TAG – 14 X vragen over reizen die ik beantwoord
Ciao bella Italia ❤️ @annesolveignl en ik hebben een heerlijke tijd gehad en drie (!) dagen achterelkaar gekletst en gelachen. Dat wordt afkicken straks... ✈️ #happy #friends #italia #travel

TAG – 14 X vragen over reizen die ik beantwoord

Welke landen van de wereld heb ik eigenlijk al gezien? En waar zou ik nog echt heel graag naartoe willen gaan? En met wie ga ik meestal op reis? Op de blog van 2WMN.nl beantwoordde Willemijn vrolijke vragen van de Been There Done That – Tag over reizen (klik hier voor het artikel van Willemijn)en ik vond haar antwoorden zo leuk om te lezen. De tag is bedacht door de superleuke en creatieve blogger Alyssa .Toen ik het artikel van Willemijn las, voelde ik reiskriebels en begon de inspiratie te stromen. Het leek mij ook heel erg leuk om deze vragen te beantwoorden, in dit artikel lees je het resultaat!

Welke landen van de wereld heb je al bezocht? 
Gelijk een moeilijke vraag, want dan moet ik toch even de kaart erbij pakken. Ik denk dat ik de landen nu allemaal heb, wat is het stiekem een lange lijst geworden!

België, Duitsland, Polen, Frankrijk, Spanje, Engeland, Turkije, Tunesië, Bulgarije, Oostenrijk, Slowakije, Tsjechië, Italië, Griekenland, Macedonië, Albanië en Kroatië. Als je dit leest hang ik misschien wel ergens tussen Thailand en Nederland in de lucht en ben ik bezig met de terugreis. Spannend!

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje? Met andere woorden: waar wil je ECHT nog een keertje heen?
Ik wil heel graag nog écht een keertje Amerika bewonderen. Ik heb zoveel van het land gezien op foto’s, in films en prachtige reisverhalen gehoord van familie en vrienden. Dat maakt mij heel erg nieuwsgierig om het land te gaan ontdekken. Ook zou ik heel graag Noorwegen willen bewonderen, daar heb ik ook zoveel geweldige foto’s van gezien. Ik kan niet wachten!

Wat is jouw meest ideale vakantie? (strandvakantie, shopping trip, culturele vakantie, etc.)
Hmmm… lastige vraag! Ik vind denk ik een combinatie van strand, actief en cultureel fantastisch. Zo ervaar ik het als heerlijk om lekker op een strandbedje te lezen in de zon terwijl je de zee op de achtergrond hoort. Ook vind ik het heerlijk voor de afwisseling om het land te ontdekken en cultuur te snuiven. Af en toe wat winkeltjes in en uit hoort daar ook bij. Pretty perfect!  Een ideale vakantie draait voor mij om ontspanning, ontdekken en opladen, als ik dat kan doen is het voor mij geslaagd.

Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?
De Plitvice meren in Kroatië schieten mij gelijk te binnen. Dat vond ik zo sprookjesachtig mooi dat het mij altijd is bijgebleven. Ik wil deze meren heel graag nog een keertje aan Jord laten zien, ik denk dat hij het ook als magisch gaat ervaren.

Ben je al eens voor werk naar een leuke bestemming gestuurd? Zo ja, waar?
Ik zie mijn blog niet als werk, maar als een uit de hand gelopen hobby waar ik superlieve vriendinnetjes door heb mogen ontmoeten, met lieve lezeressen in contact ben gekomen en mooie ervaringen door mag opdoen. Voor mijn blog ben ik o.a. naar Oostende, Antwerpen en Milaan geweest. Deze citytrips zal ik nooit vergeten!

Met wie ga je meestal op reis? 
Ik ga meestal op reis met Jord, we vullen elkaar perfect aan en hebben dezelfde wensen. Ook vinden we het ontzettend leuk om de combinatie van actief, cultuur en ontspanning in de vakantie te verwerken. Ook ga ik met mijn moeder en broertje regelmatig weg, die momenten zijn altijd een groot feestje vol gezelligheid. En Anne en ik hebben samen al mooie plekken bezocht en dat willen we in de toekomst veel vaker gaan doen, het was zo geslaagd! Onvergetelijke citytrips hebben we gemaakt, op naar meer!

Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan? (dit mag iedereen zijn: familielid, vriend(in) of beroemd persoon)
Met blogvriendinnetjes naar New York! We zijn allemaal fan van deze stad en hoe leuk zou het zijn om met hen gezellig New York onveilig te maken? Ik stem voor!

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?
Jord, mama, mijn broertje, Anne en Stephen. En Poes. En dan  maar hopen dat er kokosnoten op het eiland liggen en vishengels zodat we een beetje kunnen eten. Mag ik mijn e-reader meesmokkelen? En mijn bikini? En mocht er nog ruimte over zijn: zakken vol met chips yay!

Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?
Yes, Nederland is echt prachtig en ook hier zijn we op vakantie geweest. Ik ga heel graag naar het strand en de Waddeneilanden vind ik prachtig. Daar kom ik zo tot rust, ik vind het heerlijk om er te mogen zijn. Echt een aanrader!

Ga je liever naar een attractiepark of naar een dierentuin?
Dat is een leuke vraag, maar tegelijkertijd niet de makkelijkste. Ik vind attractieparken heel erg leuk. We zijn recent nog in De Efteling geweest en dat was zo gezellig! Maar ik weet dat Jord fan is van dierentuinen, hij is echt een wandelende encyclopedie en weet zoveel van dieren af! Vanwege Jord zou ik liever naar een dierentuin gaan om uren naar hem te luisteren en mooie dieren te zien. Of nog beter nu deze vragen toch over reizen gaan: de dieren in het wild te mogen bewonderen staat nog hoger op de wishlist.

Zou je liever een ski- of een zonvakantie willen hebben?
Ik hou van de zon, dus deze vraag is een eitje. Heel graag een zonvakantie please!

Wat is jouw leukste vakantie-herinnering?
Wauw ik heb zoveel mooie vakantie-herinneringen dat het er echt teveel zijn om op te noemen. Wat een luxe eigenlijk om te mogen kiezen! Mijn meest recente leukste vakantie-herinnering is het lange weekend Barcelona met Anne. Als ik daaraan denk krullen mijn lippen weer omhoog, want we hebben dat weekend zoveel gelachen dat ik niet eens wist dat het kon! Wat ik ook heel erg mooi vond was toen Jord en ik samen naar Londen gingen tussen kerst en Oudjaarsdag. Alles was zo mooi verlicht en sfeervol. Daarnaast kies ik ook voor de herinnering met mama en mijn broertje in de bergen toen we de top bereikten van een hoge berg. Dat gaf zoveel voldoening, kracht en energie! We voelden ons alsof we de hele wereld aankonden, echt te gek!

Wat is jouw minst leuke vakantie-herinnering?
Dan moet ik gelijk denken aan die keer dat we in een sneeuwstorm stonden. 31 uur lang hebben we met de auto gereden van Kraków (Polen, waar mijn familie woont) naar huis. Een rit waar je normaal gesproken 14 uur over doet, werd toen verdubbeld en de snelwegen stonden helemaal vast omdat alles zo glad was en we waren ingesneeuwd. We reden zachtjes door gigantische tunnels van sneeuw als er weer even beweging in kwam en de verwarming mocht maar af en toe aan om te voorkomen dat de accu uitviel geloof ik. Haha wat een avontuur was dat! Ik was toen nog heel klein en maakte mij meer zorgen of de Baby Born het niet te koud had… Zucht.

Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?
Als je dit leest ben ik nét terug uit Thailand of hang ik nog ergens in de lucht dus mij hoor je niet klagen. We waren drie weken aan het rondreizen en dus heb ik de vakantie voor dit jaar gehad. We gaan nog een dagje naar Duitsland om een kerstmarkt te bekijken en voor je het weet is het jaar dan al om. Time flies!

Naar welk land zou jij graag nog op vakantie willen gaan?

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Dit bericht heeft 19 reacties.

 1. Kelly

  Wát een prachtig artikel! Ik krijg meteen zin om een reisje te boeken! Ik wil ook nog een heleboel! Zo wil ik echt nog een keer naar Kopenhagen, New York en Tim eindelijk eens Londen laten zien. Die gaat heel vaak voor zijn werk naar Londen, maar heeft nog geen tower bridge gezien, omdat die altijd in een buitendeel van Londen zit. Aaaaah ben zo benieuwd naar je verhalen over Thailand!
  Kelly onlangs geplaatst…Ditjes en datjes #7My Profile

 2. Kirsten

  Hier word ik zo blij van! Bij elke vraag ga ik meteen bedenken wat mijn antwoord zou zijn en ik kwam tot de conclusie dat New York wel echt boven op mijn lijstje staat. We zijn al een paar keer naar Amerika geweest (zó gaaf!), maar (nog) niet die kant op. Australië zou ik ook wel héél graag een keer willen bezoeken, maar dat wordt nog wel even doorsparen ;-)

  En ik moet zeggen, na al je prachtige Thailand foto’s op instagram ben ik ook wel heel benieuwd geworden naar dat land… Haha! Kom maar op met die Thailand verhalen!
  Kirsten onlangs geplaatst…DIY lichtjes van papierMy Profile

 3. Femke

  Ik vind een reis waarin ontspannend wordt afgewisseld met actief en ondernemen ook heerlijk en het fijnste! Ik zou heel graag naar Cuba, Zuid-Afrika, Australië, Canada en allerlei Aziatische landen toe willen gaan!
  Femke onlangs geplaatst…Een KICKSTART naar een gezonder lichaam?My Profile

 4. Frauke

  Hele leuke antwoorden om te lezen! Wat heerlijk dat je al zo vaak de kans hebt gehad om de wereld te zien :). Reizen is iets wat ik later ZO vaak wil gaan doen, nu heb ik er niet altijd geld & tijd voor maar bijvoorbeeld de Plitvice meren in Kroatië wil ik asap eens zien, die lijken me inderdaad prachtig :D. X
  Frauke onlangs geplaatst…Deze kerstboom gaat eeuwig mee (en is supermooi!)My Profile

 5. Amy

  Wat is dit een leuke tag om te lezen! Zo’n sneeuwstorm is vreselijk, mijn moeder heeft dat vorig jaar in Frankrijk gehad en die nacht doorhalen was echt niet tof. Ik zou heel graag een keer naar Canada en New York willen! :)
  Amy onlangs geplaatst…Winnen: een winters ontspanningspakketjeMy Profile

 6. Romy

  Superleuk dit om te lezen! Ik heb zo genoten van al je mooie foto’s van Thailand en reis artikels zijn de leukste artikels om te lezen vind ik haha. Wat heb je al veel mooie landen mogen bezoeken, en jaaa Amerika en Noorwegen staan ook zeer hoog op mijn lijstje. Ik vind het ook heerlijk om binnen Nederland op vakantie te gaan, maar mijn voorkeur gaat stiekem toch naar het buitenland!
  Romy onlangs geplaatst…DIY Christmas candy garland!My Profile

 7. Ahw erg leuke tag om te lezen hier hou ik van op zo’n dag als vandaag! Ik zou heel graag naar thailand of de maladieven gaan! liefs

 8. Sabine

  Noorwegen is zó mooi! Vooral ook het noorden en de Lofoten! Zou graag eens terug gaan… ik zou wel weer eens naar Nederland willen, maar dan meer voor familiebezoek dan vakantie natuurlijk :) Verder stedentripjes hier in de buurt, zoals Quito ofzo, staan hoog op de lijst! Ben benieuwd wat 2016 gaat brengen :D
  Sabine onlangs geplaatst…Fotoblog: de Nacht van de KaarsjesMy Profile

 9. Alyssa

  Wat leuk dat je de tag hebt ingevuld lieve Dagmar <3! Leuk om jouw antwoorden te lezen. En lief dat je mij vernoemd hebt in het intro :-) x
  Alyssa onlangs geplaatst…OOTD | REDMy Profile

 10. Linda

  Wat heb je toch al veel mooie landen mogen bezoeken én zien. Prachtig! Reizen maakt je zo rijk, ik kan het daarom iedereen écht aanraden. En je reis zit er alweer op.. Wat vliegt de tijd toch! Ik kijk nu al uit naar je verhalen, je foto’s op Instagram zijn in ieder geval al prachtig! <3 En voor je vlog mogen reizen lijkt mij écht een kroon op je blogwerk, zó onwijs tof!
  Linda onlangs geplaatst…Inspirerende Instagram accounts #3My Profile

 11. Natasja

  Wat een leuke vragen!! Ik zou ook echt heel graag naar Amerika willen! Dat staat al zó enorm lang op mijn bucket list. Maar ’t is zó duur… :( Ooit ga ik er naar toe. Het mooiste land waar ik ooit geweest ben is Indonesië! Ik heb daar in 2005 een rondreis gedaan door Java en Bali en in 2007/2008 heb in Bandung (grote stad op Java) stage gelopen op een basisschool. Indonesië zit echt in mijn hart! <3
  Natasja onlangs geplaatst…Alle blogs in mijn favorietenMy Profile

 12. Wanda

  Leuk om te lezen! Die plitvice meren lijken me ook geweldig om te zien, ben gek op watervallen en probeer in elke vakantie wel 1 of 2 mee te pikken. Deze tag staat inmiddels in mijn concepten klaar, moet allee nog wat foto’s uitzoeken.

 13. Marike

  Leuke blog! Noorwegen en Amerika ben ik allebei geweest, en zou ik je zeker aanraden! Amerika is super divers ook, en genoeg mooie stranden. Ik ga volgende week naar Florida, o.a. naar Miami en the Keys. Ben super benieuwd!
  Marike onlangs geplaatst…Tzatziki rook nog nooit zo lekkerMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge