Blog

Een stedentrip naar Parijs (zonder mijn kleine vriendje)

Parijs

ParijsWe hebben geboekt! Deze zomer gaan Anne en ik een stedentrip maken naar Parijs en daar hebben we ontzettend veel zin in. Sterker nog: ik tel de dagen af totdat we gaan. Ook vind ik het een tikkeltje spannend om een paar dagen zonder de kleine te zijn. Dat geef ik eerlijk toe. Ik hou erg veel van nieuwe plekken ontdekken, cultuur snuiven, lekker eten, wandelen en bezienswaardigheden bewonderen. Daarom ben ik blij en dankbaar dat ik er een paar dagen tussenuit kan. En dat ik voor het eerst wat langer zonder mijn kleine vriendje ben, wordt gecompenseerd met heel veel foto’s over de app (hoop ik!) en na afloop extra veel knuffelen. Yes, we gaan op reis naar Parijs!

Parijs heeft altijd iets magisch; het is kleurrijk, warm en bruisend. Ik hou van deze mooie stad en daarom probeer ik er bijna elke zomer naartoe te gaan. Gelukkig is het ook niet zo ver rijden, maar dit keer ga ik met de Thalys! Dat lijkt mij zo’n toffe ervaring; lekker zitten, boekje erbij, wat te eten en kijken hoe het landschap verandert. En ondertussen gaan we heel veel kletsen haha, dat kunnen we maar al te goed.

Ik ben al erg vaak in Parijs geweest, maar toch zie je keer op keer weer nieuwe plekken en mooie elementen van de stad. Maar ook ik heb zo mijn favorieten waar ik graag naartoe wil. Bijvoorbeeld naar het park tegenover het Louvre; de Tuilerieën. Daar heb je een prachtige fontein waar je lekker kunt picknicken bijvoorbeeld met een verse baguette met kruiden. Ook lijkt het mij heel mooi om Galeries Lafayette te bezoeken, dit is een imponerend groot Frans warenhuisketen. Daar ben ik nog nooit binnen geweest en ik heb er veel over gehoord. Voor de rest wil ik graag weer een glimp opvangen van de beroemde Eiffeltoren en naar boven wandelen om het uitzicht vanaf de Sacre-Coeur te bewonderen. Lekker slenteren door de Franse straatjes, hier en daar een hapje eten en vooral relaxen krijgen prioriteit. Heerlijk om er even tussenuit te kunnen!

Misschien doen we nog een boottochtje over de Seine of belanden we op verrassende plekken waar we eerder het bestaan nog niet van wisten; het maakt niet uit want we hebben alle tijd, rust en ruimte om te gaan en staan waar we willen. Die vrijheid voelt als een cadeautje. Even lekker opladen en onbezorgd lachen en genieten. Yes, we gaan ons geweldig vermaken in Parijs! Het aftellen is begonnen!

Ben jij al een keer in Parijs geweest? Alle tips en hotspots zijn welkom!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.