Blog

Het vakantiegevoel vasthouden, hoe doe je dat? 5 tips!

Ik ben net terug van vakantie en geniet nog even van het vakantiegevoel. Ondertussen denk ik na over hoe ik het vakantiegevoel kan vasthouden, ondanks dat het dagelijkse straks weer gaat beginnen. Verplichtingen, moetjes, afspraken en activiteiten staan voor de deur en daardoor zakt het vakantiegevoel gauw weer naar de achtergrond en voor je het weet ben je weer terug bij het oude. Daar is natuurlijk helemaal niks mis mee, misschien is het zelfs hartstikke fijn! Maar mocht je het heerlijk vinden om het vakantiegevoel langer te behouden dan heb ik handige tips voor je op een rij gezet. Want hoe doe je dat eigenlijk?

(Her)beleef het moment voor het ultieme vakantiegevoel!

Ik hoop dat je een heerlijke vakantie hebt beleefd en je er mooie herinneringen aan over hebt gehouden. Gelukkig hebben we de foto’s nog! Waar je de vakantie ook gevierd hebt; ik gun dat je een relaxte tijd mocht ervaren en je opgeladen aan de nieuwe periode mocht beginnen. Wat was het hoogtepunt van jouw vakantie? Waar kijk je met veel plezier op terug? Welk groot en klein geluk mocht er op jouw pad komen en wat maakte deze vakantie écht onvergetelijk? Wat zag, voelde, rook, proefde je op dat ultieme geluksmoment? Door over deze vragen na te denken, beleef je het moment nogmaals.

Vakantiegewoontes, lessen en inzichten

Wat heb je geleerd van deze vakantie? Welke inzichten heb je opgedaan? Een vakantie is het perfecte moment om tot rust te komen, maar ook om na te denken over het pad dat je graag zou willen bewandelen. Of om te ontdekken dat je al heel goed bezig bent en dat je met een tevreden gevoel vooral blij mag zijn waar je staat. De lessen die je hebt opgedaan kan je juist nu verwerken in het dagelijkse, zodat je de vruchten mag plukken van de vakantie inzichten. Misschien vond je het heerlijk om meer te bewegen, wat houdt je tegen? Maak het voor jezelf concreet en duidelijk, zodat je extra gemotiveerd aan de slag kunt gaan. Vond je het heerlijk om buiten te zijn of eerder te gaan slapen? Doen! Wat je ook hebt bedacht om het dagelijkse fijner en lichter te maken, het gaat je lukken. Hou jouw heerlijke vakantiegewoonte zo lang mogelijk vast en geniet ervan!

Leuke plannen met de vakantiefoto’s

Al die gezellige en mooie vakantiefoto’s staan misschien nog op jouw telefoon of camera. Wat ga je daarmee doen? Misschien kan je er een fotoboek van maken of de leukste foto als achtergrond instellen op jouw telefoon! Door de foto’s te bekijken, komt al snel het vakantiegevoel weer boven!

Inhaalwerk vermijden om het vakantiegevoel te behouden

Vaak kom je thuis van vakantie en dan staat het (inhaal)werk al op je te wachten. Of de bergen was, strijk of andere huishoudelijke klussen die groeiden als kool toen je van de vakantie genoot. Hoe aantrekkelijk het ook is om je direct met nieuwe energie in al deze activiteiten en verplichtingen te storten, probeer het beetje bij beetje op te pakken. Door direct in de diepe, dagelijkse sleur te springen vermoord je direct het vakantiegevoel. Zonde, want het was juist zo’n relaxt gevoel waardoor je beste versie van jezelf kon zijn. Het is dus echt de moeite waard om weer langzaamaan te beginnen. Verspreiden van zowel zakelijk als privé werkzaamheden, verplichtingen en activiteiten is daarom echt een aanrader.

Blijf jouw eigen pad bewandelen

Op vakantie doe je allerlei ideeën en inspiratie op. Je stapt even uit jouw eigen omgeving en kunt overzicht creëren en alles op een rij zetten. Welk pad voelt goed voor jou? Waardoor krijg je energie en kan je opladen? Welke meningen van anderen belemmeren je om jouw pad te blijven volgen? Welke overtuigingen zitten je dwars om van jouw dromen werkelijkheid te maken? Het vakantiegevoel mag je ten alle tijden ondersteunen tijdens deze reis. Naar de vakantiebestemming toe en ook om weer veilig thuis te komen. In huis én bij jezelf.

Hoe weet jij het vakantiegevoel vast te houden? Deel jouw tips en inzichten in de comments en inspireer elkaar!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.