Blog

Travel – Hoogtepunten van het weekend in Praag

IMG_2332
Ben je al een keer in Praag geweest? Ik kan je vertellen dat wij onze ogen uitkeken. Het is echt een prachtige stad vol magische plekjes, mooie architectuur, vriendelijke mensen en heerlijk eten. Daarnaast was deze stedentrip ook nog eens heel budgetproof, ik vertel je er graag meer over en neem je mee naar Praag!
Plog bydagmarvalerie Praag travel
Over Praag – Praag is de hoofdstad en grootste stad van de Centraal-Europese republiek Tsjechië. De officiële naam is hlavní město Praha, wat hoofdstad Praag betekent. Het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en Praag wordt ook wel de Gouden Stad genoemd. Praag ligt aan de rivier de Moldau en vanaf Utrecht waren we zo’n 11 á 12 uur onderweg met de bus. Wij reisden met Vannood, een reisorganisatie waarmee wij al eerder busreizen hebben gemaakt naar Berlijn, Londen en Parijs. Dit beviel ons zo goed dat we ook heel graag hiermee richting Praag wilden reizen, al was dit de langste busreis die wij hiermee hebben gemaakt, het beviel ontzettend goed. Het hotel was in orde en het ontbijt was heerlijk, dit was bij de prijs inbegrepen. Tip: trek goede schoenen aan als je naar Praag gaat, want er is véél moois te zien!

Praag bydagmarvalerie
De Tsjechische kroon is de officiële munteenheid van Tsjechië, wij hebben vooral een bedrag gepind zodat we met de metro konden reizen richting het centrum. Voor de rest hebben wij voornamelijk ter plekke met de pinpas betaald en ook dit verliep heel soepel. De metro is overigens ook erg logisch en je was zo op de plaats van bestemming, alleen was de taal af en toe puzzelen. Gelukkig kan ik Pools en het Tsjechisch is daardoor te vergelijken met hoe het Belgisch klinkt voor Nederlanders. Het klinkt heel zacht, hartelijk en mooi, ik word er helemaal vrolijk van.

Plog bydagmarvalerie Praag travel
Wij kwamen eerst uit bij het Wenceslasplein, of Václavské námestí, dit is het toeristische middelpunt van Nove Mesto en het symbool van het Tsjechische verzet tegen het communisme. Eigenlijk is het Wenceslasplein helemaal geen plein, maar een glooiende boulevard met een middenpad vol bloemen. Aan de zuidzijde bevindt zich het Nationaal Museum – Národní muzeum – en het ruiterstandbeeld van de Heilige Wenceslas. Je kunt er leuk shoppen, maar ook vooral door de leuke straatjes richting het centrum lopen. Het is echt heel  sfeervol en te voet goed te doen. 

Plog bydagmarvalerie Praag travel
De Praagse Burcht kroont de heuvel aan de westelijke zijde van de Vltava, de Moldau, de rivier die Praag in tweeën deelt. Op de helling onder de burcht liggen tuinen en parken, de ideale plaats voor een (stevige) romantische wandeling die wij op de tweede dag hebben gemaakt. De Burcht van Praag, Praszky Hrad, is een verzameling van kerken, paleizen, torens, musea en prachtige tuinen.  Het uitzicht over Praag is ook zeker een aanrader om te bewonderen!

Plog bydagmarvalerie Praag travel
Astronomische klok – Ik had niet verwacht dat deze klok zo’n toeristische trekpleister zou vormen, maar een leuke sfeer hing er zeker. Het plein stond helemaal vol om te kijken hoe de apostelen voorbij schuifelden. Het uurwerk is bevestigd aan de zuidelijke muur van het Oudestadsraadhuis aan het Staroměstské náměstí van Praag. Als je een keer in Praag bent, dan is dit wel een must see, het hoort erbij!

Karelsbrug – Deze Karelsbrug staat bekend om haar romantische uitstraling en is wel 516 meter lang en bijna 10 meter breed. Ik vond de brug heel indrukwekkend, het was er heel koud, maar ook zo ongelooflijk mooi! De brug wordt beschermd door drie torens, waarvan 1 aan de zijde van de Oude Stad. Deze wordt beschouwd als een van de mooiste gotische bouwwerken van de wereld! Op de brug staan 30 standbeelden, de meesten gemaakt rond 1700. De uitsluitend voor voetgangers toegankelijke brug is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Praag.

Plog bydagmarvalerie Praag travel
Magisch – Overal waar je ook kijkt in Praag vind je mooie momenten, dat vond ik zo bijzonder! De stad ademt warmte uit, ook al was het ijs en ijskoud de dagen dat we er waren. Vergeet daarom niet hele warme sweaters en jassen mee te nemen als je in de winterperiode gaat. De lucht is er vele malen droger dan we in Nederland gewend zijn en de koud kan flink snijden. Maar daarentegen vormden de ijskristallen een glamoureus geheel en het was net een romantisch sprookje.

Praag bydagmarvalerie
Hard Rock Café Praag – Op aanraden van jullie tips hebben we gegeten in het Hard Rock Café in Praag. Vooral de spectaculaire 5 meter grote op maat gemaakte gitaar-vormige kroonluchter vond ik héél indrukwekkend. En het eten was er ook erg goed!

Staroměstské náměstí was een plaatje. We hadden ontzettend geluk dat precies dat weekend de kerstmarkten werden opgezet zodat we in de avond van de kerstsfeer konden genieten. Om in Praag in de kerstsfeer te komen voelde heel bijzonder, ik ben heel dankbaar dat we deze stedentrip samen konden beleven. Ik had het voor geen goud willen missen en de stad heeft echt mijn hart gestolen. Tot gauw prachtig Praag!

Praag bydagmarvalerie

Ben jij al een keer in Praag geweest?

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.