Blog

Rhodos – Bezienswaardigheden en tips voor jouw vakantie

rhodos vakantie

Wij hebben genoten van Rhodos tijdens onze vakantie met het gezin. We vonden Griekenland fantastisch en kijken met veel plezier terug op deze geslaagde dagen. We zijn helemaal tot rust gekomen, hadden een heerlijk hotel en vonden het erg mooi om Rhodos te ontdekken. Onze wens was om lekker op te laden en te ontspannen door te genieten van zon, zee, strand, lekker eten en bijslapen. Dat is meer dan gelukt! We delen heel graag onze ervaring, de bezienswaardigheden en tips met jou voor een geslaagde vakantie. Lees je gezellig mee?

De perfecte zonvakantie op Rhodos

Wij vonden Rhodos een heerlijke bestemming om half september te bezoeken. Er waren weinig toeristen, maar de zon scheen volop en de temperaturen waren perfect. We hebben alle dagen 30 graden gehad en geen wolkje aan de lucht gezien. Ideaal om lekker op te laden en te ontspannen. Een zonvakantie was het zeker, maar ondertussen waren de temperaturen aangenaam genoeg dat je ook iets kon ondernemen. Wij wandelden dagelijks naar het strand toe om lekker te zwemmen in zee, maar bezochten ook de stad Rhodos, de Vlindervallei en Lindos. Echte aanraders als je het ons vraagt! Stap je in het vliegtuig dan sta je binnen 4 uur op het Griekse eiland Rhodos, het is de meest zonzekere bestemming van Griekenland die je kunt kiezen. Een auto huren is er handig, omdat je daardoor het eiland beter kunt verkennen. Met de auto maakten wij mooie uitstapjes waar ik je graag meer over vertel.

Accommodatie kiezen op het Griekse eiland

Je kunt kiezen uit verschillende accommodaties op Rhodos, wij vonden het dit keer heerlijk om te genieten van een ontspannen gezinsvakantie waar we van alle gemakken waren voorzien. We hoefden ons zelfs niet druk te maken over het eten en de transfer van en naar het vliegveld. Het was tot in de puntjes geregeld en we genoten van Hotel Memphis is Kolymbia. Wij vonden het eten ontzettend lekker en divers genoeg zodat er voor iedereen wat lekkers tussen zat. Lucas heeft er zo goed gegeten, echt leuk om te zien dat hij het zelf ook heel fijn vond en zich goed aanpaste. De kamers waren schoon en netjes, bovendien kon je lopend naar het strand en waren er bij het hotel zwembaden en een speeltuintje aanwezig. Wij hebben ons goed vermaakt in Hotel Memphis en op de laatste avond vond Lucas de Griekse avond fantastisch. Hij speelt het filmpje van de dansers nog regelmatig af!

De bezienswaardigheden: de oude binnenstad van Rhodos-Stad

De binnenstad van Rhodos-Stad is meer dan vierentwintighonderd jaar oud. We hebben lekker gewandeld in deze stad waar je binnen de vestingmuren indrukwekkende straatjes, winkeltjes en plekken mag ontdekken. Je verwacht niet dat het er zo mooi kan zijn, voor ons kwam het in ieder geval echt als een verrassing om die steegjes en leuke hoekjes te bewonderen. Het was er erg rustig toen we er kwamen en de oude binnenstad van Rhodos hebben wij als zeer sfeervol ervaren. Je kunt er lekker eten en gezellige winkeltjes in en uit. Het Grootmeesterspaleis van Rhodos is één van de mooiste gebouwen die bewaard zijn gebleven uit de middeleeuwse periode en het bezoeken waard. Wij hebben ook de Akropolis van Rhodos gezien, dit is het antieke deel van de stad waar je de overgebleven elementen van de Tempel van Apollo kunt bekijken. Ook ontdek je er het oude amfitheater en het bezoek is helemaal gratis.

Het witte stadje Lindos

De witte huisjes en schattige straatjes van Lindos zijn een sprookje. Dit dorp ligt aan een prachtige baai waar je uitkijkt op schepen en de prachtige blauwe kleur van de zee. Op de berg van Lindos staat de tempel Athena Lindia die je te voet kunt bezoeken. Ook kan je in Lindos heerlijke ijsjes eten, die tip geven we je ook graag mee haha.

De Vlindervallei

Wij kregen als tip mee om de Vlindervallei te bezoeken en we zijn heel erg blij dat we hier zijn geweest. Met een treintje gingen we vanaf de parkeerplaats de berg op om vervolgens door de vallei te kunnen wandelen van Petaloudees. Hier leeft één vlindersoort (verwacht dus niet allerlei verschillende vlinders), waar je van kunt genieten. Deze vlindersoort zie je dan ook in honderden tegelijkertijd wanneer je door de vallei wandelt. Het is adembenemend en erg indrukwekkend. Je kijkt je ogen uit in deze Vlindervallei.

Wij hebben een hele fijne tijd gehad en genoten van onze zonvakantie op het Griekse eiland. We hebben ontzettend lekker gegeten, heerlijk gezwommen in zee, zandkastelen gebouwd en ook mooie bezienswaardigheden gezien. Heb je behoefte aan een ultieme relaxvakantie, dan is Rhodos echt een aanrader. Goede reis!

Ben jij al een keer in Griekenland geweest?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.