Blog

Texel – 7 X Tips, hotspots en bezienswaardigheden van het eiland

IMG_20170515_095516_217
Texel is het prachtige eiland vol bezienswaardigheden waar wij regelmatig naartoe gaan om te ontspannen en te genieten. De omgeving van Texel is er ontzettend mooi, wij kijken er onze ogen uit en het ultieme vakantiegevoel komt je al op de boot tegemoet. En toch ben je op vakantie in eigen land, terwijl het voelt alsof je er echt even helemaal tussenuit bent. Of je nu een dagje naar Texel gaat of voor een langere tijd; wij hebben onze tips, ervaringen en bezienswaardigheden van Texel voor jou op een rij gezet. Heel veel plezier én een goede vaart toegewenst!

Teso boottocht – Om op Texel te kunnen komen, maak je gebruik van de Teso bootdiensten. Het is daarom aan te raden om alvast je ticket online te bestellen zodat je zonder lange wachtrijen de boot op kunt. Je bent binnen twintig minuutjes op het eiland, maar wij vinden de boot altijd een geweldige beleving en genieten van elke minuut. Als je goed kijkt zie je zelfs zeehondjes tijdens het varen! Ook de meeuwen maken vrolijke dansjes door de lucht en vliegen met de boot mee. Op de boot is WiFi te vinden, maar ook een restaurantje en je kunt er fijn zitten. De boottocht is al een avontuurlijk en onvergetelijk begin van jouw trip naar Texel!

Het Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora – Ik heb altijd al een kijkje willen nemen in het Juttersmuseum en toen wij er eenmaal waren, keken we er onze ogen uit. Wat een vondsten en bijzondere items zijn er toch te vinden! Onvoorstelbaar dat het allemaal is aangespoeld, daar kan je soms echt geen voorstelling van maken. Het museum is het grootste Juttersmuseum van de wereld en in de verschillende ruimtes tref je exposities, films over jutterij en reddingsacties, maar vooral uiteenlopende voorwerpen die op het strand zijn aangespoeld. Het maakte echt indruk op ons en de toegangsprijs is heel toegankelijk, waardoor we je deze hotspot zeker aan kunnen raden. Bovendien is er ook een museumcafé, een grote speeltuin, souvenirshop en gezellige picknickplaats. Ook kan je in het museum leuke spelletjes spelen én is het mogelijk om deel te nemen aan de speurtocht. Aanrader!
20170512_130237
De Vuurtoren – De omgeving bij de Vuurtoren van Texel is onze favoriete plek in Nederland. De stranden zijn er zo overweldigend mooi, de duinen zijn er puur en in de zee zie je regelmatig wilde zeehondjes zwemmen. Mag ik alsjeblieft weer terug? Ik kan niet wachten tot onze volgende trip naar Texel! Wist je dat de Vuurtoren van Texel 47 meter hoog is? En dat deze vuurtoren de enige in Nederland is, waar je aan drie kanten over zee uitkijkt? Bij helder weer kijk je over het Werelderfgoed Waddenzee naar Vlieland, Wieringen en kan je zelfs Den Helder zien! Geniet mee van dit prachtige Texelse pareltje!

Lammetjes – Is lammetjes knuffelen je hobby? Dan zit je op Texel helemaal goed! Schattige wollige lammetjes die dartelend en springend door het weiland gaan. Wie wordt daar nou niet vrolijk van? Nog leuker wordt het als je die lammetjes kunt knuffelen! Dat kan bijvoorbeeld op Schapenboerderij Texel. Zij hebben bijna het hele jaar door lammetjes. Die zijn dol op aandacht en laten zich graag aaien en knuffelen. Op deze boerderij op Texel, vlakbij Den Burg op het mooie Waddeneiland Texel, maak je kennis met de schapenhouderij en het boerenleven. Zij vertellen je van alles over ons werk op de boerderij en in de stal loop je tussen de schapen en maak je kennis met de lammetjes. Met een beetje geluk kun je zelfs een geboorte meemaken! Een bezoek aan Schapenboerderij Texel is een echte aanrader voor jong en oud. Bij hen hoef je je niet te vervelen. Behalve schapen lopen er op het bedrijf namelijk ook dwerggeitjes, kippen, varkens, loopeenden, konijnen, pony’s en zelfs een ezel rond. Kom lekker rollen in het stro, picknicken op het boerenerf, ponyrijden of koffiedrinken in deze gezellige boerderijwinkel!

Texels bierbrouwerij – Sinds Jord de Skuumkoppe van de Texelse Bierbrouwerij heeft ontdekt, drinken we er altijd eentje als we op Texel zijn. Hij geniet volop van het karaktervol donker witbier dat smaakt in ieder jaargetijde. Het bier op Texel is puur en ambachtelijk, het is erg leuk om te zien hoe het bier wordt gebrouwen en om te ontdekken wat de speciaalbieren van Texel zo bijzonder maakt. Daarom kunnen we een rondleiding in de Texelse Bierbrouwerij zeker aanraden!

Ecomare – Ecomare op Texel is een natuurmuseum, een zeehondenopvang, een zeeaquarium en een vogelopvang. Ecomare ligt midden in het Nationaal Park ‘Duinen van Texel’. Via Ecomare kun je ook het duinpark bezoeken. Je kunt er uren rondstruinen en van alles te weten komen over de natuur van de wadden en de Noordzee. Nadat je alles hebt bezocht en gedaan hebt kun je heerlijk uitblazen in het restaurant. De zeehondenopvang en het zeeaquarium zijn ook een beleving op zich, zo kun je er heel dicht bij de zeehonden komen. Tijdens het voeren (om 11.30 en 15.30) vertellen de verzorgers van alles over de zeehonden en de Waddenzee. Het zeeaquarium van Ecomare is ondergronds gebouwd. In de grote open aquaria leven tientallen soorten vissen, zeesterren, schaal- en schelpdieren. Per aquarium is een leefgebied nagebouwd. Zo zie je welke vissoorten er vooral in open zee leven en welke in de havens. Om 14:30u worden de dieren in het zeeaquarium gevoerd. Kijk voor meer informatie op Ecomare.nl. Veel plezier!IMG_20170513_222145_259
Wandeltochten – En last but not least komen wij heel graag naar Texel om de mooiste wandelingen aan zee te kunnen maken. Zowel over het strand als door de duinen genieten we volop van de prachtige natuur waardoor we worden omringd. De Krim en Nationaal Park Duinen van Texel zijn echte eyecatchers, bovendien kan je wandelend aan het strand zelfs wilde zeehonden spotten. Texel zit vol prachtige plekken en is ideaal voor de wandelaars of fietsers onder ons. Lekker sportief het vakantiegevoel tegemoet!
20170519_211443
Wij verbleven een lang weekend in een Landal huis in het Beach Park, dit beviel ons ontzettend goed en we konden zo naar de zee lopen. Het huisje was lekker ruim opgezet en bevatte een heerlijk bad, open haard, tuin en mooie keuken. Ook de winkeltjes zaten om de hoek en aangezien Texel niet zo groot is, ben je ook in een korte tijd bij de leukste dorpen en stadjes die Texel rijk is. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan De Koog, Cocksdorp of Den Burg, echte aanraders als je opzoek bent naar sfeervolle en warme plekken. Ideaal om hier bijvoorbeeld een terrasje te pakken! Voor de golfliefhebbers is er zelfs een een mooie golfbaan ‘De Texelse’, maar er staat altijd meer wind dan het lijkt, dus daar moet je wel rekening mee houden. Dol op vliegtuigen? Ook dan zit je op Texel helemaal goed, want er is zelfs een vliegveld aanwezig op het eiland waar o.a. parachutisten genieten van mooie sprongen. Ik kan uren doorpraten over hoe fantastisch Texel is, maar het is zoveel leuker om het zelf te ervaren!

Texel is een verrijkend eiland waar iedereen tot rust kan komen en er de tijd van zijn leven zal beleven. Extra tip: breng een bezoekje aan de VVV van Texel (Emmalaan 66 in Den Burg) voor actuele informatie, handige boekjes met de mooiste routes van Texel, praktische tips en de allerleukste souvenirtjes van het eiland!

Ben jij al een keer op Texel geweest? Geniet ervan én kijk er je ogen uit. Een onvergetelijke tijd toegewenst!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.