Blog

Plog 6 – Persreis naar Gent dag één

Gent 2
Wohooo mijn lieve vriend en ik kregen de kans om naar Gent te gaan en deze mooie stad te ontdekken, wat hebben we van dit weekend genoten! Instagram werd er behoorlijk mee volgespamd (excuus voor alle Gent overload, maar België heeft mijn hart gestolen). Ik heb de eerste dag van deze perstrip geplogd; ik heb de dag vastgelegd in foto’s! En omdat het er ontzettend veel waren, heb ik deze even samengevoegd in collage’s, want ik wil voorkomen dat mijn lieve lezeressen een scroll-vinger overhouden aan het bekijken van dit artikel. Zo pakten we onze koffer in (yes, zelfs samen in slechts één koffer… Oké ik nam wat extra ’tasjes’ mee, maar die tellen officieel niet mee haha), zagen we onze mooie hotelkamer (ik voelde mij echt een prinses!) en keken we naar koopwoningen in Gent, ja echt! We zijn serieus verkocht van deze prachtige stad. Kijk je mee naar onze eerste dag op onze perstrip naar Gent?

Persreis Gent ByDagmarValerie
De dag beginnen met een sprongetje uit bed, want we gaan naar Gent! Oh wat hebben we er superveel zin in, want België voelt als een tweede thuis, zo fijn! Even een vlechtje in m’n haar en mijn nagels lakken met mijn nieuwe favoriet: GOSH Nail Lacquer met nr. 628 Stardust. Dit is een heel mooi glitterlakje uit de Autumn/Winter 2014 collectie die iets transparanter oogt, maar ongelooflijk mooi staat. Ik ben niet snel fan van glitters, maar deze is so pretty I’m gonna die! Ik test hem en zal hier nog een review over schrijven, omdat ik heel nieuwsgierig ben hoelang deze op mijn nagels zal blijven zitten. En natuurlijk even kijken of alles goed online is gekomen op mijn blog én of de artikelen goed staan voor de komende dagen; check, check dubbel check. Plantjes en mijn mini-moestuin water geven, Poes voorzien van lekker eten en de schildpad voeren.
Persreis Gent ByDagmarValerie
Wauw supertrots dat we in deze koffer passen met onze spullen! Al ligt dat eigenlijk niet aan mij, maar aan mijn vriend die verbazingwekkend compact en efficiënt kan inpakken. Vanaf Utrecht is het nog geen twee uur rijden naar Gent en we reden ook langs Antwerpen, zo leuk! Helaas hadden we onderweg wel stromende regen, heel spannend. Ik kan gelukkig overal lezen (yes, daar heb ik mijzelf in getraind haha) en daar kan ik ontzettend van genieten. Eenmaal aangekomen in Gent was het stralend weer en lekker warm. We hadden een prachtige kamer gekregen in Hotel Gravensteen en ik voelde mij echt een prinses hier! En dat is niks gelogen, want het was magisch mooi. Het plafond was vier meter hoog met mooie ornamenten, de badkamer was strak en fijn en het bed lag overheerlijk. De locatie was ook nog eens perfect, want het lag in het centrum op kruip afstand van burcht (je raadt het misschien al) Gravensteen! Ook het ontbijt de volgende dag was perfect, oh wat een verwennerij! En alsof dit nog niet genoeg moois was, kregen we ook nog City Cards mee voor in Gent waardoor we de bezienswaardigheden van Gent mee konden bewonderen, pretty perfect!
Persreis Gent ByDagmarValerie
Na het installeren van onze spulletjes en de reis hadden we trek. Een lekker broodje aten we daarom op aan het water met uitzicht op de prachtige huizen in Gent. De bootjes voeren gezellig voorbij en na het eten besloten we ook in een rondvaartboot te stappen, om de stad vanaf het water te ontdekken. Extra leuk, want door een gids worden gelijk alle highlights gedeeld en weet je waar je kijken moet. Gent is zo ongelooflijk mooi, dat je op elke hoek van de straat weer nieuwe bijzonderheden tegenkomt. Je raakt niet snel uitgekeken! We hadden een extra avontuur, want halverwege de rondvaart begaf de boot het. In het begin vond ik het wel spannend (twee kids die erin zaten riepen maar dat we zonken, lekker geruststellend), maar daarna was het vooral grappig omdat we bleven dobberen met alle gasten aan boord en we even later moesten overstappen. De zon scheen volop en het was een heerlijke middag, we kwamen de gasten uit de boot nog regelmatig tegen dit weekend in Gent.
Persreis Gent ByDagmarValerie
Alsof de boot nog niet avontuurlijk genoeg was, kreeg Jord ongelooflijk veel zin om Gent van bovenaf te bekijken. Mij leek het ook super, alleen had ik de laatste tijd weer wat last van hoogtevrees en claustrofobie (altijd als het even minder gaat met mijn gezondheid, voor de nieuwe lezers: ik heb CVS en Fibromyalgie, spelen er opeens angsten op die als het goed gaat wegblijven). Toch zette ik mij er overheen en het uitzicht was waanzinnig. De foto is genomen vanaf Belfort in het centrum van Gent en de toren is 95 meter hoog. Echt een aanrader om van binnen te zien, want het is erg indrukwekkend. Net als het uitzicht natuurlijk! En we genoten ook van een heerlijke wafel met chocolade, lekker! Op onze duo selfie zie je de middeleeuwse burcht Gravensteen op de achtergrond, dit zat tegenover ons hotel en hier hebben we ook outfit-foto’s gemaakt die later online zullen komen.
Persreis Gent ByDagmarValerie
We hebben heerlijk gewandeld door het mooie centrum en we keken onze ogen uit. En hoe leuk is het bord over zwerfafval? Ik heb hier zo om gelachen, maar het blijft mij nog steeds bij dus vond ik echt dat deze in de plog moest, het is zo uniek! Althans, ik heb het echt nog niet eerder gezien zo’n leuk boodschappenlijstje wat je allemaal gratis kunt krijgen in het mooie Gent en hoe duur zwerfafval is. Zo haal je het wel uit je hoofd om de stad te vervuilen, goed initiatief! En mocht je een keer naar Gent willen gaan, dan raad ik je aan om platte schoenen mee te nemen haha. Gelukkig zit er overal wel een H&M waardoor ik blauwe ballerina’s kocht om op te lopen en dit was toch wel een verademing in vergelijking met de sleehakken, oeps!
Persreis Gent ByDagmarValerie
Gent is echt prachtig en ontzettend mooi, maar in Gent kan je ook ongelooflijk lekker eten! En dat mochten we uitgebreid proeven in restaurant Du Progres aan de Korenmarkt (handig in het centrum). De service was hier heel erg fijn, we genoten van het heerlijke eten en hebben nog lang nagepraat met een lekker kop thee en cappuccino. Jord nam voor het eten nog een speciaal biertje, de Tripel Karmeliet en ik kreeg een heerlijke soep. Het was een combinatie van een romige tomatensoep en een groentesoep, zo lekker! Het voelde echt heerlijk om tijd te nemen voor elkaar en bij te praten over alles wat in ons opkwam. De sfeer in het restaurant was heel ontspannen en we hebben hier een heel fijne avond beleefd.
Persreis Gent ByDagmarValerie
Oh Gent is zo ongelooflijk mooi, dat we serieus nog even bleven plakken om te oriënteren naar de huizenmarkt en de prijzen. België heeft zo’n sterke aantrekkingskracht op ons en we zijn allebei verkocht van dit mooie land met warme en vriendelijke mensen, zeg nooit nooit! Na een lange dag lekker ontspannen met mooie producten, een lekker maskertje én een heerlijke douche. Eind september verschijnt op m’n werk (Uitgeverij De Fontein) het nieuwste boek van bestsellerauteur Jojo Moyes Vier plus één en ik mocht het alvast lezen om mij straks te kunnen verdiepen in de PR en marketing. Oh dit was écht geen straf, wat een prachtig boek! Maar rond de verschijning vertel ik meer over deze topper. Na het douchen, zag ik het bed en viel ik als een blok in slaap. Rond vijf uur werd ik ongeveer wakker om erachter te komen dat we zo moe waren dat het licht nog aanstond, waarna ik vervolgens met een gigantische glimlach inslaap viel. Wat een mooie kans om het prachtige Gent te ontdekken!

Ben jij al een keer in Gent geweest?

Liefs Dagmar
Follow me on

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.