londen gaat, dan kan je ook Sky Garden boeken. Hier geniet je van een indrukwekkend panorama. Echt een aanrader!

Liefs uit Londen!

Hou je van de bruisende stad? Dan zou je zeker even een kijkje moeten nemen op Piccadilly Circus. Dit plein is samen met Trafalgar Square en Leicester Square, een van de bekendste pleinen in Londen. Piccadilly Circus is een belangrijk verkeersknooppunt, ontmoetingspunt en toeristische attractie. Loop bovendien zeker eens over Oxford Street, want dat is dé winkelstraat van Londen. En een bezoekje aan het meest beroemde warenhuis van de wereld mag natuurlijk ook niet ontbreken: welkom in de wondere wereld van Harrods!

Londen geeft energie, het is zo’n indrukwekkende stad. Er zijn ontzettend veel tips over Londen te delen, maar bovenstaande bezienswaardigheden zijn echt een must visit voor jouw stedentrip. Geniet van de reis en maak er onvergetelijke dagen van!

Ben jij al een keer in Londen geweest?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.