Blog

Tips en ontdekkingen voor een geslaagde stedentrip Barcelona

barcelona

Een onvergetelijke tijd vol hoogtepunten. Zo kijk ik terug op het lange weekend in Barcelona waar Anne en ik gezellig naartoe zijn gegaan. Het was een geslaagde tijd vol cultuur, lekker eten, warme temperaturen, shoppen en indrukwekkende architectuur. We keken onze ogen uit en Barcelona is oprecht een prachtige stad waar je volop kunt genieten, ontspannen en jezelf verrijken. Deze tips, highlights en ervaringen deel ik graag met je. Ga je mee op reis? Barcelona wacht op jou!

♧ Van het vliegveld naar de stad – Wist je dat je maar twee uur hoeft te vliegen om in Barcelona te komen? Van deur tot deur  is het natuurlijk langer, maar het vliegen vliegt letterlijk voorbij en voor je het weet sta je palmbomen te knuffelen en geniet je van de Spaanse zon. Om van het vliegveld naar de stad te komen, kan je gebruikmaken van de Aerobus die je naar het centrum brengt, neem daarvoor contant geld mee. Een enkele reis met deze bus kost ongeveer zes euro, let je goed op waar je uit moet stappen?

♧ Handig om te weten – Drink geen water uit de kraan, koop deze in flesjes bij de supermarkt. De Carrefour zit o.a. op de Ramblas en is relatief goedkoop. Je kunt in Barcelona gewoon met de euro betalen en je hebt op veel plekken wifi, ook vaak in de restaurantjes. Over restaurantjes gesproken, je betaalt op veel locaties 20% extra als je buiten op het terras besluit te eten. In Barcelona spreken de meeste mensen goed Engels, waardoor je je prima kunt redden met de taal, maar ook handen en voeten.

Sagrada Familia – Deze basiliek in Barcelona vormt een heus symbool en het staat nog altijd in de steigers. Er wordt hard gewerkt om deze basiliek af te maken, maar ik ben nu al onder de indruk van haar schoonheid. Hoe lang je er ook naar kijkt, je ziet steeds weer iets nieuws. De Sagrada Familia is gigantisch én heel erg mooi. Mocht je naar binnen willen (waar je tevens je ogen uitkijkt) dan raad ik je aan online de tickets voor deze bezienswaardigheid te bestellen om de lange wachtrijen te kunnen omzeilen.

La Pedrera (Gaudi) – Ik vond het echt de moeite waard om naar La Pedrera te gaan, het is een symbool geworden van Barcelona en het wordt ook wel Casa Milá genoemd. Het is dankzij haar golvende architectuur heel herkenbaar aan de buitenkant. Tevens verwacht je niet zo’n indrukwekkend dakterras met uitzicht over Barcelona. Mis deze bezienswaardigheid niet, want het is écht de moeite waard!

Park Guëll – Een vrolijk park met kleurrijke mozaïek, palmbomen, vrolijke papegaaien en een mooi uitzicht over Barcelona. Dit park is erg beroemd en daarom raad ik je aan om van te voren je tickets online te bestellen. Kom je diezelfde dag een bezoekje brengen, dan kan het zo zijn dat je pas over drie á vijf uur naar binnen mag. Er mogen maar een beperkt aantal personen naar binnen, waardoor je erg lang moet wachten. Door online je tickets te bestellen voorkom je deze wachtrij en kan je volop genieten en de tijd efficiënt benutten. Tevens is het de moeite waard om door het gratis deel te lopen, je geniet volop!

Lekker naar het strand – Je kunt heerlijk wandelen langs de boulevard van Barcelona, de palmbomen lachen je vrolijk tegemoet. De haven ziet er stralend uit en je kunt ook lekker genieten van het zandstrand waar de golfen in het warme zand verdwijnen. Trakteer jezelf op een lekker ijsje en geniet van de stralende zee. In de verte zie je het W hotel van Barcelona als een vin opdoemen. Een indrukwekkend gebouw in mijn ogen!

Fonteinenshow Monjuïc – Aan de voorkant van de berg Montjuïc zijn de trappen van het Palau Nacional de Montjuïc. Langs deze trappen zijn gigantische fonteinen aangelegd en halverwege de klim bevindt zich de Font Màgica, de ‘magische fontein’. Na zonsondergang komt de fontein tot leven, bekijk of vraag vooraf wanneer de fonteinenshow plaats zal vinden. Het is echt een happening om deze show bij te wonen en te zien hoe de fontein danst op muziek met een heuse lichtshow. Adembenemend, indrukwekkend en mooi!

Shoppen in Barca! – Oh wat kan je ontzettend goed shoppen in Barcelona, echt het is gevaarlijk voor de portemonnee om zoveel mooie winkels en fijne shops binnen handbereik te hebben. Zo hebben we geshopt op de Ramblas waar luxere winkels gevestigd zijn en de grote modeketens, maar ook in de shoppingmall La Diagonal (o.a. met Bershka, Zara, Lush, Primark en meer leuks) en de mooie shoppingmall aan het water: Maremagnum. Deze is mijn favoriet; het is compact vol mooie winkels en omgeven door water. Echt de moeite waard om even te bekijken, ook al kom je er niet voor het shoppen.

Lopen versus openbaar vervoer – Barcelona lijkt heel groot (geloof mij, het is groot genoeg haha), maar ondertussen is deze mooie stad ook heel gemoedelijk en indrukwekkend. Daardoor is het zeker geen straf om te voet bezienswaardigheden te bewonderen in plaats van voor het openbaar vervoer te kiezen. Dit kan uiteraard altijd, het is erg toegankelijk en niet heel duur, maar lopend is het zeker haalbaar. Vooral omdat je overal wel mooie plekken ziet die je anders niet had gespot, dat maakt het wandelen door Barcelona extra leuk. Wij hebben overwogen om lekker te gaan fietsen, maar vonden de paden hiervoor niet heel geschikt en lopend bleek het ook prima te gaan. Je kijkt je ogen uit! Detail: in vier dagen hebben wij 80 kilometer gelopen haha. Iets met fanatiek?!

Las Ramblas – Ken je Las Ramblas al? Dit is een beroemde promenade die tot aan het strand loopt. Wij hebben hier letterlijk twintig keer overheen gelopen, omdat we steeds deze straat als kern hadden. Je ziet er kraampjes, standbeelden, terrasjes en het is hier wat drukker. Het is een erg populaire straat en hier zijn veel toeristen te vinden. Let je goed op je tas? Wij werden goed gewaarschuwd om de bezittingen extra goed bij ons te houden vanwege zakkenrollers die hier flink actief zijn. Mocht je trek hebben? Het is erg gezellig om op het terras hier te gaan zitten, maar mocht je geld over willen houden voor de overige dagen dan geef ik je als tip mee om binnen te gaan zitten of de zijstraatjes van de Ramblas in te duiken. Dan eet je minstens zo lekker en betaal je slechts een kwart van het bedrag. Enjoy!

Ben jij al een keer in Barcelona geweest?

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.