Blog

Stedentrip naar Turijn – Mijn bezienswaardigheden en tips

Turijn Stedentrip vakantie bezienswaardigheden tips

Als je zin hebt in een unieke stedentrip dan kan ik je Turijn aanraden. Toen wij (Anne en ik) naar Turijn vertrokken met Srprs.me (wij boekten een verrassingsreis en kregen als bestemming Turijn), waren er geen reisgidsen te vinden over deze Italiaanse stad, wat de reis extra bijzonder maakte. We moesten daarom alles zelf ontdekken en ter plekke de bezienswaardigheden vinden. Dat maakte de stedentrip tot een unieke en avontuurlijke beleving die we niet zullen vergeten. In dit artikel delen we onze reistips en hotspots van Turijn. Geniet van de stedentrip en reis met ons mee!

Over de Italiaanse stad Turijn

Zin in een unieke stedentrip? Turijn was eerst een typische industriestad (het staat bekend om de herkomst van Fiat en natuurlijk ook de club Juventus), maar daar is weinig meer van over. Je kunt nu de Italiaanse sfeer op elke hoek van de straat proeven en in de stad tref je mooie gebouwen en interessante musea aan. Ook is Turijn een heerlijke wandelstad. Natuurlijk mogen de lekkere hapjes niet ontbreken: je geniet er volop van de voortreffelijke maaltijden. Turijn is niet voor niets de hoofdstad van de slowfood! Je vliegt in twee uurtjes naar deze stad toe en je wordt er omringd door Alpen, mocht je een dagje over hebben dan is het ook de moeite waard om een kijkje te nemen in Milaan of de bergen in te gaan, net waar je zin in hebt!

Italiaans eten

De Italiaanse keuken is echt heerlijk! Of het nu pasta, pizza of lasagne is; wij hebben er volop van geproefd en ervan genoten. De stad is een feest voor culinaire liefhebbers, vooral slowfood staat er centraal. Dit betekent dat je met aandacht eet, maar dat de maaltijd ook bewust is klaargemaakt met ingrediënten die onder de juiste omstandigheden zijn gecreëerd, gekocht en gebruikt voor het gerecht. Dit proef je overal doorheen én het smaakt naar meer!

Filmmuseum en Mole Antonelliana

Mole Antonelliana is het bekendste gebouw in Turijn. Het gebouw is vernoemd naar Alessandro Antonelli, de architect die het gebouw heeft ontworpen. Dit gebouw is hét symbool van de stad en we vonden de toren er geweldig uitzien. Je ziet het veel terug op sleutelhangers en andere souvenirs, ook vonden we het ontzettend mooi om deze toren te bewonderen vanaf Monte Dei Cappuccini. Dit is een heuvel net buiten het centrum van de stad.

Shoppen in Turijn

In Italië kijk je je ogen uit wat betreft het winkelaanbod en je kunt er heerlijk shoppen, zo ook in Turijn. We zijn er heel goed geslaagd en je hebt er geweldige winkelstraten. Daar zeggen wij – shoppingqueens – geen ‘nee’ tegen natuurlijk!

Uitzicht over Turijn vanaf Monte Dei Cappuccini

Wij zijn hier naartoe gelopen, het is een heuvel net buiten het centrum en de klim is even pittig, maar écht de moeite waard. Je treft er een geweldig uitzicht over Turijn, met als hoogtepunt het zicht op de Mole Antonelliana. Met een beetje geluk zie je in de verte de Alpen liggen. Mogen wij terug, please?

Rivier de Po

De Ponte Umberto I is in Turijn één van de mooiste bruggen over de rivier de Po. Wij hebben er nog lang gestaan om even in ons op te nemen dat we deze stedentrip mogen maken. Het voelde even zo onwerkelijk en bijzonder om een weekendje in deze mooie Italiaanse stad te mogen wandelen. Heerlijk!

Italiaanse sfeer

Trek comfortabele schoenen aan als je naar Turijn gaat, want je kunt praktisch alles te voet bereiken. Lekker wandelen door het centrum, de Italiaanse sfeer proeven op elke hoek van de straat en genieten. Ook de oranje trams vormen een vrolijk gezicht.

Royal Palace

Het Koninklijke Paleis is een indrukwekkend gebouw dat grenst aan het plein. Het paleis bevat een grote bibliotheek en ook de omgeving is waanzinnig om te bewonderen. Je kijkt er je ogen uit! Ik heb héél lang gestaard naar Royal Palace, een prachtig paleis en indrukwekkend gebouw. Er zit ook een grote bibliotheek in, het is al erg bijzonder om rondom dit gebouw te lopen, je kijkt je ogen uit!

Een weekend of dag Turijn is echt een aanrader. Het is een prachtige Italiaanse stad waar je kunt genieten van bezienswaardigheden, de Italiaanse keuken, mode en uitzicht op de Alpen. Turijn is echt een verborgen parel. Een mooie stedentrip toegewenst en geniet van Turijn!

Ben jij al een keer in Italië op vakantie geweest?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.