Blog

TAG – 14 X vragen over reizen die ik beantwoord

Welke landen van de wereld heb ik eigenlijk al gezien? En waar zou ik nog echt heel graag naartoe willen gaan? En met wie ga ik meestal op reis? Op de blog van 2WMN.nl beantwoordde Willemijn vrolijke vragen van de Been There Done That – Tag over reizen (klik hier voor het artikel van Willemijn)en ik vond haar antwoorden zo leuk om te lezen. De tag is bedacht door de superleuke en creatieve blogger Alyssa .Toen ik het artikel van Willemijn las, voelde ik reiskriebels en begon de inspiratie te stromen. Het leek mij ook heel erg leuk om deze vragen te beantwoorden, in dit artikel lees je het resultaat!

Welke landen van de wereld heb je al bezocht? 
Gelijk een moeilijke vraag, want dan moet ik toch even de kaart erbij pakken. Ik denk dat ik de landen nu allemaal heb, wat is het stiekem een lange lijst geworden!

België, Duitsland, Polen, Frankrijk, Spanje, Engeland, Turkije, Tunesië, Bulgarije, Oostenrijk, Slowakije, Tsjechië, Italië, Griekenland, Macedonië, Albanië en Kroatië. Als je dit leest hang ik misschien wel ergens tussen Thailand en Nederland in de lucht en ben ik bezig met de terugreis. Spannend!

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje? Met andere woorden: waar wil je ECHT nog een keertje heen?
Ik wil heel graag nog écht een keertje Amerika bewonderen. Ik heb zoveel van het land gezien op foto’s, in films en prachtige reisverhalen gehoord van familie en vrienden. Dat maakt mij heel erg nieuwsgierig om het land te gaan ontdekken. Ook zou ik heel graag Noorwegen willen bewonderen, daar heb ik ook zoveel geweldige foto’s van gezien. Ik kan niet wachten!

Wat is jouw meest ideale vakantie? (strandvakantie, shopping trip, culturele vakantie, etc.)
Hmmm… lastige vraag! Ik vind denk ik een combinatie van strand, actief en cultureel fantastisch. Zo ervaar ik het als heerlijk om lekker op een strandbedje te lezen in de zon terwijl je de zee op de achtergrond hoort. Ook vind ik het heerlijk voor de afwisseling om het land te ontdekken en cultuur te snuiven. Af en toe wat winkeltjes in en uit hoort daar ook bij. Pretty perfect!  Een ideale vakantie draait voor mij om ontspanning, ontdekken en opladen, als ik dat kan doen is het voor mij geslaagd.

Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?
De Plitvice meren in Kroatië schieten mij gelijk te binnen. Dat vond ik zo sprookjesachtig mooi dat het mij altijd is bijgebleven. Ik wil deze meren heel graag nog een keertje aan Jord laten zien, ik denk dat hij het ook als magisch gaat ervaren.

Ben je al eens voor werk naar een leuke bestemming gestuurd? Zo ja, waar?
Ik zie mijn blog niet als werk, maar als een uit de hand gelopen hobby waar ik superlieve vriendinnetjes door heb mogen ontmoeten, met lieve lezeressen in contact ben gekomen en mooie ervaringen door mag opdoen. Voor mijn blog ben ik o.a. naar Oostende, Antwerpen en Milaan geweest. Deze citytrips zal ik nooit vergeten!

Met wie ga je meestal op reis? 
Ik ga meestal op reis met Jord, we vullen elkaar perfect aan en hebben dezelfde wensen. Ook vinden we het ontzettend leuk om de combinatie van actief, cultuur en ontspanning in de vakantie te verwerken. Ook ga ik met mijn moeder en broertje regelmatig weg, die momenten zijn altijd een groot feestje vol gezelligheid. En Anne en ik hebben samen al mooie plekken bezocht en dat willen we in de toekomst veel vaker gaan doen, het was zo geslaagd! Onvergetelijke citytrips hebben we gemaakt, op naar meer!

Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan? (dit mag iedereen zijn: familielid, vriend(in) of beroemd persoon)
Met blogvriendinnetjes naar New York! We zijn allemaal fan van deze stad en hoe leuk zou het zijn om met hen gezellig New York onveilig te maken? Ik stem voor!

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?
Jord, mama, mijn broertje, Anne en Stephen. En Poes. En dan  maar hopen dat er kokosnoten op het eiland liggen en vishengels zodat we een beetje kunnen eten. Mag ik mijn e-reader meesmokkelen? En mijn bikini? En mocht er nog ruimte over zijn: zakken vol met chips yay!

Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?
Yes, Nederland is echt prachtig en ook hier zijn we op vakantie geweest. Ik ga heel graag naar het strand en de Waddeneilanden vind ik prachtig. Daar kom ik zo tot rust, ik vind het heerlijk om er te mogen zijn. Echt een aanrader!

Ga je liever naar een attractiepark of naar een dierentuin?
Dat is een leuke vraag, maar tegelijkertijd niet de makkelijkste. Ik vind attractieparken heel erg leuk. We zijn recent nog in De Efteling geweest en dat was zo gezellig! Maar ik weet dat Jord fan is van dierentuinen, hij is echt een wandelende encyclopedie en weet zoveel van dieren af! Vanwege Jord zou ik liever naar een dierentuin gaan om uren naar hem te luisteren en mooie dieren te zien. Of nog beter nu deze vragen toch over reizen gaan: de dieren in het wild te mogen bewonderen staat nog hoger op de wishlist.

Zou je liever een ski- of een zonvakantie willen hebben?
Ik hou van de zon, dus deze vraag is een eitje. Heel graag een zonvakantie please!

Wat is jouw leukste vakantie-herinnering?
Wauw ik heb zoveel mooie vakantie-herinneringen dat het er echt teveel zijn om op te noemen. Wat een luxe eigenlijk om te mogen kiezen! Mijn meest recente leukste vakantie-herinnering is het lange weekend Barcelona met Anne. Als ik daaraan denk krullen mijn lippen weer omhoog, want we hebben dat weekend zoveel gelachen dat ik niet eens wist dat het kon! Wat ik ook heel erg mooi vond was toen Jord en ik samen naar Londen gingen tussen kerst en Oudjaarsdag. Alles was zo mooi verlicht en sfeervol. Daarnaast kies ik ook voor de herinnering met mama en mijn broertje in de bergen toen we de top bereikten van een hoge berg. Dat gaf zoveel voldoening, kracht en energie! We voelden ons alsof we de hele wereld aankonden, echt te gek!

Wat is jouw minst leuke vakantie-herinnering?
Dan moet ik gelijk denken aan die keer dat we in een sneeuwstorm stonden. 31 uur lang hebben we met de auto gereden van Kraków (Polen, waar mijn familie woont) naar huis. Een rit waar je normaal gesproken 14 uur over doet, werd toen verdubbeld en de snelwegen stonden helemaal vast omdat alles zo glad was en we waren ingesneeuwd. We reden zachtjes door gigantische tunnels van sneeuw als er weer even beweging in kwam en de verwarming mocht maar af en toe aan om te voorkomen dat de accu uitviel geloof ik. Haha wat een avontuur was dat! Ik was toen nog heel klein en maakte mij meer zorgen of de Baby Born het niet te koud had… Zucht.

Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?
Als je dit leest ben ik nét terug uit Thailand of hang ik nog ergens in de lucht dus mij hoor je niet klagen. We waren drie weken aan het rondreizen en dus heb ik de vakantie voor dit jaar gehad. We gaan nog een dagje naar Duitsland om een kerstmarkt te bekijken en voor je het weet is het jaar dan al om. Time flies!

Naar welk land zou jij graag nog op vakantie willen gaan?

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.