Blog

Een roadtrip maken met een dreumes

IMG_9659Yes, deze zomer gaan we een roadtrip maken met het gezin! We hebben al eerder lange afstanden afgelegd met Lucas en de auto. Onder andere naar Wroclaw (Polen) en Luxemburg, maar nu gaan we nieuwe herinneringen maken. We kunnen niet wachten om met de auto naar het Gardameer te rijden en op de terugweg gaan we genieten van de bergen in Oostenrijk. Oh wat tellen we de dagen af, wat een heerlijk vooruitzicht! 

Onze ervaring
Reizen met een kleine is ons tot nu toe geweldig goed bevallen. Misschien omdat ik uit ben gegaan van obstakels op de weg en een vakantiegevoel dat uit zou blijven, in tegenstelling tot de voorspoedige afstanden die we inmiddels hebben afgelegd. We hebben al veel met z’n drieën gevlogen (onder andere naar Spanje, Polen en Dubai) en roadtrips gemaakt met de auto. Keer op keer verbaasde ons de ontspannen manier waarmee Lucas met deze nieuwe ervaringen omging. Hij zoekt contact met medereizigers (als we vliegen), eet en drinkt wat, valt in slaap en wordt wakker op de plaats van de bestemming. Dat klinkt eigenlijk te mooi om waar te zijn, vandaar ook onze verbaasde blikken dat het zo kon gaan. Natuurlijk besef ik goed dat we het onwijs hebben getroffen en dat deze eerste ervaringen niet garant staan voor toekomstig succes. Wel heb ik meer vertrouwen gekregen in het reizen en ben ik niet onzeker over de mogelijkheden om droombestemmingen te bezoeken. Onze ervaringen om te reizen met een kleine zijn dus zeer positief. We bereiden ons altijd goed voor op de reis die we maken, stellen ons mentaal in op mogelijke tegenvallers onderweg en anticiperen op wat ons overkomt. Deze houding heeft ons al ver (letterlijk) gebracht!

17353464_10212869371036066_82424205964023820_n

Extreme roadtrip
We hebben ook een roadtrip achter de rug die iets minder vlekkeloos verliep. We reden met Lucas (toen een half jaar oud) met de auto naar een plaats in het zuiden van Polen. Normaal doe je ongeveer 12 uur over deze reis en we waren op tijd vertrokken om ook tijdig aan te kunnen komen. Helaas stonden we in Duitsland in een gigantische file, omdat vlak voor ons een heftig ongeluk had plaatsgevonden. We waren vooral ongelooflijk dankbaar dat we er zelf geen onderdeel van uitmaakten en vonden het ontzettend verdrietig voor dierbaren die wel getroffen waren. We hebben hier ruim zes uur ingestaan, dat is erg pittig met een kleine maar gelukkig sliep Lucas veel door. Ook hebben we met hem gespeeld op de achterbank en vond hij de knopjes van de radio interessant. Eenmaal uit de reusachtige file reden we weer lekker door. Toen we eenmaal op de plaats van bestemming dachten te zijn, belden we mijn moeder op (die met een andere auto al was aangekomen) omdat we het huis niet konden vinden. Tot onze schrik stonden we in een plaats die dezelfde naam had, maar in een andere provincie! Na een rit van 18 uur waren we bekaf en het huilen stond ons nader dan het lachen. Twee uur later vlogen we onze familie eindelijk in de armen. De vakantie maakte alles goed!

Waar je op moet letten als je een roadtrip gaat maken met een dreumes
Wij hebben bewust gekozen voor een comfortabele kinderstoel in de auto, omdat we wisten dat we langere afstanden gingen overbruggen met Lucas. In de stoel kan hij lekker zitten en liggen. Ook hebben we altijd genoeg setjes kleding, eten, drinken en speeltjes mee. Inmiddels is Lucas fan van K3 en de cd wordt dan ook veel gedraaid in de auto. We hebben luiers en doekjes mee, net als extra dekentjes en ook iets nieuws. Dan kan hij het speeltje ontdekken en is hij er ook even zoet mee. Ook vinden wij het belangrijk om met Lucas regelmatig een stop te maken, zodat hij ook een andere houding aan kan nemen.

Een geluk bij een ongelukje! 
We zijn heel blij dat we een goede auto hebben waarmee we de afstanden kunnen overbruggen. Ook is de auto comfortabel en van alle gemakken voorzien om deze roadtrips te kunnen maken. Omdat een ongeluk in een klein hoekje zit, vinden we het belangrijk om goed verzekerd de weg op te gaan. Doordat we veel onderweg zijn, is het risico eenmaal iets groter dat er iets gebeurd. Om ervoor te zorgen dat de afhandeling voorspoedig verloopt (afkloppen dat we er gebruik van moeten maken!) hebben we een all-risk autoverzekering. Mocht je deze ook willen afsluiten, dan is er nu een actie bij HEMA voor een all-risk autoverzekering. Sluit deze autoverzekering af voor 28 mei 2018 en ontvang tijdelijk gratis een privéchauffeur voor 3 uur t.w.v. 109.-. Laat je rijden in je eigen auto en kom veilig thuis na een diner, concert, ziekenhuisbezoek of andere gelegenheid.

Roadtrips waar wij nog van dromen
We hebben mooie reizen in het vooruitzicht en we kunnen niet wachten om als gezin de wereld te mogen ontdekken. Ook blijven we dromen over roadtrips die we nog graag willen maken. Bijvoorbeeld de Westkust van Amerika of een autoreis door Schotland, Scandinavië of Frankrijk. Maar eerst de prachtige reis maken naar het Gardameer, daar hebben we ongelooflijk veel zin in. Op naar een prachtige reis vol mooie herinneringen.

Welke roadtrip zou jij nog graag willen maken? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.