Blog

Terug uit Londen – Geweldig hotel, mooi weer en Sky Garden

londen dagmar valerie stedentrip

Ik heb twee geweldige dagen Londen achter de rug, het was een onvergetelijke stedentrip die ik met Anne maakte. Elke jaar maken we een leuk tripje en dit jaar genoten we van deze bruisende en kleurrijke hoofdstad. Londen was echt te gek, maar we hadden ook zoveel geluk met het weer en het geweldige hotel! Alles was meer dan perfect, we konden ons geen mooiere omstandigheden voorstellen. Alleen misten we bijna het vliegtuig op de terugweg haha, oeps! Ik vertel je meer over onze stedentrip naar lovely Londen! 

Bijna de vlucht gemist

Ik vertelde al in de intro dat we enorm boften met het weer. Voor een stedentrip waren het de perfecte omstandigheden: 20 graden en zon is fantastisch. Londen meemaken met een strak blauwe lucht is een zeldzaamheid waar wij volop van konden genieten. Dat maakte dat de stad er nog mooier uitzag! We vlogen vanaf Eindhoven Airport naar Stansted Airport, achteraf gezien was dat niet zo handig. Je hebt verschillende vliegvelden waardoor je gemakkelijk en snel in hartje Londen kunt zijn, maar daar hoort Stansted Airport niet bij hebben we ontdekt. Je moet nog 2 uur met de bus reizen voordat je in de stad bent, terwijl de vlucht 45 minuten duurt haha. Detail! Dat maakte dan ook dat de terugweg spannend was, we haalden de vlucht op het nippertje.

Geweldig hotel, ik wil terug!

We verbleven in een geweldig hotel (Novotel Waterloo) die ik graag wil aanraden. Het hotel is gesitueerd in een rustig deel van Londen, maar het uitzicht was fenomenaal. Als je geneigd bent om met open mond uit het raam te staren in plaats van de stad in te gaan, dan zegt dat genoeg denk ik haha. We sliepen met zicht op de Big Ben én Londen Eye, terwijl we tegenover het Garden Museum zaten. Fan-tas-tisch! En dan heb ik het nog niet eens gehad over het verrukkelijke hotelontbijt en het diner dat bestond uit de lekkerste burger en frietjes die ik ooit heb gegeten.  Ik wil terug!

Sky Garden uitzicht

Ik wil heel graag Yvonne bedanken voor de geweldige tip die zij heeft gegeven door te benoemen dat Sky Garden een aanrader is. Zonder Yvonne hadden we deze te gekke hotspot nooit kunnen bewonderen en ik kan er van enthousiasme uren over praten. Ik bedoel, uitzicht over de Theems én heel Londen + de lekkerste drankjes op de 35e verdieping inclusief een botanische tuin? Ja, deze combinatie is goud waard én GRATIS! Ik geloofde het ook niet, totdat ik op de site de tickets moest boeken (dat moet wel, vanwege de populariteit heb je een online reservering nodig. Ga je naar Londen, boek dan op tijd zodat je er ook naartoe kunt) en niets hoefde af te rekenen. We hadden geluk dat er geen wolkjes aan de lucht waren, waardoor we kilometers ver konden kijken over heel Londen. Ben je in Londen, dan is dit uitzichtpunt echt de plek waar je ultiem kunt genieten. Veel plezier!

Bezienswaardigheden in Londen

Natuurlijk moesten de traditionele bezienswaardigheden ook worden bekeken. Nu zijn we al vaak in Londen geweest, waardoor het geen must was om alles te zien, maar we vonden het mooi om onze stedentrip te beginnen bij Buckingham Palace. Met mijn oma grapte ik dat ik er even op bezoek zou gaan bij Queen Elizabeth, maar wat bleek: ze organiseerde een Royal Garden Party die dag! Daardoor stroomde het plein voor Buckingham Palace vol met prachtig geklede dames en heren in Engelse stijl met imposante hoeden en stijlvolle outfits. Heel gaaf om te zien en wat een timing ook. We keken er onze ogen uit! We hebben heerlijk geluncht in het park, voorin gezeten in een rode dubbeldekker bus en gewandeld over de Tower Bridge. Over het wandelen gesproken, de eerste dag liepen we 21 kilometer! We hebben uren gekletst, gelachen, genoten en gevierd dat we in deze mooie stad mochten zijn.

Ik hakte de knoop door…

Ook hebben we een kijkje genomen bij National Gallery waar ik geïnspireerd en vol energie de deur weer uitliep. Ik ben bovendien geïnfluenced bij Piccadilly Circus, daar draaiden ze een reclame van de Samsung S10 en mijn telefoon liep steeds leeg + mijn camera was stuk. Eindelijk hakte ik de knoop door en de nieuwe telefoon komt vandaag binnen.  Tijd om nog meer mooie herinneringen op een geweldige manier vast te leggen. Het was een fantastische reis en ik geniet helemaal na!

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen hoe we ons hebben vermaakt in het mooie Londen! Ben jij al een keer in Londen geweest? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.