Op onze bucketlist – Een rondreis door Amerika

Op onze bucketlist – Een rondreis door Amerika

rondreizen_AmerikaDream, explore, discover. Jord – mijn man –  en ik houden van reizen, van het ontdekken, het beleven en ervaren. We houden van avontuur, nieuwe plekken en het verbreden van onze horizon. Onze eerste, verre reis naar Thailand was onvergetelijke, daarom dromen wij graag verder. Op onze bucketlist staat een roadtrip door West-Amerika en het Californië boek hebben we daarom alvast graag in huis gehaald om ons verder te verdiepen in deze rondreis door Amerika. We zitten volop in de oriënterende fase, maar hebben nog geen vliegtickets gekocht omdat we nog twijfelen wat handig is. Wel of niet met een dreumes zo’n reis maken, misschien nog eventjes wachten zodat hij het ook kan beleven? Omdat deze rondreis door Amerika in de top van onze bucketlist reizen staat, wil ik jullie er alvast iets meer over vertellen. Ook zijn alle tips meer dan welkom. Ontdek je mee? 

Amerika, een land vol mogelijkheden, prachtige natuur, overweldigende plekken en het land van kansen. Een land waar ik altijd heel nieuwsgierig naar was omdat ik er via beeld veel van mag meekrijgen. Ook hebben we vrienden en familie die al een keertje daar zijn geweest en vol enthousiasme en inspirerende verhalen terugkwamen. Mijn nieuwsgierigheid werd groter en groter en heeft inmiddels gewonnen. Ik zet mijn angst voor vliegen en het überhaupt over zee vliegen opzij (zwemmen is tenslotte een stuk lastiger) en kan nu al niet wachten om de route uit te stippelen en deze onvergetelijke reis te mogen beleven met mijn gezin. Het idee is om een auto te huren en de plekken te ontdekken die op onze bucketlist en wensenlijst staan.  Heel spannend natuurlijk en het zal een totaal andere belevenis worden dan Thailand.

Waar we in Thailand nog hebben gekozen voor een groepsreis (vanwege mijn gezondheid en de drukke periode waarin we zaten op werk en de verhuizing) willen we de roadtrip door West-Amerika op eigen gelegenheid maken zodat we kunnen gaan en staan waar we willen. Ook kan je dan beter bekijken waar je op dat moment als gezin behoefte aan hebt, want dat Lucas mee zal gaan staat vast.  Op deze rondreis door Amerika willen we graag gaan prachtige steden, natuurparken en bruisende plekken ontdekken en we kunnen echt niet wachten. We nemen onder andere een kijkje in Las Vegas, Los Angeles en San Francisco. Al moeten we nog wel even geduld hebben, want deze reis plannen we voor… dat is nog even een vraagteken. We weten steeds beter wat we willen zien en waar we naartoe willen gaan. Alleen de vraag ‘wanneer’ is nog overgebleven. Ik verwacht zelf dat we gaan als we merken dat Lucas wat beter kan lopen en iets zelfstandiger is, zodat hij zich ook kan vermaken als we langere afstanden met de auto moeten overbruggen. Rondreizen door Amerika staat al heel lang op mijn bucketlist, maar reizen met mijn gezin nóg hoger. En aangezien we dit kunnen combineren, weet ik zeker dat het een onvergetelijke tijd gaat worden. Ik verheug mij er nu al op!

Heb je ervaring, handige informatie of weet je tips/ tricks voor onze rondreis door West-Amerika? Ik hoor het heel graag zodat ik het mee kan nemen in deze spannende en superleuke oriënterende fase. Amerika here we come! 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Dit bericht heeft 7 reacties.

 1. Marjolein

  Mijn tip is vooral bezuinig niet op je auto en pak een Grote met hoofdletter G. Ik voelde me in de US met een full size SUV nog altijd heel klein op de weg. En hier in Nederland zou ik een full size SUV nooit willen parkeren maar daar is alles er op gemaakt en ben je zelf een van de kleinere auto’s op de weg.

  Geniet alvast van de voorpret ik heb deze reis voor over 2 jaar op de lijst staan.

 2. Romy

  Wat een onwijs gaaf plan! Het lijkt mij ook geweldig om Amerika nog eens te ontdekken. Tot nu toe heb ik alleen New York gezien (wat overigens al een geweldige stad op zich is!). Ik ben heel benieuwd of jullie binnenkort de reis echt gaan maken en naar je ervaringen natuurlijk :)
  Romy onlangs geplaatst…Review Diana Leeflang stationery (Kruidvat) release 2My Profile

 3. Joëlle

  Hi Dagmar, ik heb zelf geen kinderen, maar lees af en toe de blog Gezin op Reis. Zij zijn de halve wereld over geweest met kinderen, waaronder de VS, en kunnen je ongetwijfeld een hoop tips geven!

 4. Lieve

  Mijn tips zijn Palm Springs (superheet maar zo ontspannend verblijf gehad.), Mammoth Lakes (als natuurliefhebber ga je dat heerlijk vinden, The Redwoods, Lake Tahoe (die meren…), en ons meest fantastische verblijf was een cabin op een ranch in Galt op de Nicolaus Ranch (geboekt via Airbnb). De kust vonden wij ook fenomenaal. Wat ik persoonlijk volgende keer zou skippen zijn steden als Las Vegas. Die decadentie was gewoon niet aan ons besteed. LA free tour (niet zo free als het klinkt wel :p) is een aanrader. En de Ghost towns zoals bodi vond ik ook super! Als je nog enkele verblijftips wil weten, laat maar weten. :) En universal studios was door het Harry Potter gedeelte ook wel het geld waard :D X

Geef een antwoord

CommentLuv badge