Blog

Tips en bezienswaardigheden voor een stedentrip naar Turijn

Turijn Stedentrip vakantie bezienswaardigheden tips

Met mijn beste vriendinnetje Anne boekten we met srprs.me bestemming onbekend. Superspannend natuurlijk, maar vooral ook onvergetelijk en heel leuk. De voorpret was al goud waard, want waar ga je naartoe met alleen de informatie rondom de weersverwachtingen?! De trip kon alle kanten op, uiteindelijk kregen we op Schiphol de informatie dat we naar Italië zouden gaan: Turijn! We vonden het toen al heel geslaagd en leuk, maar lastig was het wel: er waren namelijk geen reisgidsen over deze Italiaanse stad beschikbaar. Daarom moesten we zelf ontdekken wat je er allemaal kunt doen. Tips, bezienswaardigheden en tricks op een rij!

Over Turijn
Zin in een unieke stedentrip? Dan raad ik je Turijn met veel plezier aan. Het was eerst een typische industriestad (het staat bekend om de herkomst van Fiat en natuurlijk ook de club Juventus), maar daar is weinig meer van over. Je kunt nu de Italiaanse sfeer op elke hoek van de straat proeven, het bevat mooie gebouwen en interessante musea. Ook is Turijn heerlijk om lekker te wandelen door de stad en natuurlijk mogen de lekkere hapjes niet ontbreken: je geniet er volop van de heerlijke maaltijden. Turijn is niet voor niets de hoofdstad van de slowfood! Je vliegt in twee uurtjes naar deze stad toe en Turijn is omringd door Alpen, mocht je een dagje over hebben dan is het ook de moeite waard om een kijkje te nemen in Milaan of de bergen in te gaan, net waar je zin in hebt!

Heerlijk eten – De Italiaanse keuken vind ik echt heerlijk! Of het nu pasta, pizza of lasagne is; wij hebben er volop van geproefd en genoten. Ik begin gelijk te watertanden als ik terugdenk aan de heerlijke pasta’s. Ook at ik er voor het eerst in mijn leven pizza Calzone haha. Dit was een foutje, ik dacht dat ik een platte pizza zou krijgen met heerlijke ingrediënten erop. Nu kreeg ik wel wat anders, maar het was minstens zo leuk en lekker!

Filmmuseum en Mole Antonelliana – Dit is hét symbool van Turijn en we vonden de toren er geweldig uitzien. Je ziet het veel terug op sleutelhangers en andere souvenirs, ook vonden we het ontzettend mooi om deze toren te bewonderen vanaf Monte Dei Cappuccini.

Shoppen – In Italië kijk je je ogen uit wat betreft het winkelaanbod en je kunt er heerlijk shoppen, zo ook in Turijn. We zijn er beiden heel goed geslaagd en je hebt er geweldige winkelstraten. Daar zeggen wij – shoppingqueens – geen ‘nee’ tegen natuurlijk!

Monte Dei Cappuccini – Wij zijn hier naartoe gelopen, het is een heuvel net buiten het centrum en de klim is even pittig, maar écht de moeite waard. Je hebt hier een geweldig uitzicht over Turijn, met als hoogtepunt het zicht op de Mole Antonelliana. Met een beetje geluk zie je in de verte de Alpen liggen. Deze hebben wij helaas niet gespot, maar dat maakt het natuurlijk wel helemaal af!

Rivier de Po – De Ponte Umberto I is in Turijn één van de mooiste bruggen over de rivier de Po. Wij hebben er nog lang gestaan om even in ons op te nemen dat we hier zijn. Het voelde even zo onwerkelijk en bijzonder om een weekendje in Turijn te mogen wandelen. Heerlijk!

Italiaanse sfeer – Trek comfortabele schoenen aan als je naar Turijn gaat, want je kunt praktisch alles te voet bereiken. Lekker wandelen door het centrum, de Italiaanse sfeer proeven op elke hoek van de straat en genieten. Ook de oranje trams zijn superleuk en lekker vrolijk.

Royal Palace – Ik heb héél lang gestaard naar Royal Palace, een prachtig paleis en indrukwekkend gebouw. Er zit ook een grote bibliotheek in, het is al erg bijzonder om rondom dit gebouw te lopen, je kijkt je ogen uit!

Ben jij al een keer in Italië geweest?

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.