Blog

Verona, de Italiaanse stad propvol liefde

Verona Arena

Een foto van de romantische stad propvol liefde, Verona. We zijn op vakantie geweest naar het Gardameer in Italië en daar hebben we intens genoten van de mooie omgeving. Het indrukwekkende meer, uitzicht op de bergen, Italiaanse ijsjes, de warme zonnestralen en Italiaanse straatjes… Het was een onvergetelijke vakantie. Verona leek ons geweldig om te bezoeken en daarom vertel ik je in dit artikel meer over deze stad en (zelf)liefde. Ga je mee op reis?

De prachtige stad Verona

Toen we onze reis naar het Gardameer met Canvas Holidays rond was, verdiepte ik mij in de heerlijke camping Bella Italia en de bezienswaardigheden waardoor de accommodatie werd omringd. De camping ligt in het zuiden en dat maakt het tot een perfecte uitvalsbasis om verschillende hoeken van het Gardameer te bewonderen. Zo zijn we Monte Baldo (de bergen) gegaan, maar ook het schiereiland Sirmione en het romantische Verona. Wist je dat Verona na Rome beschikt over de meeste bouwwerken uit de Romeinse periode? Op de foto zie je de must visit Arena di Verona. Dit Romeinse amfitheater uit de 1e eeuw na Christus is het op twee na grootste amfitheater in de wereld: alleen het Colosseum in Rome en het amfitheater in Capua zijn groter. Het heeft een uitstekende akoestiek, die per ongeluk ontdekt werd in 1913 toen een operazanger wilde oefenen op zijn rol als Radames in Aida. Sindsdien wordt er elk jaar in de zomer het Operafestival Verona gehouden. De Arena biedt plaats aan ongeveer 20000 toeschouwers, van wie het merendeel nog op de originele stenen zittingen plaats kan nemen.

Verona Romeo Julia balkon

Casa di Giulietta

Een andere hotspot van Verona is Casa di Giulietta; Shakespeares Romeo en Julia speelt zich af in Verona. Hoewel hij zelf nooit de stad heeft bezocht, heeft hij veel bekendheid gegeven aan Verona met dit werk. Het huis van Julia is te herkennen aan het beroemde balkonnetje, op de binnenplaats staat een bronzen beeld van deze jongedame. Het is er ontzettend druk, want iedereen komt graag even kijken bij deze beroemde highlight van Verona. Toch is het de moeite waard om te zien, als je toch al in de stad bent. Ook raden we je heel graag aan om te wandelen over de Romeinse brug Pontre Pietra, vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over Verona.

(zelf)liefde wens ik je van harte toe

Verona, de stad van de liefde. Maar hoe kan je liefde aan anderen doorgeven wanneer je geen liefde voelt voor jezelf? De dag beginnen met (zelf)liefde wens ik je van harte toe. Van hard naar hart voor jezelf. Door woorden en gedachtes vol warmte. Door jezelf te omarmen en te accepteren zoals je bent. Door te focussen op mooie, positieve eigenschappen want daar beschik jij over. Stop even met die gedachtes wat je allemaal moet van jezelf, maar gun jezelf de rust en de ruimte om vanuit jouw kracht te leven. Daar bereik je namelijk niet alleen nu, maar ook op de langere termijn veel meer mee. Koester jezelf en geef jouw warmte en liefde door aan anderen. Welke kanten van jezelf vind jij leuk? Waar mag je trots op zijn? Gun jezelf die warme woorden, want jij bent het waard.

Wat ga jij vandaag doen om even op te laden? Hoe kan je er (nog) beter voor jezelf zijn? Geniet van de warmte, de verbinding en het nu. 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.