Blog

Voor het eerst als gezin van vier naar het strand!

strand Zeeland TOMS

Wat een feestje dat we tijdens onze eerste gezinsvakantie genoten van tropische temperaturen. We hadden uitstekend weer voor onze uitstapjes naar het strand. Waar ik eerst zat te twijfelen of het wel handig zou kunnen zijn vanwege mogelijke windkracht, zochten we nu naar mogelijkheden om schaduw te creëren. De dagen op het strand overtroffen al onze verwachtingen en we genoten van het ultieme vakantiegevoel in eigen land. Zeeland was prachtig en we kijken er met veel plezier op terug. Lees je mee?

Inpakken voor een dagje strand met het gezin

Wat neem je mee voor de perfecte stranddag met een newborn en peuter? Door hier van te voren over na te denken, lukte het (redelijk) om compact de juiste spullen mee te krijgen. Wel hebben we hier nu al van geleerd, want bij thuiskomst hebben we meteen een inklapbare bolderkar (donkerblauw) aangeschaft. Die gaan we zeker goed gebruiken de komende jaren en het scheelt een hoop zweet bij het verplaatsen van spullen (en de kids). Alleen al op Schiermonnikoog en in de Efteling zal de kar goed van pas komen, want je sjouwt wat mee als je jongere kinderen hebt. Een tentje, eten en drinken, handdoeken, zwemkleding en ten slotte speelgoed zoals een emmertje, schep en natuurlijk een graafmachine. Want stel je voor dat ik een graafmachine zou vergeten… Trust me, dan hadden we om kunnen draaien en hadden we slechts de duinen kunnen bewonderen voor een paar seconden.

Genieten van Zeeland en het strand

We hebben fantastische stranddagen beleefd in Zeeland, waar we perfect weer hadden. Wel moesten we continu smeren, want de zon scheen flink. Gelukkig stond ons pop-up strandtentje van Badenstrand in een worp, zodat het genieten meteen kon beginnen. Dit windscherm was hartstikke handig, omdat Simon er lekker in kon slapen en het eten zandvrij bleef. Lucas had zijn eigen strandtasje met ‘essentials’ en al snel voelden we ons extra veilig door het fort dat voor onze voeten werd gebouwd. We zochten schelpjes, probeerden te vliegeren (er stond helaas te weinig wind, maar dat mocht de pret niet drukken) en we aten vers fruit met een fantastisch uitzicht. Eindelijk weer de zee zien en met de voetjes in het warme zand. Heerlijk! Heel bijzonder vond ik het idee dat we slechts 1,5 uur rijden van huis waren, terwijl we er helemaal tussenuit waren. Na maanden in en rondom het huis te zijn, was dit een vakantie om nooit te vergeten. De eerste gezinsvakantie met z’n vieren was meer dan geslaagd. Op het park het fijne zwembad, de zwoele zomeravonden, een korte reistijd, de kids die zo goed sliepen in deze nieuwe omgeving, de potjes Rummikub; pretty perfect!

Met een netje ving Lucas visjes en krabbetjes om deze later weer te bevrijden, zijn trotse blik zal ik niet vergeten toen dit hem lukte. Ook hebben we lekker gewandeld en reden de boys met een trapkar een mooie route. Met een grote glimlach stapten we ons huis binnen. Heel bijzonder om een paar dagen te genieten van het ultieme vakantiegevoel ter afsluiting van mijn zwangerschapsverlof. Een verlof waarin werkelijk alles anders liep dan anders, maar waar ik vooral heel dankbaar op terug kan kijken. Deze vakantie vormde de kers op de taart.

Heb jij plannen voor de vakantieperiode?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.