Stedentrip Kopenhagen – Tips voor een onvergetelijke vakantie

Stedentrip Kopenhagen – Tips voor een onvergetelijke vakantie

Een stedentrip naar Kopenhagen stond bovenaan mijn wishlist. In de zomer van 2016 bezocht ik Denemarken en het was een geweldige vakantie. Propvol tips, ervaringen en bezienswaardigheden ben ik teruggekomen en het leek mij leuk om deze tips met je te delen via deze blog. We hebben genoten van de kleurrijke stad en het was een stedentrip om niet snel te vergeten. Deze highlights en tips maken je tijd in Kopenhagen compleet, goede reis!

De autoreis, busreis of vliegreis naar Kopenhagen

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken en telt ongeveer een half miljoen inwoners. Kopenhagen ligt aan de oostkust van het eiland Seeland, besluit je met de auto naar Kopenhagen te gaan dan kan je kiezen om met de ferry het eiland te bereiken of tol te betalen voor de Storebæltsbro (brug over de Grote Belt). Beide opties zijn aan de prijzige kant, vliegen is een betaalbaar alternatief om naar Kopenhagen af te reizen. Reis je met de auto, hou dan rekening met een reistijd van ongeveer 10 uur vanuit Nederland. Overigens kijk je je ogen uit als je de brug over de Grote Belt als onderdeel neemt van je route, wat een indrukwekkende uitzichten en imposante brug!

Betalen in Denemarken

In Kopenhagen betaal je met Deense Kronen, ook al is het land aangesloten bij de EU. Hou daarom rekening met de wisselkoers, maar met een pinpas kom je ook al een heel eind. Qua prijzen kan je eigenlijk de Nederlandse prijzen hanteren, met etentjes moet je rekening houden dat de drankjes extra duur zijn en dat maakt het geheel wat minder aantrekkelijk maar niet minder lekker! Kopenhagen is geen budgetbestemming, maar deze stad is absoluut de moeite waard om te mogen bewonderen. Je kunt in Kopenhagen heerlijk eten en zeker in de binnenstad is het aanbod restaurants groot en zeer goed.

De haven Nyhavn

Nyhavn heeft veel indruk op mij gemaakt, de kleurrijke haven is geweldig om te zien. Je wordt er oprecht heel vrolijk van en deze haven is ontzettend sfeervol. Wij hebben heel wat uren op de kade doorgebracht, je vindt er fijne terrasjes en kunt er de gekleurde voorgevels van de oude panden bewonderen. Mocht je een flyer of website openen over Kopenhagen, dan is de kans groot dat je er een foto treft die in Nyhavn is gemaakt omdat het Kopenhagen typeert. Het was onze favoriete plek van de stad, echt een aanrader!

Sprookjes komen tot leven

Kopenhagen is de stad van de sprookjes, Hans Christian Andersen heeft er gewoond en is hier tevens overleden. Je kent hoogstwaarschijnlijk zijn populaire sprookjes: van de prinses op de erwt tot het lelijke eendje,  het meisje met de zwavelstokjes en natuurlijk de kleine zeemeermin. En de hoofdpersoon uit het laatste sprookje is te bewonderen op een rots in Kopenhagen! Daar kan je de kleine zeemeermin vinden (H.C. Andersen heeft dit sprookje geschreven toen hij in een van de huizen woonde in Nyhavn) tussen gigantische groepen toeristen, deze komen middels bussen af en aan om dit kleine standbeeld te kunnen bekijken. Het is de grootste attractie van Kopenhagen, maar neem dit vooral niet letterlijk!

Reizen met de auto of met OV

Reis je met de auto, dan kan je in Kopenhagen prima parkeren maar je moet wel rekening houden met Nederlandse prijzen in garages die je ook in onze grote steden treft. Het is aan de prijzige kant, maar met OV ben je niet altijd goedkoper uit. De busverbindingen zijn er goed en bussen rijden er regelmatig. Gelukkig is in de binnenstad alles prima te voet af te leggen, waardoor je het beste kunt beoordelen hoe je naar het centrum gaat en vervolgens kan je de afstanden tussen de bezienswaardigheden te voet realiseren. Dan zie je extra veel van de stad!

Bezienswaardigheden

Ga je naar Kopenhagen? Verwacht dan een ander soort stedentrip dan eentje die je gaat maken naar Londen, Parijs, Berlijn of Rome. Waar je in de laatst genoemde steden veel bezienswaardigheden en highlights treft, heb je deze in Kopenhagen veel minder. Nyhavn is daadwerkelijk een bezienswaardigheid te noemen, net als het paleis Rosenborg en het Stadhuis, maar daar blijft het eigenlijk ook bij. Dat maakt een citytrip naar deze stad eigenlijk ook erg uniek en ontspannen: je hoeft immers niet van a naar b te sprinten om de hele stad te mogen bewonderen. Ook een leuk idee? Om Kopenhagen vanaf het water te zien, bijvoorbeeld door mee te varen op een rondvaartboot.

Shoppen in Kopenhagen

Het voetgangersgebied ‘Strøget’ in Kopenhagen is het bekendste en belangrijkste winkelgebied van de stad. Je kunt er heerlijk shoppen en je ziet er de bekende winkelketens, maar ook unieke boetiekjes waar fashionista’s en modeliefhebbers absoluut van gaan genieten. Voor iedereen zit er een stijl tussen, tevens shop je er bij de betaalbare merken en de luxe winkels; het is een mooie mix waar iedereen goed zal slagen.

Unieke plekken in Kopenhagen

Ook bijzonder is het Tivoli Park waar je verschillende attracties treft, het is een soort kermis die niet weggaat en waar de attracties dan ook veel indrukwekkender en groter zijn. Zo vind je er zelfs verschillende achtbanen, in de avond is het hier heel mooi verlicht. Wil je iets heel unieks bewonderen? Bezoek dan Freetown Christiana, ook wel ‘Het Green Light District’ genoemd. Ik verbaasde mij over het bestaan van deze wijk vol hippies, graffiti, verkoop van softdrugs en gekraakte panden. Toch is het de moeite waard om te bezoeken, je treft zelden zulke wijken aan. Onthoud dat je er op bepaalde plekken geen foto’s mag maken, je wilt de bewoners écht niet boos maken. Als je in de buurt bent van deze wijk, dan kan een bezoekje aan de Verlosserskerk niet ontbreken. Deze kerk staat bekend om haar kurkentrekkerachtige toren en je ziet haar al van ver. Prachtig om te zien.

Een stedentrip naar Kopenhagen heeft al onze verwachtingen overtroffen. We vonden het er prachtig en hopen dat je ook een heerlijke tijd tegemoet zult gaan. Veel plezier en goede reis!

Ben jij al een keer in Kopenhagen geweest?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Dit bericht heeft 4 reacties.

 1. Femke

  Ik ben jaren geleden eens op uitwisseling geweest, waarbij wij Kopenhagen bezochten. Een mooie, toffe stad. Wij zijn toen ook bij Tivoli geweest. Ik zou nog wel eens een keertje terug willen, want ik was toen nog zo jong.
  Femke onlangs geplaatst…Starten van mijn eigen bedrijf: SupermusthaveMy Profile

 2. Marloes

  Oh zo leuk! Kopenhagen staat ook echt nog op mijn lijstje! Lijkt me geweldig daar X

 3. Amy

  Yes, Kopenhagen is zo leuk! Ik ben er jaren geleden ook een paar dagen geweest en het is zo’n sfeervolle stad. Wij zijn toen zelf ook nog naar de oude Carlsberg fabrieken gefietst en dat was ook wel een mooie ervaring.
  Amy onlangs geplaatst…15 reisdilemma’s | Waar kies ik voor?My Profile

 4. Katrien

  Kopenhagen staat op m’n wishlist. Maar of ik er ooit ga geraken, is iets anders ;).

Geef een reactie

CommentLuv badge