Blog

Recap – Mijn reizen en ontdekkingen in 2014

September9

2014 is bijna voorbij, voor mij was het een jaar waarin ik mijn horizon mocht verbreden en de wereld mocht ontdekken. En niet zo’n beetje ook! Ik heb een overzicht gemaakt met de fantastische plekken waar ik dit jaar mocht zijn en dat is een flinke lijst geworden. Ik ben mij ervan bewust dat ik echt veel geluk heb dat ik de mogelijkheid heb om de wereld te ontdekken en op avontuur te gaan. Dit jaar heb ik amper vrij gehad, op de week in Zakynthos na, maar we hebben voornamelijk goed de weekenden benut om erop uit te gaan. We vinden het heerlijk om zulke uitstapjes te ondernemen en kunnen dan ook helemaal opladen. Ik weet niet of dit jaar ooit te overtreffen is, maar magisch was het zeker! Home is where the heart is!

DSCN0308Zakynthos – Een heerlijke vakantie om op te laden na alle hectiek rondom mijn afstuderen en werkzaamheden. Na een jaar de zon amper te hebben gezien, was het heerlijk om dit prachtige, Griekse eiland te bezoeken. Ik wist niet dat Griekenland zo mooi zou zijn! Ik was er nog niet eerder geweest en samen met Jord genoten we volop van de warmte. Extra verrassing: ik had voor het eerst sinds… ooit? geen pijn! Door het klimaat waarschijnlijk, maar magisch was het zeker en ik voelde mij helemaal opgeladen na zo’n heerlijke week. Ook het eten was erg lekker en deze vakantie was ook nog eens heel betaalbaar! En een hele leuke herinnering aan deze reis vond ik het snorkelen, omdat ik dit nog niet eerder had gedaan. Wist je trouwens dat ik op het rustige strand van Zakynthos de #ProjectPositief tag heb bedacht? 

IMG_9950

Oostende – Mijn eerste persreis voor mijn blog was een Valentijnsweekend met mijn lieve vriend naar het mooie Oostende. Sinds we in Oostende zijn geweest, is mijn hart gestolen door België en ik kom er daarom ook héél graag terug. De warmte en vriendelijkheid van de mensen spreekt mij heel erg aan, de taal vind ik mooi, de plekken vind ik prachtig… Do I need to say more? Oostende was geweldig, we werden heel erg verwend ( zelfs bij binnenkomst, toen er heerlijke chocolade op ons bed lag en een leuk pakketje met informatie over Oostende) en genoten intens van dit mooie weekend in het teken van de liefde. En het is zeker een aanrader om naartoe te gaan, het strand is ook waanzinnig mooi! 

Antwerpen

Antwerpen – Samen met lieve Anne maakten we Antwerpen onveilig! En wat was het geweldig, zo leuk om eindelijk een langere tijd samen door te brengen en extra fijn dat we dezelfde interesses delen. Dat is namelijk nog altijd de vraag als je met een vriendin op stap gaat, wil je shoppen, cultuur snuiven, in het heerlijke hotelbed blijven liggen of vooral lekker eten? Wij hebben de goede mix gelijk gevonden en het was onvergetelijk. We verbleven in het hotel Les Nuits in het centrum van Antwerpen en dit was ook geweldig geregeld. Ik kijk er dan ook met veel plezier op terug en sinds deze stedentrip ervaar ik onze vriendschap als nog sterker en mooier. En twee bloggers onder elkaar… foto hier, foto daar en er was geen stopknop voor het praten haha. Supergezellig!

IMG_2492

Praag – Praag was magisch mooi en het was zo leuk dat we kwamen terwijl de kerstsfeer er was. De kerstkraampjes waren heel gezellig en de kerstbomen zo mooi versierd! Praag heeft mij ontzettend verrast, ik zou zeker vaker naar Tsjechië willen als de kans er komt. Het eten was er heerlijk, de mensen zo vriendelijk en de stad ongekend mooi. Loopje een hoekje om en dan zie je wederom iets wat je zal verbazen, geweldig als de stad vol zit met zoveel prachtige plekjes. Wel was het er heel koud, maar Jord en ik hebben het heerlijk gehad. Nog een keer <3

Augustus 20143

Parijs – Parijs bezochten we in de zomer en het is en blijft zo’n romantische plek! Ik ben er nu al vaak geweest, waardoor ik de stad vrij goed ken. Ik loop overal zo naartoe of we pakken gelijk de juiste metro… ideaal! Versailles staat nog wel op mijn lijstje om te bezoeken, want daar zijn we helaas nog niet geweest. Maar zeg nooit nooit, want het is helemaal niet zo ver rijden. Ik vind Parijs echt heerlijk om door te wandelen, vooral in de zomervakantie leeft de stad en is het een stukje rustiger. Echt een aanrader als je er nog niet eerder bent geweest. En wij komen zeker vaker terug naar de stad van de liefde, al is het alleen om te checken of ons slotje er nog hangt. Romantisch!

AmsterdamAmsterdam – Het weekendje naar Amsterdam zag ik ook als een vakantie, weliswaar in eigen land, maar het stond al zolang op mijn lijstje om het een keer te doen! We mochten ook nog eens het prachtige Mercure Hotel Amsterdam City testen en dit beviel ontzettend goed, wat een comfort en fijne sfeer! Ik keek door heel andere ogen naar de Amsterdam in plaats van die van een student of werknemer die van a naar b sprint. En door de ogen van een toerist heeft Amsterdam echt iets heel moois! De prachtige, verlichte grachten, het indrukwekkende Rijksmuseum, De Dam… Ik raak er sinds we er zijn geweest niet over uitgepraat! Echt de moeite waard om ook een dagje Amsterdam te doen als ’toerist’.

IMG_6598

Gent – Eerder had ik het al over Antwerpen en Oostende, maar samen met Jord zijn we ook in de zomer naar Gent geweest! En het was prachtig, de zon scheen volop en de lucht was strak blauw. Dan is de stad nog mooier dan het dagelijks is. Het is een echte studentenstad en je proeft de geschiedenis, geweldig! En we sliepen ook nog eens in een schitterend hotel (Hotel Gravensteen), waardoor we zweefden van geluk. Deze stad is ook heel leuk om vanaf het water te bewonderen, met een bootje en gids vaar je door de gracht en worden er indrukwekkende verhalen over deze warme en vriendelijke stad verteld. Ik zou zo terug willen! En ik verklap toch eventjes dat we zelfs hebben gekeken naar de huizen die te koop waren in Gent… We zijn verliefd geworden op België en dit was zeker geen vakantieliefde, maar voor langere termijn!

0a65a40ead5511e3ae8e12370b58678c_8

Normandië – Ook een plek die al jaren op mijn lijstje stond, was St. Michel in Normandië. Dit is een grote kathedraal op een schiereilandje, het is zo indrukwekkend! Als je de kans krijgt om hier naartoe te gaan, dan raad ik het zeker aan. We kwamen toevallig ook nog het huis van Dior tegen en hier hebben we ook een kijkje genomen, echt ongepland, want we reden er opeens langs! Vroeger had ik een 3D puzzel van Mont Saint-Michel en sindsdien wou ik het altijd al in real life bewonderen. Echt een droom die uitkwam om het dan ook echt te mogen bewonderen, het is zoveel indrukwekkender en groter dan ik had verwacht! 

10522217_443292249141553_290848547_n

Kraków – Bovenstaande reizen zijn al indrukwekkend en heel speciaal, maar mijn tweede thuis is en blijft altijd Kraków. Mijn opa en oma wonen er en de afstand valt mij altijd zwaar, na 22 jaar kan ik er nog steeds niet aan wennen. Vooral misschien ook wel omdat ik mij er zo goed voel, ze vormen voor mij de belangrijkste familie die ik heb en mijn oma is net als mijn mama altijd een voorbeeld geweest voor mij. Ik bof, want dit jaar zijn we vier keer naar hen gevlogen en tegelijkertijd is het heel luxe dat het kon. Wie vliegt er nou voor ‘even’ naar Polen? Maar ik zou bergen verplaatsen om mijn opa en oma weer te kunnen zien, ze zitten altijd in mijn hart en ik sta met hen in gedachten op <3 Gelukkig wonen zij in een prachtige stad, waar ik na al die jaren elke keer weer mijn ogen uit blijf kijken. Het grote plein, de Mariakerk, de kathedraal en de zoutmijnen… Ik hoop gauw weer in mijn tweede thuis te mogen zijn!

Travel is the only thing you buy that makes you richer ♥

Ben jij dit jaar op vakantie geweest of heb je leuke stedentrips gemaakt? Op welk reisje kijk je met veel plezier terug?

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.