Waarom ik van bergen beklimmen zo’n kick krijg

Waarom ik van bergen beklimmen zo’n kick krijg

1001090_10201866862340225_1603396426_n

Na een flinke klim, genieten van de top. Bergen hebben mij altijd al aangetrokken en ik vind het heerlijk om lange tochten te maken. Wandelen doen we dan ook elke zomer, al denken velen dat bergen vooral in de winter prachtig zijn, in de zomer is de natuur er ook ge-wel-dig. Ik hoop dan ook dat we deze zomer een weekendje weggaan om lange wandelingen en tochten te maken. Ik vertel je waarom ik van bergen beklimmen zo’n kick krijg!

533637_10201743766942917_989029338_n

Ik kijk mijn ogen uit als we lekker een paar dagen de bergen ingaan. Mocht je het nog niet weten, ik kan een beetje over-enthousiast ‘WOOOOW’ roepen als ik iets bijzonders zie (van een vrolijke vlinder tot een uitzicht of gewoon een lekker koekje) waardoor ik vast al mensen aan een gehoorbeschadiging heb geholpen, waarvoor overigens mijn oprechte excuses. Ik ga er graag op uit en meestal stippelen we van te voren dan uit waar we gaan wandelen. Extra leuk om een stappenteller mee te nemen (ik draag graag de Garmin Vivofit) om te zien hoeveel stappen je hebt gezet tijdens de tocht. En het gebeurt dan ook regelmatig (oeps, ik ben schuldig!) dat we net wat extra kilometers lopen, omdat we tussendoor wat opvallende of mooie plekken naast de route hebben aangetroffen. Na elke bocht komt er immers weer een nieuwe kans op magische uitzichten!
1002317_10201743771223024_1815262268_n

Waar wij graag wandelen? We hebben ontzettend mooie tochten gemaakt in Oostenrijk, Polen, Slovenië, Zakynthos, Slowakije en meer landen in Europa. Het zijn vaak niet de duurste vakanties terwijl de ervaringen onvergetelijk zijn, al kan je het natuurlijk zo duur maken zoals je zelf wilt. Het begint bij het hebben van een uitrusting, bezuinig alleen niet op de schoenen want wandelen door bergen met blaren is geen feest. Kies daarom voor fijne schoenen zodat de schoenen aansluiten bij jouw voeten en behoefte. Laat je informeren over de mogelijkheden, de gemiddelde gemiddelde wandelcollectie is erg uitgebreid en kan voor de beginnende wandelaar overkomen als een doolhof aan kleding, schoenen en accessoires.  Een handige rugzak (ik heb net een nieuwe rugzak van Dakine) en functionele en compacte kleding zijn erg belangrijk. In de bergen kan het weer gauw omslaan, wees daarom op alles voorbereid. Ook extra drinken, eten en een opgeladen telefoon komen goed van pas. En dan kan het genieten en ontdekken beginnen!

1004472_10201743770423004_1682709202_n
Het beklimmen van bergen heeft iets heel magisch voor mij. Aan het begin van de tocht weet je nog helemaal niet wat je allemaal op je pad tegen gaat komen, je maakt keuzes om links of rechtsom te gaan, je moet soms flink doorbijten om te komen waar je wilt zijn en dan kan je na hard werken eindelijk genieten van het welverdiende uitzicht. Heel letterlijk kom je dit in het dagelijkse ook tegen met alles wat je wilt bereiken. Het brengt zowel fysiek als mentaal veel moois met zich mee, maar het komt niet uit de lucht vallen om bij de top te komen. Het is een beproeving die je aangaat en je verlegt je grenzen; de bergen hebben mijn hart gestolen!

Wandel jij graag in de bergen? 

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 24 reacties.

 1. Ik houd zeker wel van wandelen, maar door een probleempje met mijn voeten kan ik niet langer dan twee uur achter elkaar staan of lopen voordat het echt enorm pijn begint te doen en om nou bij een flinke klim elk halfuur een kwartier te rusten, lijkt mij geen goed plan…. Iets wat ik wel super jammer vind, want als ik je dit zo hoor vertellen, wil ik ook! xxx Lucinda
  Lucindainwonderland onlangs geplaatst…Dilemma: Zal Ik Ook YouTube Video’s Gaan Maken?My Profile

 2. britta

  Ik begrijp je helemaal. Vooral als je dan eenmaal bovenaan de berg bent, dat geeft echt zo’n kicken gevoel. Ik ben niet zo’n ervaren wandelaar, maar zou in de toekomst graag meer van dit soort wandelingen maken. Het liefst op mooie, verre bestemmingen.
  britta onlangs geplaatst…Dit wordt mijn zomer!My Profile

 3. Vera

  Ja, ik ben er ook gek op! En ben er ook mee opgegroeid. Waar ben je in Oostenrijk geweest? Ik heb vorig jaar nog over de wandelingen in Oostenrijk geschreven. Het is zo relaxt!

 4. Marion

  Ik vind het prachtig. Ik ben van mijn 11e tot mijn 15e of naar Zwitserland op vakantie geweest en heb daar heel wat af geklommen en gewandeld. Zo prachtig als je vervolgens boven bent en dan kan genieten van het uitzicht. Oh ik verlang nu echt weer terug….
  Marion onlangs geplaatst…Tag Someone Who Inspires YouMy Profile

 5. Kim

  Wandelen in de bergen vind ik heel erg fijn. :) Het is erg zo rustig, zo heerlijk. Daarnaast is het uitzicht prachtig én ‘behaal’ je iets – de top/de route.
  Kim onlangs geplaatst…VerwendicaptMy Profile

 6. Marion

  Oh bergen zijn ze mooi. Beklimmen lukt me niet meer, maar ik heb vroeger heel wat tochtjes gemaakt met mijn ouders in Frankrijk en later ook in Zwitserland. Prachtig. Wat een mooie uitzichten. Wat een rust komt er dan iedere keer weer over je heen.
  Marion onlangs geplaatst…Share Some Happiness: JuliMy Profile

 7. Kelly

  Wat een prachtige foto’s en wat een mooi stuk heb je geschreven! Ik ben zelf nog nooit in de bergen geweest. Dus ik vind het erg bijzonder om te zien!
  Kelly onlangs geplaatst…Travelplog | Valencia dag 1&2My Profile

 8. Denise

  Ik dacht even dat dit om figuurlijke bergen ging haha! Toen we een paar zomers geleden in Oostenrijk waren gingen we ook de bergen in. Zo mooi! Helaas lukte het me niet om telkens naar boven te lopen, maar vanaf een skiliftje en de afdaling is ook heel mooi!
  Denise onlangs geplaatst…Hello July! Doelen voor deze maandMy Profile

 9. Inge

  Ik heb hoogtevrees dus als ik maar niet te dicht langs aan afgrond loop, dan gaat het wel.
  Jammer genoeg heb ik nog nooit echt in de bergen gewandeld, maar ik snap wel wat voor iets magisch het heeft!
  Inge onlangs geplaatst…10 Food ConfessionsMy Profile

 10. Fijn artikel! Ikzelf woon tussen 4 bergketens, dus mijn uitzicht is niets anders dan groen en bergen :) En het is zo rustgevend om gewoon buiten te gaan zitten en rondkijken, ik geraak er compleet relaxed van :) Liefs! x
  Simovic-Vuceljic Natasa onlangs geplaatst…Opbergen doe je zo!My Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge