Reizen – Explore, Dream, Discover in 2017

Reizen – Explore, Dream, Discover in 2017

stedentrip_praagReislustig. Dat zijn wij. We genieten volop van het ontdekken van nieuwe plekken en het verleggen van grenzen. Ik kan ook ontzettend uitkijken en genieten van de voorpret wanneer we een reis gepland hebben. De voorpret ervaar ik als minstens zo waardevol als de reis zelf, maar als we eenmaal vertrokken zijn dan geniet ik natuurlijk ook met volle teugen. Als ik de loterij zou winnen, dan zou ik ook niets liever willen dan het uitgeven aan reizen of aan belevenissen met familie en vrienden. En hoogstwaarschijnlijk zou ik deze twee liefdes combineren want er is niks mooiers dan avonturen beleven met dierbaren. Ik fantaseer heel graag over de reizen die we dit jaar gaan maken en ik ben benieuwd hoe we over een jaar terug zullen blikken en welke plekken we dan mochten ontdekken. Lees en reis je mee? 

Reizen werkt verrijkend en stiekem struin ik alvast reisblogs, websites en reisbureaus af om de leukste deals en mooiste plekken te ontdekken vanachter mijn computer. En dan komt natuurlijk ook ons wensenlijstje om het hoekje kijken. Samen hebben we al wel georiënteerd wat de mogelijkheden zijn om ook met onze kleine prachtige tripjes te maken en we kunnen niet wachten om het daadwerkelijk te realiseren, want we zijn heel wat van plan. Er komt natuurlijk wel het een en ander kijken bij het reizen met een baby. Waar we eerder spontaan konden besluiten om de auto te pakken en plek X te bezoeken, moet je nu toch een logistiek plannetje opstellen. Maar wat lijkt het ons heerlijk om samen op ontdekkingstocht te gaan! Heel letterlijk, want we hopen dit jaar enkele mooie tochten te maken.

Zoals je misschien weet zijn we dol op de bergen en we zijn van plan om dit jaar enkele bijzondere bergtochten te realiseren met Lucas erbij. Dit kan natuurlijk niet op zo’n indrukwekkende wijze zoals we de afgelopen jaren hebben gedaan (vorig jaar lukte het gelukkig nog wel, ondanks de zwangerschap. Stiekem was Lucas er al een beetje bij, gezellig!) maar met gezond verstand,een ontspannen houding én een draagzak kom je al een heel eind. Ook moeten we natuurlijk rekening houden met vervoer; wat is logistiek handig en realistisch, maar ook comfortabel met onze kleine erbij. Ook daar denken we nu extra goed over na bij het beslissen waar onze reizen dit jaar naartoe zullen gaan.

We dromen alvast even lekker verder, want dit najaar hopen we het mooie Spanje een bezoekje te brengen. Zon, ontspanning, strand, lekker lezen, samen zwemmen en Jord de golfbaan op… Het wordt de ultieme relax vakantie om heerlijk op te laden en we kunnen nu al niet wachten tot het zover is. Maar tot die tijd zijn we niet van plan stil te zitten. We genieten nu al van de ideeën om bijvoorbeeld een weekendje naar Luxemburg te gaan, een paar dagen naar Oostenrijk om de bergen te trotseren, familie in Polen te bezoeken met Lucas (hij wordt er helemaal plat geknuffeld dat weet ik zeker haha) en uitstapjes naar België te maken. Wij zijn echt dol op België en komen er ontzettend graag. Onze travelwishlist is nog véél langer, want een bezoek aan Parijs (de naam van Lucas moet er natuurlijk bij op ons slotje dat zichtbaar is op bovenstaande foto), Italië,  de Waddeneilanden en Londen zouden we ook fantastisch vinden voor dit jaar maar erover dromen is minstens zo leuk.

Ik ben heel erg nieuwsgierig geworden welke plekken we dit jaar samen mogen ontdekken en hoe het reizen met Lucas erbij ons gaat bevallen. Ook ben ik erg benieuwd welke plekken daardoor juist heel leuk zijn om met een kleine te beleven en waar we op moeten letten wanneer je reist met een baby. Onze indrukken en ervaringen zullen we met plezier met jullie delen, maar mocht je tips hebben dan zijn deze ook van harte welkom. Je helpt ons er enorm bij, alvast bedankt voor het delen! Een geweldig vooruitzicht om met mijn twee mannen voortaan avonturen te beleven, herinneringen te creëren en grenzen te verleggen.

Welke reizen hoop jij in 2017 te maken? Wat staat er op jouw travel wishlist? 

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 10 reacties.

 1. Femke

  Ohhh zo mooi om hier over na te denken. Ik ga komend jaar in ieder geval naar Thailand (op Honeymoon), verder hebben wij weinig gepland. We gaan namelijk ook nog verhuizen en verbouwen dus het wordt een kostbaar jaar haha. Aan het einde van het jaar ga ik hierop terugkijken en hoop ik nog wel wat weekendjes/ nog een vakantie naast Thailand te mogen maken :-)!
  Femke onlangs geplaatst…Review: Bobbi Brown Illuminating Bronzing Powder MauiMy Profile

 2. Romy

  Wat een heerlijk vooruitzicht inderdaad! Ik ben ook altijd dol op reizen en merk echt dat het me verrijkt. Nu ik dit schrijf, zit ik zelf in Barcelona. Echt een aanrader! Het is zo’n mooie en fijne stad! Ben je ook al eens in Boedapest geweest? Dat vind ik toch wel een van de meest prachtige en een beetje onbekende steden. Er is zoveel moois te zien!
  Romy onlangs geplaatst…10 romantische clichés waar ik stiekem van droomMy Profile

 3. Kim

  Wat een leuk vooruitzicht! Ik hoop dit jaar wat vaker stedentrips te doen en een verdere vakantie. Ik ben jaren niet op vakantie geweest en wil nu wel eens wat van de wereld zien!
  Kim onlangs geplaatst…Update december doelen 2016My Profile

 4. Amy

  Reizen en het ontdekken van de wereld is zo mooi.. ik vind het ook heerlijk! Ik wil heel graag in 2017 eindelijk een keer naar Amerika, dat staat al zo lang op mijn wish list. Ben heel benieuwd of het gaat lukken!
  Amy onlangs geplaatst…Nog even over mijn doelen en wensen voor 2017My Profile

 5. Wat een leuke plannen. Reizen met een baby is inderdaad even wat anders. Vorige zomer was onze kleine 4 maanden oud. We zijn toen richting Duitsland gegaan en daar gewandeld met hem op onze rug en buik. Ik vond het heel spannend. En je moet er altijd rekening mee houden dat hij het ineens zat is en het op een brullen zet. We hebben regelmatig onze plannen bij moeten stellen. Maar het zal mij zeker niet tegenhouden om dit jaar weer iets leuks te gaan doen. Ik heb nog geen idee wat het gaat worden.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Baby’s eerste jaarwisselingMy Profile

 6. Kim

  Wat een heerlijk vooruitzicht. Wij gaan binnenkort met onze kleine man een weekje naar Oostenrijk. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat!
  Alvast een tip: voor het buitenland heeft je baby een id-kaart/paspoort nodig. Daar zitten nogal wat regels aan verbonden, dus kijk voordat je gaat goed op de website van de gemeente wat je allemaal moet doen/regelen.
  Kim onlangs geplaatst…Reflectiemomentje – de crècheMy Profile

 7. Veerlez

  Ik hoop in 2017 eigenlijk voor een paar maanden te gaan reizen, ik weet nog niet helemaal hoe en wat, ik weet ook niet in hoeverre ik alles wil vastleggen of het juist maar te zien en to go with the flow. Voor nu heb ik bedacht dat ik vanaf augustus tot half december weg wil, waarschijnlijk Amerika, maar een stukje
  Australie trekt me ook wel, nog eens over gaan brainstormen :)
  Veerlez onlangs geplaatst…The Instagram tag 2016My Profile

 8. Marjolein

  Ik heb voor het einde van de maand een prachtige reis naar Amerika staan. En dan in juli nog even lekker naar Oosterijk. En heel heel misschien in september nog naar Curaçao voor een bruiloft. (En dan ben ik bankroet Hihi)

  Ik kijk er nu al naar uit om je heerlijke reis artikelen weer te lezen.

 9. Justine

  fijn om te lezen dat jullie in ieder geval niet van plan zijn te stoppen met mooie reizen maken omdat de kleine er is! Lijkt me toch wel gek om ineens met een baby op reis te gaan, maar ook heel bijzonder. Ik ben benieuwd wat voor mooie reizen er in jullie verschiet liggen!
  Justine onlangs geplaatst…De 112 films die ik in 2016 keekMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge