Blog

Op stedentrip naar Milaan – Mijn tips en ervaring

stedentrip Milaan Dagmar Valerie

Precies vier jaar geleden liep ik enthousiast rond door Milaan. Ik mocht op persreis naar deze Italiaanse stad en genoot van de stedentrip. Ook vond ik het een tikkeltje spannend, want het was mijn eerste reis die ik zelf maakte. Op stedentrip naar Milaan heeft mij verrijkt en het vormde een fantastisch begin van een onvergetelijk jaar: het jaar 2016. In dit jaar bezocht ik Milaan, werd ik zwanger van Lucas, trouwde ik met Jord, lanceerde ik mijn boek Liever met lef en genoten we van ons zoontje die werd geboren. Ik kijk met zoveel plezier terug op die speciale tijd, ongelooflijk dat het al vier jaar geleden is dat ik Milaan mocht bezoeken tijdens deze geweldige stedentrip. Het leek mij leuk om te schrijven over mijn tips en ervaringen die ik toentertijd heb opgedaan in Italië. Lees je mee? Ik deel graag mijn tips en bezienswaardigheden met jou. Ontdek Milaan en reis mee!

Op stedentrip naar Milaan, wat moet je weten?

Ik vloog naar Milaan om daar een mooie stedentrip te kunnen ervaren. Ik was vooral nieuwsgierig naar de gotische kathedraal van Milaan, Duomo Santa Maria Nascente. Dit is een van de grootste rooms-katholieke kathedralen van de wereld en ik kende Milaan vooral ook van deze indrukwekkende kathedraal. Vanaf het dak heb je een prachtig uitzicht over de stad, waardoor het echt een aanrader is om hier een kijkje te nemen. Ik bracht mijn koffer dan ook naar het hotel en liep direct het centrum in om de kathedraal te kunnen bewonderen. Ik heb er nog lang voor op het plein op een bankje gezeten om de architectuur goed te kunnen bekijken. De vlucht naar Milaan was van korte duur, je bent in nog geen 1,5 uur in de belangrijkste stad van Noord-Italië. Milaan is de hoofdstad van Lombardije, een van de meest ontwikkelde regio’s van Italië. Vooral de stijlvolle dames en heren vallen meteen op; Milaan is echt een modestad waar iedereen er mooi bijloopt. Ik heb genoten van de bruisende, sfeervolle en vooral stijlvolle stedentrip!

Genieten van de Italiaanse keuken in Milaan

Ik ben dol op het Italiaanse eten en natuurlijk mag dan ook het toetje niet ontbreken: Italiaans ijs. De stedentrip heeft mij erg goed gedaan toentertijd, ik vond het heerlijk om even zelf de stad te kunnen ontdekken met haar mooie bezienswaardigheden en hotspots. Lekker opladen en ontspannen met lekkere gerechten uit de Italiaanse keuken is er absoluut een must. Italianen kunnen fantastische gerechten creëren waardoor een bord goede pasta natuurlijk niet mag ontbreken tijdens een bezoek aan Milaan. Wat ik ook heel mooi vond is de passage Galleria Vittorio Emanuele II. Deze passage ligt aan het Dom plein (mijn favoriete plek van Milaan) en je vindt er grote modeketens in deze overdekte winkelstraat. Kijk niet alleen naar de schitterende etalages die je tegemoetkomen, maar ook naar boven; het dak geeft een stralende lichtinval die mij tot op de dag van vandaag is bijgebleven.

stedentrip naar Milaan dagmar valerie reis

Meer bezienswaardigheden in Milaan

Milaan is een perfecte stad voor een heerlijke stedentrip. Je kunt er lekker wandelen, de Italiaanse cultuur ontdekken en vooral ontspannen. Ik heb ook genoten van de Italianen zelf, omdat zij met zoveel passie en plezier vertellen en een geweldige uitstraling hebben. Althans, in Milaan voelde het fantastisch en ik ben ook blij dat ik hier de tijd en ruimte voor had om van te genieten waardoor het mij zo opviel. Naast een bezoek aan de kathedraal kan ik ook het bewonderen van de beroemde muurschildering ‘Het Laatste Avondmaal’ aanraden. De muurschildering is gemaakt door Leonardo da Vinci en je kan de schildering bewonderen in het Santa Maria delle Grazie. Het Italiaans klinkt toch prachtig en ongelooflijk zwoel? Wat is het toch een mooie taal. Ook kijk je je ogen uit tijdens jouw bezoek aan kasteel Castello Sforzesco. Dit kasteel ligt midden in de stad, waardoor het toegankelijk is om het te bekijken tijdens deze stedentrip.

Ik heb genoten van Milaan en vond het een prachtige stad. Ook was het de eerste echte reis die ik zelf maakte, waardoor ik er ook met veel bijzondere herinneringen aan terugdenk. Voor het eerst alleen vliegen, een eigen kamer in een hotel, bezienswaardigheden bewonderen waar je zelf zin in hebt… Een feestje om de stedentrip te kunnen ervaren en het was een onvergetelijke reis!

Ben jij al een keer in Milaan geweest? 

Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.