Blog

Thailand Throwback – De reis van ons leven vol liefde en licht

Thailand dagmar valerie

Thailand1Ongelooflijk. Een jaar geleden stapten we het vliegtuig in om de reis van ons leven te maken. De eerste verre reis die we samen maakten had als eindbestemming het land van de glimlach: Thailand. En het is ook een reis geworden waar we met een grote glimlach op terug kunnen kijken. Wat hebben we prachtige herinneringen mogen maken op deze reis en er is écht veel gebeurd in dit jaar beseffen we ons nu. Zo stapten we het vliegtuig in als koppel, maar we kwamen als verloofden terug op Nederlandse bodem… Reis je mee terug in de tijd?

Als vliegangst je zodanig belemmert dat je er al een half jaar van te voren nachtmerries door kunt krijgen, dan is dat niet echt bevorderend voor de eerste verre reis die op de planning staat kan ik je vertellen. Ik heb heel erg last van vliegangst, maar ga deze angst tegelijkertijd niet uit de weg doordat ik eigenlijk altijd al van jongs af aan heb geleerd dat angsten te trotseren zijn. Door toe te geven aan de angst pak je alleen maar jezelf, je mist zoveel moois en dat is zo’n angst nooit waard (thanks lieve mama voor jouw geweldige opvoeding!). Eenmaal in het vliegtuig liet ik het los (ondanks hevige turbulentie) en heb ik de knop om weten te zetten dat ook het reizen van A naar B onderdeel zou worden van deze levenservaring die niemand van ons af zou kunnen pakken. Jord heeft al meerdere verre reizen op zijn naam staan, voor mij was dit echt de eerste keer en ik keek mijn ogen uit.

Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten, want het leek mij erg onwerkelijk om alle beelden, sferen en culturen te mogen ervaren die je alleen op foto’s van anderen ziet. Ik kon daar simpelweg met mijn hoofd niet bij dat ik het daadwerkelijk kon beleven. En dan val je door het bezoeken van Bangkok wel echt gelijk met de neus in de boter. Wat is dit een waanzinnige stad vol contrasten! We kwamen aan in Bangkok en nog voor ik mij kon beseffen dat ik aan de andere kant van de wereld liep met de liefde van mijn leven, stonden de longboats al klaar die ons over de rivier de Chao Phraya zouden vervoeren langs kleurrijke bezienswaardigheden die Bangkok rijk is. Vervolgens maakten we ook nog een indrukwekkende excursie door op de fiets te stappen – yes, met de beroemde gidsen van Co van Kessel – om op deze manier het kleurrijke Bangkok te mogen bewonderen. Als ik denk aan onze reis naar Thailand dan is deze fietstocht een van de hoogtepunten geweest en ik raak er nog steeds niet over uitgepraat.

Het werd een reis van noord naar zuid: langs prachtige tempels, door groene jungles en met uitzicht over tropische stranden. Van de Thaise geschiedenis, de voormalige hoofdsteden Ayutthaya en Sukothai, maar ook een bezoek aan de hel op aarde: de beruchte River Kwai. Ook de bergstammen in het noorden, de Jungle Flight door de boomtoppen en de olifantenopvang bij Chang Mai waren bijzondere ervaringen die we meenamen in onze rugzak om uiteindelijk te eindigen met deze reis in het prachtige Krabi en uit te rusten van alle indrukken in Phuket. Krabi hebben we voor altijd in ons hart gesloten, omdat we vol liefde terugdenken aan dit mooiste plekje op aarde. Jord vroeg mij hier namelijk midden in de mangroven op een kano ten huwelijk, een romantischere manier kon ik mij niet indenken. Het was magisch! Meer over het aanzoek kan je hier lezen.

Qua periode troffen we Thailand op haar mooist aan. Zo maakten we mee hoe het Lichtjesfestival, het Rivierenfestival en de verjaardag van de Koning werden gevierd. Tevens zagen we bij de River Kwai de herdenking die er jaarlijks plaatsvindt aan het eind van november met een groot vuurwerkspektakel en verschillende presentaties. Echt een geluk wat de timing van onze reis betreft, we hadden prachtig weer én zoveel extra’s aan vieringen. En bij het Lichtjesfestival – ook wel Loi Krathong genoemd – kunnen we iets heel bijzonders verklappen. Precies een jaar geleden was de hemel in Thailand schitterend door deze indrukwekkende viering van het licht. Iedereen mocht wens lampionnen opsteken en onze wens is inmiddels uitgekomen. Precies een jaar later ben ik namelijk hoogzwanger van ons eigen lichtpuntje: We made a wish and you came true

Thailand – het land van de glimlach – heeft samen met de hartelijke mensen haar mooiste glimlach aan ons laten zien gedurende de periode dat wij er verbleven. We hebben genoten van de kleurrijke cultuur, het heerlijke eten, de prachtige natuur, de adembenemende tempels, de fantastische stranden en vooral de lieve mensen waardoor we werden omringd. Het is een reis die ons voorgoed heeft gevormd, waar we de liefde en het licht mochten vieren en waar we nu nog steeds volop van genieten. Zowel de verlovingsring als inmiddels de trouwring draag ik met veel trots en ons lichtpuntje – dat we elk moment kunnen verwelkomen – draag ik onder én in mijn hart.

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.