Blog

Plog 29/11 – Praag avontuur, verjaardag Jordy en kerstmarkt

IMG_2492

Verliefd in én op Praag, zo kan ik het afgelopen weekend het beste omschrijven. Jord had mij als afstudeercadeau deze geweldige citytrip cadeau gegeven en ik kon niet anders dan ongelooflijk genieten. We hadden ook nog eens onwijs geluk, want het was tegelijkertijd het eerste weekend dat de kerstmarkt stond! Ik organiseerde eerder een surpriseparty voor Jord, maar hij werd op deze stralende, maar koude dag officieel 25 jaar. Kijk je mee naar onze plog? Ik legde deze dag vast, enjoy!Plog bydagmarvalerie Praag travel

Omdat we hoorden dat het zo koud zou worden, nam ik mijn prinsessen plaid mee. We gingen met de bus naar Praag en de deken kwam goed van pas. Het was inderdaad ontzettend koud! Gelukkig hadden we ook dikke vesten en sokken mee, echt een must!

Plog bydagmarvalerie Praag travel

Even een beetje uitslapen en bijkomen van de reis, lekker douchen en opmaken!

Plog bydagmarvalerie Praag travel

Oh wat was ik ongelooflijk blij toen ik deze salade zag en het brood! Echt, mijn dag kon niet meer stuk. Dit brood smaakt namelijk precies zoals bij mijn opa en oma uit Kraków (Polen) en ik miste het heel erg. Ik hou echt van Pools eten, maar blijkbaar hadden ze het dus ook in Praag. Like! En ja, ik ontbeet dus extra goed!

Plog bydagmarvalerie Praag travel

Hebben we alles? Check check dubbel check. Ik vond het ongelooflijk lief dat Sophie de moeite heeft genomen om zo’n mooi verslag met ons te delen, we hebben ervan genoten en echt zo lief en bijzonder dat je dit hebt gemaakt! Dankjewel topper!

Plog bydagmarvalerie Praag travel

In Tsjechië hebben ze nog geen Euro’s, maar Kronen. Dat was nog even flink puzzelen en wennen om te wisselen haha. Wat een grote muntstukken! En we hoopten vurig dat we de juiste metrokaartjes hadden gekocht, maar zeker van onze zaak waren we niet. Gelukkig werden we niet gecontroleerd, voor het geval dat… Het was overigens heel gemakkelijk om van het hotel naar de stad met OV te reizen, eitje!

Plog bydagmarvalerie Praag travel

We wandelden richting het centrum, maar doken steeds zijweggetjes in omdat we zoveel moois te zien kregen. Elke hoek bood weer nieuwe plaatjes en highlights, wat is het toch een prachtige stad! En wat ik ook ontzettend leuk vond, is de taal. Omdat ik vloeiend Pools spreek en het ook goed kan verstaan, begreep ik het Tsjechisch ook. De talen lijken erg op elkaar, maar het Tsjechisch is voor mij als half Poolse te vergelijken met wat het Belgisch voor Nederlanders is en andersom. Begrijpelijk en herkenbaar, maar nét een beetje anders. Het was wel extra handig met teksten lezen of de weg vragen.

Plog bydagmarvalerie Praag travel

Even een lekker tussendoortje van de bakker om de hoek. Dat gaat er altijd in!

Plog bydagmarvalerie Praag travel

De gezellige kraampjes van de kerstmarkt zorgden voor een geweldige sfeer. Een band speelde op de achtergrond en iedereen was in een feestelijke stemming.

Plog bydagmarvalerie Praag travel

Aah de kerstboom gespot op de markt! Ook wij zijn dol op deze tijd van het jaar én op elkaar haha.

Plog bydagmarvalerie Praag travel

Ik heb ook gevlogd in Praag, de vlog komt gauw online!

Plog bydagmarvalerie Praag travel

Op de beroemde en romantische Karelsbrug, deze is met haar 500 meter echt indrukwekkend lang en biedt een prachtig uitzicht over Praag. Het was hier wel héél koud, nog net geen ijspegel aan de neus haha.

Plog bydagmarvalerie Praag travel

Bij de kathedraal na een flinke klim, maar het is gelukt! We hebben ongeveer tien kilometer gelopen deze dag en we hadden nooit verwacht dat ik dat lichamelijk vol zou kunnen houden. Toch is het gelukt, echt een fijn hoogtepunt op deze feestelijke verjaardag!

Plog bydagmarvalerie Praag travel

En wat een uitzicht vanaf de kathedraal! Ongelooflijk, waarom het ik Praag niet eerder ontdekt? Het is echt een magisch, mooie stad. Ik hoop er ook een keer in de zomer naartoe te kunnen, want met een strak blauwe lucht ziet de stad er misschien nog sprookjesachtiger uit. Wat boffen we toch, dat we zoveel moois mogen zien en bewonderen. Ik krijg zoveel energie van zulke mooie plekken, daar kan ik mij echt volledig aan opladen.

Plog bydagmarvalerie Praag travel

En wat een extra feestelijk detail dat de kerstbomen te bewonderen waren! Dit maakt het lange weekend helemaal af, wat een party!

Plog bydagmarvalerie Praag travel

En toen liepen we terug naar de metro na lekker gegeten te hebben. De voetjes begonnen meer pijn te doen, want de afstanden waren groot. Het is heel goed te doen lopend, maar ik was weinig gewend en dan is dit toch een flinke onderneming. Vooral omdat ik mij meestal na een lange busreis vrij brak voel, dus alles was winst wat we konden doen en het is onwijs goed gelukt. En bovenstaande foto heb ik genomen in een sportwinkel waar de Adidas collectie hing… inclusief zebraprint! Hoe leuk is dat?!

Jord en ik zijn goed in serieuze gesprekken voeren, elkaar vooruithelpen, leuke momenten delen, gekke situaties beleven én lachen. We ontdekten Dubsmash en lagen de halve avond helemaal krom van het lachen, wat een méga grappig concept is dat! Het slaat écht nergens op, maar dat maakt het tegelijkertijd zo slecht en funny! Dus we konden het niet laten om ook onze bijdrage te leveren haha. Minions in praag!

Plog bydagmarvalerie Praag travel

Lekker een maskertje op, een heerlijk boek lezen van mijn favo schrijfster Moyes én naar bedje want de volgende dag beloofde vol mooie momenten te zitten…

Ben jij al een keer in Praag geweest?
Vind je het leuk om plogs te zien en te lezen?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.