Blog

Reisdagboek Thailand #1 – Beautiful Bangkok

Bangkok bezienswaardigheden tips reis ervaring


Er was eens… een dromer die de mooiste plekjes van de wereld wou ontdekken. Zo gezegd, zo gedaan en ze ging met haar vriend op avontuur. Haar vliegangst zou haar niet weerhouden om naar de andere kant van de wereld te gaan. Thailand wachtte op haar en ze keek haar ogen uit. Het begin van ons sprookje, want samen met Jord maakte ik een verre reis naar het prachtige Azië om amazing Thailand te ontdekken. Onze ervaring schreef ik op in een reisdagboekje waar ik stukken uit heb genomen om met jullie te delen. Van Bangkok naar Ayutthaya, Chiang Mai, Chang Rai, Sukhothai, Hua Hin, Krabi en Phucket; reis je mee?  


Aan de andere kant van de wereld is het stil in mij. Stil door de verrijking aan indrukken, het kleurrijke leven en de warmte. De hartelijkheid van de mensen en de stralende cultuur overviel mij. Net als de rust van niets moeten, geen verplichtingen of kilometers lange to-do lijstjes waar ik zo’n held in ben. Ik voel ontlading, dat we deze stap mochten zetten om hier te zijn en dat we er nu van mogen proeven en genieten is een eer.  Mijn eerste woorden op Thaise bodem? Het ruikt hier naar de dierentuin Burgers Zoo! Het is tevens ontzettend indrukwekkend met allemaal tempels, bloemen en veel goud. Een soort gigantische Efteling, maar dan overweldigender. Een sprookje is er niets bij!

We verbleven in Bangkok in Hotel Royal Princess, maar tijd om te acclimatiseren was er eigenlijk niet, want we gingen na de vlucht door voor onze eerste excursie! Deze excursie bestond uit de longboat over de Chao Phraya River en we keken onze ogen uit. Wat een skyline vanaf het water; hoge gebouwen en tempels, maar ook een contrast van rijkdom en armoede. We bezochten de eerste tempel, Wat Arun; de tempel van de zon.

Natuurlijk mocht ook een bezoek aan de oudste tempel van de stad met de gigantische gouden boeddha niet ontbreken: Wat Po.  Alles schitterde door mozaïek en goud; het was oogverblindend mooi. Ik kneep mijzelf regelmatig en langzaam werd ik mij echt bewust van het feit dat we daadwerkelijk in Thailand zijn.


Bangkok is ontzettend indrukwekkend, maar ook toegankelijk. Het Thaise eten is verslavend lekker, ik at mijzelf de eerste week helemaal rond! Ik bleef maar opscheppen en kon er echt niet genoeg van eten zo verrukkelijk ik het vond. De Thaise mensen lachten ons toe op straat en hielpen ons deze bruisende stad beter te leren kennen. We werden er met open armen ontvangen waardoor we extra konden genieten van het hier en nu.


Eén van de meest indrukwekkende hoogtepunten van de stad is het Koninklijk Paleis. Eén en al pracht en praal en tevens de plaats waar het belangrijkste boeddhabeeld van Thailand staat: de Emerald boeddha. Het was hier alleen ontzettend druk én ook nog eens onwijs warm waardoor je extra je best moet doen om te genieten van de mooie omgeving. Een lange broek en bedekte schouders zijn verplicht, dit werkt eenmaal niet verkoelend maar het is echt de moeite waard. Je kunt Bangkok niet bezoeken zonder het Koninklijk Paleis te bewonderen!


Een bezoek aan één van Bangkoks meest kleurrijke wijken Chinatown stond hoog op onze wishlist. Markten, tempels en exotische kruidenwinkels en koopwaar kon je vinden op straat. Deze ontmoeting met Chinatown werd nog mooier doordat we een fietstocht maakten en per fiets ontdekten hoe veelzijdig Bangkok eigenlijk is. Deze fietstour vond plaats bij Co van Kessel en die kunnen we je ook zeker aanraden.


We fietsten door het pure leven van Chinatown: door keukens, woonkamers (ja dit is echt! Het leven speelt zich grotendeels af op straat, ik geloofde mijn ogen amper…) en langs markten waar de geuren van knoflook, grill, vis en vlees onze neuzen binnendrongen. We fietsten langs arme wijken, door plantages en voorbij rijkere districten. Het contrast was gigantisch en we hebben vanaf de fiets de vele gezichten van Bangkok van dichtbij mogen bewonderen. Een ervaring om nooit te vergeten!


Natuurlijk mochten avontuurlijke ritjes per tuk tuk niet missen in Bangkok! 
Een stukje kleurrijk Chinatown van Bangkok waar je je ogen uitkijkt en iedereen je vriendelijk toelacht.


Om het Hangover 2 gevoel compleet te maken bezochten we de skybar waar we uitzicht hadden op heel Bangkok. Wat een wereldstad vol bruisende en lieve mensen!

De dagen in Bangkok waren intensief, maar verrijkend, inspirerend en indrukwekkend. We vonden Bangkok al speciaal, maar er zouden nog drie prachtige weken volgen en natuurlijk nemen we jullie heel graag mee middels onze reisdagboeken op ons onvergetelijke avontuur door Thailand.

Ben jij al een keer in Bangkok geweest?

Liefs Dagmar

Follow me on
Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.