Blog

Texel tips – Vakantie vieren op Texel

Texel is het grootste Nederlandse Waddeneiland vol bezienswaardigheden waar wij regelmatig naartoe gaan om te ontspannen en te genieten. Het ultieme vakantiegevoel komt je al op de boot tegemoet. Op Texel vind je musea, strand, horeca, gezellige dorpen en prachtige natuur. Toch ben je op vakantie in eigen land, terwijl het voelt alsof je er echt even helemaal tussenuit bent. Of je nu een dagje naar Texel gaat, voor een weekend of nog langer; ik heb mijn tips, ervaringen, bezienswaardigheden en Texel tips voor jou op een rij gezet. Heel veel reisplezier én een goede vaart toegewenst!

Teso boottocht naar Texel

Om op Texel te kunnen komen, maak je gebruik van de Teso bootdiensten. Het is daarom aan te raden om alvast je ticket online te bestellen zodat je zonder lange wachtrijen de boot op kunt. Je bent binnen twintig minuten op het eiland en als je goed kijkt zie je zelfs zeehonden tijdens het varen!

De Vuurtoren van Texel

De omgeving bij de Vuurtoren van Texel is onze favoriete plek in Nederland. De stranden zijn er zo overweldigend mooi, de duinen zijn er puur en in de zee zie je regelmatig wilde zeehonden zwemmen. Wist je dat de Vuurtoren van Texel 47 meter hoog is? En dat deze vuurtoren de enige in Nederland is, waar je aan drie kanten over zee uitkijkt? Bij helder weer kijk je over het Werelderfgoed Waddenzee naar Vlieland, Wieringen en kan je zelfs Den Helder zien!

Bezoek de Texelse bierbrouwerij

Het bier op Texel is puur en ambachtelijk, het is erg leuk om te zien hoe het bier wordt gebrouwen en om te ontdekken wat de speciaalbieren van Texel zo bijzonder maakt. Daarom kunnen we een rondleiding in de Texelse Bierbrouwerij zeker aanraden!

Zeehonden bekijken bij Ecomare

Ecomare op Texel is een natuurmuseum, een zeehondenopvang, een zeeaquarium en een vogelopvang. Ecomare ligt midden in het Nationaal Park ‘Duinen van Texel’. Via Ecomare kun je ook het duinpark bezoeken. Je kunt er uren rondstruinen en van alles te weten komen over de natuur van de wadden en de Noordzee. Nadat je alles hebt bezocht en gedaan hebt kun je heerlijk uitblazen in het restaurant. De zeehondenopvang en het zeeaquarium zijn ook een beleving op zich, zo kun je er heel dicht bij de zeehonden komen.

Tijdens het voeren (om 11.30 en 15.30) vertellen de verzorgers van alles over de zeehonden en de Waddenzee. Het zeeaquarium van Ecomare is ondergronds gebouwd. In de grote open aquaria leven tientallen soorten vissen, zeesterren, schaal- en schelpdieren. Per aquarium is een leefgebied nagebouwd. Zo zie je welke vissoorten er vooral in open zee leven en welke in de havens. Om 14:30u worden de dieren in het zeeaquarium gevoerd. Kijk voor meer informatie op Ecomare.nl. Veel plezier!

Wandeltochten over het eiland Texel

En last but not least komen wij heel graag naar Texel om de mooiste wandelingen aan zee te kunnen maken. Zowel over het strand als door de duinen genieten we volop van de prachtige natuur waardoor we worden omringd. De Krim en Nationaal Park Duinen van Texel zijn echte eyecatchers, bovendien kan je wandelend aan het strand zelfs wilde zeehonden spotten. Texel zit vol prachtige plekken en is ideaal voor de wandelaars of fietsers onder ons. Lekker sportief het vakantiegevoel tegemoet!

Het Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora

Het museum is het grootste Juttersmuseum van de wereld en in de verschillende ruimtes tref je exposities, films over jutterij en reddingsacties, maar vooral uiteenlopende voorwerpen die op het strand zijn aangespoeld. Het maakte echt indruk op ons en de toegangsprijs is heel toegankelijk, waardoor we je deze hotspot zeker aan kunnen raden. Bovendien is er ook een museumcafé, een grote speeltuin, souvenirshop en gezellige picknickplaats. Ook kan je in het museum leuke spelletjes spelen én is het mogelijk om deel te nemen aan de speurtocht. Een aanrader!

Gezellige dorpen op Texel

Aangezien Texel niet zo groot is, ben je ook in een korte tijd bij de leukste dorpen en stadjes die Texel rijk is. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan De Koog, Cocksdorp of Den Burg, echte aanraders als je opzoek bent naar sfeervolle en warme dorpen. Ideaal om hier bijvoorbeeld een terrasje te pakken!

Het lammetjesseizoen is geopend!

Texel staat bekend als hét schapeneiland van Nederland. Naar verwachting worden er tussen nu en half april 22.000 lammetjes geboren, de eerste lammetjes zijn al gespot en daarmee is het lammetjesseizoen officieel aangebroken. Texel telt slechts 13.500 inwoners, dus dit is gerust een lammetjes take-over te noemen. Niet voor niets is het eiland binnen deze periode een walhalla voor gezinnen, natuur- en dierenliefhebbers. In samenwerking met lokale schapenboeren heeft VVV Texel dit jaar de ‘Lammetjesradar’ gelanceerd. De online kaart bevat exacte locaties van pasgeboren lammetjes in het Texelse landschap. Zo kun je bijvoorbeeld een eigen lammetjestocht over het eiland uitstippelen en zal je bijna gegarandeerd lammetjes vrolijk zien ronddartelen. Naast de radar zijn de lammetjes ook via Instagram @lammetjesradar te volgen, waar schattige beelden met een hoog aaibaarheidsgehalte worden gedeeld.

VVV voor Texel tips

Texel is een verrijkend eiland waar iedereen tot rust kan komen en er de tijd van zijn leven zal beleven. Extra tip: breng een bezoekje aan de VVV van Texel (Emmalaan 66 in Den Burg) voor actuele informatie, alle hotels op Texelalle hotels op Texel, handige boekjes met de mooiste routes langs het strand, praktische Texel tips en de allerleukste souvenirtjes van het eiland!

Hopelijk heb je iets gehad aan deze Texel tips. Wat is jouw favoriete plekje van het eiland?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.