Blog

Travel – Romantisch weekend in Parijs

Augustus 20143
Paris is always a good idea! Het is je waarschijnlijk niet ontgaan dat ik het afgelopen weekend flink genoten heb met mijn vriend van Parijs (Excuus, dat was flink wat Parijs-spam op Instagram, maar aan de reacties te lezen vonden jullie het niet éxtreem vervelend gelukkig!). We gingen met twee vrienden van ons en het was ongelooflijk gezellig én romantisch. Alsof Parijs nog niet magisch genoeg is, was het er ook nog eens heerlijk zomers waardoor we optimaal konden genieten, so we did!

Op naar Parijs
Drie jaar geleden bestond de bestemming van de eerste reis die mijn vriend en ik maakten uit een lang weekend Parijs. We genoten hier toentertijd volop van en hadden een heerlijke tijd. Dit weekend zijn we samen teruggegaan en blikken we terug op een onvergetelijke tijd waarbij we elke minuut hebben genoten. We reden in vijf uurtjes naar deze romantische stad en parkeerden de auto bij het hotel. We kochten metrokaartjes en zo kan je je heel snel en goedkoop (onder de 26 jaar betaal je rond de drie euro voor een dagkaartje) vervoeren door Parijs, ideaal! Ik had mij goed voorbereid met prachtige boeken waaronder Parijs in stijl, Door & door Parijs en National Geographic Parijs gids. Als ik een citytrip maak, ga ik altijd met gidsjes op stap om meer te weten te komen over de omgeving, de cultuur en de gewoontes van het land en de stad.

Dag 1
Eerst gingen we naar de Arc de Triomphe, wat hadden we strak blauwe lucht! Vervolgens zochten we de Eiffeltoren op en deden we het spelletje wie de toren als eerste zou spotten, waarbij ik helaas niet won. Maar wat blijft de toren indrukwekkend en ongelooflijk groot! We wandelden langs de Seine, bezochten Montmartre en we staken een kaarsje aan in de Sacre Coeur. Het uitzicht vanaf de Sacre Coeur was waanzinnig, omdat je heel ver kon kijken en je de hele stad kon zien. Het leuke ‘Vogue’- shirtje dat je zowel in de fotocollage als in de video terugziet komt van de webshop Starz Trendstore vol leuke musthaves. Oh wat hadden we veel gelopen en toen we ons bed zagen in het hotel vielen we als een blok in slaap. Totdat ik rond 05:00 even wakker werd en zag dat het licht nog aanstond haha, oeps!

Dag 2
Op de tweede dag liepen we over Pont Neuf waar we ons slotje ophingen. Dit was echt een puntje van mijn bucket list (haha ik zeg altijd boeketlist, alsof het een bloemenlijstje is) en ik droomde om dit op een dag te kunnen doen met mijn lieve vriend.  Extra leuk, want het moment dat we het sleuteltje in de Seine gooien staat ook in de vlog! Ehm, mijn tas valt hier ook bijna in het water, maar dat terzijde haha. We zagen ook de Notre Dame, Centre Pompidou, prachtige tuinen en het Louvre.

Jardin des Tuileries
Mijn favoriete plek van Parijs blijft voor het mooie Louvre in de prachtige tuinen genaamd Jardin des Tuileries. Daar bij de vijver kan ik helemaal tot rust komen en ontspannen. De Franse taal op de achtergrond, het zonnetje in het gezicht en kwakende eendjes spetterend door het water; ik ben verliefd op deze plek. De dag sloten we af met Parijs by Night, we gingen naar de Eiffeltoren en het was zo mooi verlicht! Romantischer kan bijna niet, ik voelde mij echt het gelukkigste meisje op de wereld deze dag.

Vlog
Het was een weekend om niet snel te vergeten en we hebben er ontzettend van genoten. Nieuwsgierig naar meer? Bekijk dan de vlog op YouTube. Je kunt je ook abonneren op mijn kanaal zodat je als eerste op de hoogte bent van nieuwe video’s. Veel kijkplezier!

Ben jij al een keer in Parijs geweest?
Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook – Bloglovin – Twitter – Instagram – Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.